Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ (2-0)

Ο Ολυμπιακός έπαιξε όσο χρειάστηκε κόντρα στην Κέρκυρα για να πάρει αυτό που ήθελε και στη συνέχεια έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τη Σάλκε για το Champions League. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ επιφύλασσε για άλλη μια φορά εκπλήξεις που του... "βγήκαν" και δείχνει να δικαιώνεται και με τις επιλογές του αλλά και με το timing που τις κάνει και εννοούμε την εμφάνιση του Ντιακιτέ στην 11άδα πάνω που... κόντευε να ξεχαστεί το γεγονός ότι ανήκει στον Θρύλο.

Ο ποδοσφαιριστής από το Μάλι "άρπαξε" την ευκαιρία του και έδωσε πολλές ελπίδες για αξιόπιστη λύση στην 11άδα του Θρύλου. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός, έδειξε ότι έχει λύσεις απέναντι σε πολύ κλειστές άμυνες αφού η Κέρκυρα έπαιζε στο... μισό του μισού γήπεδο και παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει δυο γκολ. Για άλλη μια φορά η δουλειά που γίνεται στις στημένες φάσεις απέδωσε καρπούς και επέτρεψε στους ερυθρόλευκους να... φύγουν ήδη για Γερμανία με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και το αήττητό τους να συνεχίζει να υφίσταται.

Ας δούμε και τι έκανε ο κάθε ερυθρόλευκος ξεχωριστά:

Ρόι Κάρολ:
Η Κέρκυρα έπαιξε μαζική άμυνα και είχε μόλις μία ευκαιρία σε 94 λεπτά αγώνα. Όταν χρειάστηκε ήταν εκεί και στο 40', διόρθωσε το λάθος του Παπάζογλου με γρήγορη έξοδο και μπλόκαρε την μπάλα. Συνεχίζει και αυτός το αήττητο προσωπικό του ρεκόρ κάτω αό τα δοκάρια του Θρύλου.

Ντρισά Ντιακιτέ:
Δεύτερη συμμετοχή, μόλις, με τη φανέλα του Ολυμπιακού και στην κορυφαία του στιγμή χρεώνεται τη σέντρα ακριβείας και με τη μία από τα δεξιά για το κεφάλι του Μήτρογλου, ο οποίος έκανε το 1-0. Έδειξε σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με την προηγούμενη εμφάνισή του κόντρα στην Άρσεναλ στο Λονδίνο, αν και δεν συνάντησε προβλήματα από την πλευρά του, κάτι που του έδωσε την ευκαιρία να προωθηθεί αρκετές φορές. Παραλίγο να βλέπαμε και ένα από τα καλύτερα γκολ του φετινού Πρωταθλήματος στο 28', όταν ο παίκτης από το Μάλι "χόρεψε" τον Γιάντση, σέντραρε από τα δεξιά και ο Αμπντούν έπιασε το δεξί γυριστό σουτ στην κίνηση, αλλά ο Βενέτης έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή.

Τάσος Παπάζογλου:
Το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού δεν αντιμετώπισε προβλήματα, καθώς ο αντίπαλος επαιζε στο... μισό του δικού του γηπέδου, αλλά στο 40', έκανε ένα... ρισκαδόρικο γύρισμα προς τα πίσω με το κεφάλι, χωρίς να βλέπει, με τον Ρόι Κάρολ με έγκαιρη έξοδο να "σβήνει" το λάθος του συμπαίκτη του και να μπλοκάρει την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής προ του επερχόμενου Γιάντση.

Δημήτρης Σιόβας:
Δεν αντιμετώπισε πίεση και στα θετικά της εμφάνισής του είναι ότι πέτυχε το δεύτερο γκολ του στο Πρωτάθλημα, "κλειδώνοντας" στο 55' τη νίκη του Ολυμπιακού (2-0). Πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα της Κέρκυρας μετά την εκτέλεση κόρνερ του Αμπντούν από τα αριστερά και με όμορφη κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής βρήκε δίχτυα. Στον... αέρα είναι πολύτιμος και μπορεί να βοηθήσει στον τομέα των στημένων φάσεων, καθώς έχει το ύψος και ξέρει να παίρνει τη σωστή θέση στην αντίπαλη περιοχή. Αμυντικά και στην καλύτερη φάση της Κέρκυρας στο 74', ο Γιάντσης έφυγε στην πλάτη του Σιόβα, ο οποίος έπεσε στο χορτάρι λόγω τραυματισμού.

Χοσέ Χολέμπας:
Προωθήθηκε αρκετά, εκτέλεσε καλά στημένα και δεν είχε προβλήματα από την πλευρά του. Μετά την είσοδο του Ζαραδούκα, έπαιξε και στη μεσαία γραμμή.

Φρανσουά Μοντέστο:
Μαχητικός όπως πάντα σε ένα παιχνίδι, όπου ο Ολυμπιακός είχε συντριπτική κατοχή μπάλας, έχοντας μάλιστα δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, στο 14' και στο 54', αλλά οι ισάριθμες κεφαλιές του έπειτα από ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ δεν βρήκαν στόχο.

Αριέλ Ιμπαγάσα:
Βοήθησε πολύ στη σωστή κυκλοφορία μπάλας, δίνοντας 30 εύστοχες πάσες, έδωσε ρυθμό στην ομάδα, παρόλο που οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν πολλές φάσεις για γκολ. Η ικανότητά του στις στημένες μπάλες παραμένει μοναδική, ενώ όταν αγωνίζεται όλες οι επιθέσεις ξεκινούν από τα πόδια του.

Λεάντρο Γκρέκο:
Ο Ιταλός, ο Ιμπαγάσα και ο Φέισα είναι οι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού που "έχουν" την κάθετη πάσα, στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και μάλιστα αρέσκεται σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, όπως και ο "Κάνιο". Ήταν ο παίκτης που "άνοιξε" το παιχνίδι στα δεξιά προς τον Ντιακιτέ στη φάση του 1-0, ενώ είχε άλλες δύο εμπνεύσεις. Στο 5', με έξοχη κάθετη πάσα βρήκε τον Χολέμπας εντός περιοχής, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά τον Στρατηλάτη, ενώ στο 79' με νέα κάθετη μπαλιά τροφοδότησε τον Τζιμπούρ, ο οποίος σούταρε χωρίς να βρει στόχο.

Νταβίντ Φουστέρ:
Δεν του βγήκε τίποτα. Πολλά λάθος κοντρόλ και αρκετές λανθασμένες πάσες, αλλά συνεχίζει να είναι χρήσιμος, ομαδικός, πρεσάρει ψηλά και έχει τον τρόπο να βρίσκεται στο σημείο που πρέπει, τη στιγμή που πρέπει. Άλλωστε διακιούται και αυτός ένα όχι και τόσο καλό παιχνίδι...

Τζαμέλ Αμπντούν:
Έδωσε την έκτη του ασίστ στο φετινό Πρωτάθλημα, με την εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά και τον Σιόβα με κεφαλιά να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 55'. Έχει... λυθεί και κάνει πολλά όμορφα πράγματα με την μπάλα στα πόδια. Στα highlights του η φάση του 28', όταν επιχείρησε ανάποδο ψαλίδι έπειτα από σέντρα του Ντιακιτέ, αλλά η άμυνα της Κέρκυρας έδιωξε λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Μάλιστα έχασε και δεύτερη μεγάλη ευκαιρία στο 82' για να σκοράρει. Έπειτα από ατομική προσπάθεια, σούταρε άουτ με το αριστερό έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Κώστας Μήτρογλου:
Έκτο γκολ στα τελευταία έξι επίσημα παιχνίδια του Ολυμπιακούς σε όλες τις διοργανώσεις και πέμπτο σερί σε αγώνα Πρωταθλήματος. Έφτασε, ήδη, τα πέντε τέρματα στη Super League και τα οκτώ συνολικά τη φετινή σεζόν. Στην πρώτη ευκαιρία του στην αναμέτρηση, σκόραρε με εντυπωσιακή κεφαλιά, εκμεταλλευόμενος την αψεγάδιαστη σέντρα του Ντιακιτέ από τα δεξιά. Είχε άλλες δύο-τρεις καλές στιγμές, αλλά δεν κατάφερε να διπλασιάσει τα τερματά του κόντρα στη Κέρκυρα.

Λιούμπομιρ Φέισα:
Μπήκε στο 70' στη θέση του Μοντέστο, χωρίς να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του, ενώ, από δικό του λάθος γύρισμα προς τα πίσω στο 74', η Κέρκυρα έχασε τη μοναδική της καλή ευκαιρία στην αναμέτρηση, με το δεξί σουτ του Γιάντση να καταλήγει άουτ.

Ράφικ Τζιμπούρ:
Αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τις 24 Οκτωβρίου και τον εκτός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα με τη Μονπελιέ, όπου και τραυματίστηκε. Είχε δύο καλές στιγμές για να σκοράρει, στο 79' και στο 91', χωρίς να τα καταφέρει.

Γιάννης Ζαραδούκας:
Τελευταία φορά στο Πρωτάθλημα είχε αγωνιστεί στις 11 Φεβρουαρίου, ως παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα στον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο, όπου και τραυματίστηκε σοβαρά. Πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή σε επίσημο παιχνίδι με τα ερυθρόλευκα, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 81' στη θέση του Ιμπαγάσα, κάτι που περίμενε εδώ και αρκετό καιρό και έπαιξε ως αριστερός οπισθοφύλακας. Στο διάστημα που αγωνίστηκε είχε μία καλή σέντρα από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Τζιμπούρ κατέληξε άουτ.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :