Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ : ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

O Aντώνης Νικοπολίδης μίλησε για την πορεία στην Ευρώπη αλλά και για τις επιλογές του Ζαρντίμ, λέγοντας πως ακόμα δεν έχουμε δει τον πραγματικό Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αντώνης Νικοπολίδης στην εφημερίδα «Real Sports»...

Για αυτό που δεν του αρέσει στον Ολυμπιακό: «Κατ΄ αρχάς μέχρι τώρα δεν έχουμε δει τον πραγματικό Ολυμπιακό. Νομίζω πως έχει τους παίκτες που χρειάζονται για να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Έως τώρα, τουλάχιστον στο ελληνικό πρωτάθλημα, εύκολα ή δύσκολα κερδίζει, γιατί είναι η καλύτερη ομάδα και μάλιστα με διαφορά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες. Περιμένω κι εγώ, όπως όλοι, να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο»

Για το τι ευθύνεται: «Νομίζω είναι γενικότερο το θέμα. Στο ματς με τη Σάλκε είδαμε έναν Ολυμπιακό, στα πρώτα 25 λεπτά, πολύ καλό. Μετά γύρισε λίγο πίσω. Έχασε το κέντρο. Δεν είναι θέμα των αμυντικών. Σίγουρα είναι μεγάλη η απώλεια του Αβραά. Για τη θέση του στόπερ θα ήταν τρομερή βοήθεια. Επιθετικά, επίσης είναι μεγάλη απώλεια ο Μιραλάς. Έκανε τη διαφορά. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και γι΄αυτό πήγε στο αγγλικό πρωτάθλημα, σε μία σημαντική ομάδα»

Για το αν έκανε κακή διαχείριση ο Ζαρντίμ με τους Μέγιερι-Κάρολ: «Δεν είμαστε κοντά στην ομάδα και κρίνουμε με βάση αυτό που βλέπουμε. Άρα, καλό θα είναι να το έχουμε κι αυτό στον νου μας όταν κρίνουμε. Δεν ξέρω αν έχει κάνει λάθος διαχείριση. Έκανε την επιλογή του να βάλει τον Μέγιερι με την Σάλκε. Νομίζω πως αν είχε αποφασίσει να βάλει στο τέρμα τον Μπάλας, θα ήταν καλό να τον βάλει και στα Γιάννενα, για να έχει ακόμη 90 λεπτά στα πόδια του. Θεωρώ πως αυτό ίσως ήταν ένα λάθος. Έπαιξε ο Μέγιερι δίχως ματς πριν»

Για το πόσο αναγκαίο ένας τερματοφύλακας να παίζει συνεχώς: «Ναι, είναι και ψυχολογικό το θέμα. Πέρυσι ήταν βασικός ο Μέγερι και τώρα που αρχίζει η σεζόν χάνει τη θέση του. Του δίνεται η δυνατότητα να την ξανακερδίσει, αλλά χωρίς άλλα επίσημα ματς. Είναι λογικό να έχει στο μυαλό του πολλά πράγματα, ίσως να έχει απογοητευτεί λίγο. Γι΄αυτό δεν βρέθηκε και σε καλή ημέρα. Είναι ιδιαίτερη θέση. Θέλει ιδιαίτερο χειρισμό. Δεν είναι εύκολο να αλλάζεις συχνά»

Για το αν υπάρχουν παίκτες που μπορούν να πάρουν στην πλάτη τους την ομάδα: «Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες με ποιότητα και προσωπικότητα. Το πρόβλημα είναι ότι έφυγαν πολλοί παίκτες, ήρθαν πολλοί καινούργιοι και υπάρχει πρόβλημα χημείας. Είναι νέα ομάδα. Ακόμα και ο Ζαρντίμ δεν έχει καταλήξει σε 11αδα. Κάνει πολλές αλλαγές και αρκετά σύντομες. Ειδικά στη θέση του στόπερ. Ο Σιόβας, για παράδειγμα, έπαιξε σε όλα τα φιλικά και τα επίσημα και ξαφνικά έμεινε απέξω. Και ο προπονητής θέλει το χρόνο του. Θέλει χρόνο για να πετύχει τη χημεία σ΄αυτό που έχει στο μυαλό του και να βρει τους κατάλληλους παίκτες για την κατάλληλη θέση. Εμείς, επαναλαμβάνω, τα βλέπουμε όλα απέξω και δεν μπορούμε να είμαστε τόσο σωστοί στις κρίσεις μας».

Για το αν είναι αισιόδοξος: «Το σίγουρο είναι ότι δεν χρειάζεται απαισιοδοξία. Η χρονιά τώρα αρχίζει για τον Ολυμπιακό και στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο χέρι του είναι να ανατρέψει την κατάσταση»

Για την Ευρώπη: «Έχει δυσκολέψει σίγουρα πολύ η πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως δεν έχει χαθεί το τρένο. Πέρυσι ο Ολυμπιακός έκανε μία τρομακτική προσπάθεια μετά την ήττα από την Μαρσέιγ, έκανε και διπλό στη Μασσαλία, αλλά δεν μπόρεσε να περάσει για έναν βαθμό. Δυσκολεύει για το Τσάμπιονς Λιγκ, είναι πιο ρεαλιστικός ο στόχος του Γιουρόπα Λιγκ».

Για το αν η κρίση είναι η ευκαιρία των νέων παιδιών: «Σε ομάδες τέτοιου επιπέδου, σίγουρα. Μπορεί να στηριχθεί, π.χ., η Ξάνθη ή ο Λεβαδειακός. Σου δίνεται η δυνατότητα. Σε ομάδες με πιο... βαριά φανέλα, όμως, όπως π.χ., η ΑΕΚ ή ο Άρης και ακόμα μεγαλύτερες, δεν είναι τόσο εύκολο. Υπάρχουν απαιτήσεις λόγω φανέλας. Μπορεί να... καούν παίκτες που είναι και ταλέντα. Οι νέοι παίκτες χρειάζονται προσοχή. Δεν είναι έτοιμα αυτά τα παιδιά. Να μη θυσιαστεί μια γενιά ποδοσφαιριστών και να μη κριθεί άδικα».



Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :