Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΓΚΟΡΝΤΟΝ : Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ!

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Τζαμόν Γκόρντον, μίλησε στο "onsports.gr", με τα καλύτερα λόγια για τους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης, με αφορμή την κόντρα της Εφές Αναντολού με τους ερυθρόλευκους, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Ο Αμερικανός γκαρντ τονίζει ότι σέβεται τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη, ενώ δεν κρύβει ότι οι ερυθρόλευκοι απογείωσαν την μπασκετική του καριέρα το 2010/11 όταν και φόρεσε τη φανέλα τους.

Ο 28χρονος παίκτης των Τούρκων παραδέχεται επίσης ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης διαθέτουν εξαιρετικούς παίκτες και πολύ καλό σύνολο για να υπερασπιστούν τον τίτλο της Ευρωλίγκας που κατέκτησαν τον περασμένο Μάιο στην Κωνσταντινούπολη.

Η Εφές ξεκίνησε πολύ καλά τη σεζόν. Προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου και νίκησε στην πρεμιέρα του τουρκικού πρωταθλήματος την Μπάνβιτ. Τι μπορεί να κάνει φέτος, τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις, όσο και την Ευρωλίγκα;

«Ξεκινήσαμε πολύ καλά. Όλοι προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για την ομάδα. Μπορούμε τα πάντα. Είμαστε καλή ομάδα και μπορούμε να φτάσουμε ψηλά τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και τις τουρκικές διοργανώσεις».

Εσύ πως νιώθεις στην Εφές; Είσαι νέος στην ομάδα, αφού πέρσι αγωνιζόσουν στη Γαλατάσαραϊ. Πως πήρες την απόφαση να υπογράψεις στην Εφές;

«Είναι μια νέα και διαφορετική ομάδα για μένα. Αλλά όταν ήμουν στη Γαλατάσαραϊ είχα τον ίδιο προπονητή (Οκτάι Μαχμούτι). Η Εφές είναι σπουδαίος σύλλογος με εξαιρετική παράδοση στο μπάσκετ. Προσπαθώ να δίνω το καλύτερο για αυτήν».

Πριν την Εφές και τη Γαλατάσαραϊ, έπαιζες στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, τον πρωταθλητή Ευρώπης που παίζει το πρώτο του εκτός έδρας ματς φέτος στην Ευρωλίγκα με εσάς στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί που πέρσι κατέκτησε το τρόπαιο. Τι πρέπει να κάνετε για να τον νικήσετε; Ποια είναι τα κλειδιά; Γιατί πέρσι η Εφές έχασε δύο φορές από τους «ερυθρόλευκους» στο Τοπ - 16;

«Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έπαιζα στο παρελθόν και η οποία απογείωσε την μπασκετική μου καριέρα. Όταν αγωνιζόμουν στο Μαρούσι και τη Γαλατάσαραϊ, τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό ήταν συναρπαστικά. Ο Ολυμπιακός είναι πραγματικά καλή ομάδα, ο πρωταθλητής Ευρώπης... Θεωρώ πως πρέπει να ελέγξουμε το παιχνίδι, να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε τους παίκτες του, να κάνουμε αυτό που θα μας πει ο προπονητής. Κι αν όλα πάνε καλά, θα νικήσουμε...»

Πέρσι, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε και τις τρεις τουρκικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλατά, στην οποία αγωνιζόσουν. Τι θυμάσαι από αυτά τα ματς; Ποια μπορεί να είναι η διαφορά για την Εφές φέτος;

«Πέρσι, την πρώτη φορά που παίξαμε εναντίον του Ολυμπιακού νικήσαμε με έναν πόντο διαφορά και χάσαμε στην Αθήνα στο τελευταίο παιχνίδι του Τοπ - 16 σαν Γαλατάσαραϊ. Φέτος, σαν Εφές θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όλοι μαζί και να πάρουμε και τα δύο ματς...»

Τι εντυπώσεις σου έχουν αφήσει οι «ερυθρόλευκοι» για τον τρόπο παιχνιδιού τους από τα φιλικά και τα επίσημα παιχνίδια τους που έχεις παρακολουθήσει;

«Παίζουν όπως πέρσι. Οι περισσότεροι παίκτες είναι ίδιοι, αλλά έχουν νέο προπονητή. Έχουν εξαιρετική ομάδα, παίζουν πολύ καλά. Θα υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Είναι μια ομάδα που έχει το σεβασμό των αντίπαλων παικτών».

Η γνώμη σου για τον Ολυμπιακό και τον Βασίλη Σπανούλη, τον MVP του περσινού Final 4 ποια είναι;

«Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς εξαιρετικούς παίκτες τόσο Αμερικανούς, όσο και Έλληνες... Τους σέβομαι πολύ... Όσον αφορά τον Βασίλη Σπανούλη, είχαμε καλή σχέση όσο ήμουν στην Ελλάδα. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για αυτόν. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη».

Η άποψή σου για τη φετινή Ευρωλίγκα; Ποια είναι τα φαβορί;

«Υπάρχουν νέες ομάδες, νέοι παίκτες... Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για φαβορί...»

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :