Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΤΟ ΕΚΑΝΕ... ΘΡΙΛΕΡ! ΕΦΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 74-73

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 74-73 από την Εφές στο τέταρτο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς της Ευρώλιγκας παρόλο που 1'.28'' πριν το τέλος ήταν μπροστά με 7 πόντους (66-73) και πλέον το ποια ομάδα θα προκριθεί στο φάιναλ φορ του Λονδίνου θα κριθεί στο πέμπτο παιχνίδι στο ΣΕΦ.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως στο δεύτερο ημίχρονο οι Τούρκοι σταδιακά ισορρόπησαν το ματς, βρήκαν λύσεις από τους Φάρμαρ, Ερντέν και σε συνδυασμό με την αστοχία των ερυθρόλευκων από τη γραμμή των 6μ.75 (είχαν 9/15 τρ. 60% στο πρώτο ημίχρονο, 1/9 στο δεύτερο) πήραν μία σπουδαία νίκη, ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 2-2.

Πλέον η πρόκριση στο φάιναλ-φορ του Λονδίνου θα κριθεί σε πέμπτο αγώνα στο ΣΕΦ την επόμενη Πέμπτη.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ο Βασίλης Σπανούλης κινήθηκε σε πολύ… ρηχά νερά, έχοντας μόλις 5 πόντους, με τους Λο και Παπανικολάου να είναι οι πρώτοι σκόρερ με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα.

«Δήμιος» σε άλλο ένα ματς για τον πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης ήταν ο Τζαμόν Λούκας, ο οποίος έκανε το φόλοου, δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη –ύστερα από το άστοχο τρίποντο του Σιπ- και έδωσε τη νίκη στην Εφές…

Στα καθαρά αγωνιστικά...

Πολύ καλό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για τον Ολυμπιακό, με τους ερυθρόλευκους να... βγάζουν ενέργεια στο παρκέ και να παίζουν πολύ καλή άμυνα, η οποία τους έδωσε ρυθμό και στην επίθεση. Παπανικολάου και Λο... "πυροβολούσαν" πίσω από την γραμμή των 6.75 και οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +8 (12-20, 10') κι αφού πρώτα είχαν προηγηθεί με 10 πόντους (6-16, 5').

Οι γηπεδούχοι "μάζεψαν" σχετικά γρήγορα τη διαφορά στην δεύτερη περίοδο χωρίς ωστόσο, να μπουν ποτέ σε θέση οδηγού. Σλούκας και Παπανικολάου φρόντισαν να... "φρενάρουν" τις προσπάθειες αντεπίθεσης των Τούρκων, ακόμα κι όταν εκείνοι μείωσαν στον πόντο και οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 38-44, σκορ που διαμορφώθηκε με απίθανο τρίποντο του "Παπ" στην εκπνοή του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ σε όλη την διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου, με την Εφες να βρίσκει, εν μέρει, τις λύσεις απέναντι στην άμυνα των ερυθρόλευκων και διατήρησε την επαφή της με το σκορ, με τους Χάινς και Σλούκα να κρατούν όρθιο τον Ολυμπιακό (56-58, 30').

Ο Ερντέν στις αρχές της τελευταίας περιόδου έβαλε την Εφές μπροστά στο παιχνίδι, αλλά εκεί ήρθε και η απάντηση των ερυθρόλευκων. Ο Ολυμπιακός έχοντας για οδηγό τον Χάινς έτρεξε σερί 0-12 (62-70) ενώ 1'.28'' πριν από το τέλος ο Λο έκανε το 66-73. Ο Φάρμαρ, όμως, είχε την απάντηση. Ο Αμερικανός γκαρντ μείωσε αρχικά με δύο βολές σε 68-73 ενώ με τρίποντο στον αιφνιδιασμό 33'' πριν από τέλος έκανε το 71-73. Ο Τουντσερί έκλεψε την μπάλα από τον Λο και ο Φάρμαρ 19'' για το τέλος κέρδισε φάουλ από τον Σλούκα. Ο Φάρμαρ ευστόχησε στην πρώτη, αστόχησε στην δεύτερη αλλά τελευταίος που άγγιξε την μπάλα πριν βγει ήταν ο Πρίντεζης... Στον εναπομείναντα χρόνο ο Σιπ αστόχησε σε τρίποντο, αλλά με φόλοου με το ένα χέρι ο Γκόρντον έκανε το 74-73 (39'.58'). Στην τελευταία επίθεση της αναμέτρησης ο Σλούκας αστόχησε σε τρίποντο και η Εφές πήρε τη νίκη με 74-73 και έφερε τη σειρά στα ίσα, όπου πλέον όλα θα παιχτούν στο ΣΕΦ...


Τα δεκάλεπτα: 12-20, 38-44, 56-58, 74-73.

Εφές (Μαχμουτί): Φάρμαρ 15(2), Βούγιασιτς, Ερντέν 12, Τουντσερί 6(2), Σιπ 7(1), Γκονλούμ 4, Σαβάνοβιτς 12(2), Λούκας 10, Γκιουλέρ, Μπάρατς 8(1).

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 11, Λο 15(2), Άντιτς, Σπανούλης 5, Περπέρογλου 3, Σερμαντίνι 2, Σλούκας 10(2), Πάουελ 4, Πρίντεζης 9(2), Παπανικολάου 14(4), Κατσίβελης.


Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :