Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΓΚΙΟΥΛΕΡ : ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕ... BREAK ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

Ο Σινάν Γκιουλέρ μιλάει στο "onsports.gr" για τις δύο πρώτες αναμετρήσεις της Αναντολού Εφές με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και στέκεται στη μεγαλύτερη εμπειρία που έχουν οι ερυθρόλευκοι συγκριτικά με την ομάδα του για τέτοιου είδους ματς.

Αναλυτικά...

Ο 29χρονος άσος που έχει 2.9 πόντους (55.2% στα δίποντα, 30% στα τρίποντα και 50% στις βολές) και 1.1 ριμπάουντ σε 10:25 λεπτά συμμετοχής με την Εφές φέτος στην Ευρωλίγκα, έχοντας συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα του Οκτάι Μαχμούτι, εξέφρασε την άποψη ότι η Εφές μπορεί να περάσει στο Final 4 του Λονδίνου και θα προσπαθήσει να πάρει τουλάχιστον ένα από τα δύο πρώτα ματς στο ΣΕΦ.

Ωστόσο, για να το κάνει αυτό θα πρέπει να περιορίσει τον Βασίλη Σπανούλη, αλλά και τις επιθετικές αιχμές και την κυκλοφορία της μπάλας του Ολυμπιακού, σύμφωνα με όσα λέει ο Σινάν Γκιουλέρ.

Αντιμετωπίζετε τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας. Θα θέλατε να είναι διαφορετικά τα πράγματα; Ίσως να έχετε έναν διαφορετικό αντίπαλο ή να έχετε εσείς αβαντάζ του γηπέδου σας;

«Θέλαμε να τερματίσουμε στις πρώτες δύο θέσεις (που έδιναν το πλεονέκτημα έδρας), αλλά δεν παίξαμε καλά στα δύο-τρία τελευταία παιχνίδια, κάτι που μας κόστισε. Ελπίζουμε ότι θα πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας παίρνοντας ένα παιχνίδι από τα δύο επόμενα. Πιστεύουμε ότι μπορούμε και θα δώσουμε όλα όσα έχουμε στο παρκέ, αρχίζοντας από την Τετάρτη (10/4)».

Ήδη έχετε αγωνιστεί εναντίον του Ολυμπιακού, δύο φορές φέτος, στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας. Κερδίσατε το πρώτο ματς στην Κωνσταντινούπολη και χάσατε το δεύτερο στον Πειραιά. Τι μπορείτε να μάθετε από αυτούς τους αγώνες;

«Μιλήσαμε αρκετά για αυτά τα παιχνίδια, αλλά από τότε έχουμε αλλάξει σαν ομάδα, έχουμε βελτιωθεί, παίξαμε καλύτερα από ό, τι περίμεναν πολλοί, ειδικά στο Top 16, συγκριτικά με την κανονική περίοδο και ελπίζουμε ότι θα παρουσιαστούμε καλύτεροι στην άμυνα όταν βγούμε στο γήπεδο».


Ποιο είναι το πιο σημαντικό ματς για εσάς για να κάνετε το μπρέικ στην Ελλάδα; Το πρώτο ή το δεύτερο;

«Εξαρτάται. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να κερδίσουμε το πρώτο. Θα ήταν το τέλειο για εμάς να πάρουμε και τα δύο ματς, αλλά ελπίζω ότι θα επιστρέψουμε (στην Κωνσταντινούπολη), έχοντας κερδίσει τουλάχιστον ένα παιχνίδι».

Ξέρετε ότι ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες ήττες εντός έδρας από ό, τι εκτός (4-3) φέτος στην Ευρωλίγκα; Μπορεί αυτό το στοιχείο να φανεί χρήσιμο σε σας;

«Ναι, αλλά ο Ολυμπιακός θα έχει (περίπου) 10.000 οπαδούς στο πλευρό του, κάτι που είναι σημαντικό για μια ομάδα. Ελπίζω ότι θα εκμεταλλευτούμε τις δικές μας ικανότητες και ότι δεν θα επηρεαστούμε από την ατμόσφαιρα που θα είναι υπέρ του αντιπάλου μας».

Οι μεγάλες σας εκτός έδρας νίκες τη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα είναι στην Ισπανία με Κάχα Λαμποράλ και Ουνικάχα Μάλαγα. Μπορείτε να μάθετε κάτι από αυτές, ώστε να επαναλάβετε μια μεγάλη νίκη, αυτή τη φορά στην Ελλάδα επί του Ολυμπιακού;

«Φυσικά. Και τα δύο αυτά παιχνίδια πήγαν πολύ καλά για εμάς. Ελπίζω ότι θα παίξουμε όλοι μαζί σαν ομάδα και ότι θα επαναλάβουμε ανάλογες εμφανίσεις, αυτή τη φορά στην Αθήνα».

Ο Ολυμπιακός δείχνει να έχει πάρει τον… αέρα των τουρκικών ομάδων φέτος, καθώς έχει αντιμετωπίσει εσάς, την Μπεσίκτας και τη Φενέρμπαχτσε Ούλκερ, έχοντας 5 νίκες σε έξι ματς. Είναι αυτό κάτι που σας ανησυχεί;

«Όχι ιδιαίτερα. Το Top 8 είναι μια διαφορετική φάση και δεν έχει σημασία τι έγινε στην κανονική περίοδο και το Top 16 της Ευρωλίγκας».

Πέρα από την ήττα σας στο ΣΕΦ, στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας, από τον τωρινό αντίπαλό, Ολυμπιακό, επισκεφτήκατε την Αθήνα και στο Top 16, χάνοντας, επίσης, αυτή τη φορά από τον Παναθηναϊκό. Τι πρέπει να κάνετε τώρα στα πλέι οφ ώστε να καταφέρετε να «αποδράσετε» από την Ελλάδα, κάτι που χρειάζεστε για να προκριθείτε στο Final 4 του Λονδίνου;

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να πραγματοποιήσουμε εξαιρετική εμφάνιση και να παίξουμε όλοι μαζί. Δείξαμε μεγάλη πρόοδο όταν παίξαμε όλοι μαζί σε άμυνα και επίθεση και θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Ποιοι είναι οι «κίνδυνοι» του Ολυμπιακού στην προσπάθειά σας αυτή;

«Σίγουρα ο Σπανούλης, ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να περιορίσουμε τη συμβολή του στο παιχνίδι. Επίσης είναι πολύ καλοί επιθετικά και έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας, οπότε και αυτό είναι κάτι που πρέπει να σταματήσουμε επίσης».

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να προκριθεί στο Final 4 τρεις φορές, ενώ στο ΣΕΦ μετρά 7-1 νίκες στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Είναι αυτό κάτι που αποτελεί μειονέκτημα για εσάς;

«Είναι σίγουρα πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό επειδή ήταν ξανά σε αυτή την κατάσταση. Μάλιστα, όταν ο Ολυμπιακός είχε αποκλειστεί από τη Σιένα, στην ομάδα ήταν ο συμπαίκτης μου, Τζαμόν Λούκας, αλλά για να είμαι ειλικρινής θέλουμε πολύ να είμαστε στο Final 4 και αν παίξουμε όπως ξέρουμε στο παρκέ, έχουμε μεγάλες πιθανότητες να το καταφέρουμε».

Σας έχει πει κάτι ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Τζαμόν Λούκας; Ίσως μια… έξτρα συμβουλή για το πώς πρέπει να παίξετε κόντρα στον Ολυμπιακό;

«Όχι κάτι ιδιαίτερο για τον Ολυμπιακό, αλλά εγώ και ο Λούκας έχουμε καλή σχέση και μιλάμε για το τι πρέπει να κάνουμε και πώς να παίζουμε καλά. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε έναν παίκτη σαν και αυτόν που ξέρει τη δυναμική του Ολυμπιακού, αλλά ο Ολυμπιακός είναι διαφορετική ομάδα από αυτή που ήταν όταν αυτός έπαιζε εκεί».


Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :