Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ (2-1)

O Oλυμπιακός έκανε το 2 στα 2 με σαφώς βελτιωμένη, σε σύγκριση με τον αγώνα της πρεμιέρας κόντρα στην Καλλονή, εικόνα στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και πάλι έλειπαν... αρκετά για να ικανοποιήσει τον  κόσμο της ομάδας. Με την είσοδο των Σαβιόλα και Φουστέρ στον αγωνιστικό χώρο, παρουσιάστηκε στο γήπεδο ένας άλλος... Ολυμπιακός.

Επινοήσεις, ταχύτητα, 2 γκολ, δοκάρι και αρκετές τελικές προσπάθειες μέσα σε ένα 20λεπτο καταιγίδα που ο Ολυμπιακός έδειξε ότι... μπορεί να παίξει καλή μπάλα και να πνίξει τον αντίπαλο.

Οι αλλαγές του Μίτσελ μέσα σε τρία λεπτά έδιωξαν το φάντασμα της ήττας από το Καραϊσκάκη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο μετά το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Ας δούμε τι έκανε ο κάθε ερυθρόλευκος ξεχωριστά:

Ρομπέρτο:
Κράτησε το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο, στη φάση του 34', όταν μπλόκαρε το ψηλοκρεμαστό σουτ του Φυτανίδη στην αντεπίθεση. Έμεινε στη θέση του, δεν ξεγελάστηκε, και έδειξε αντανακλαστικά. Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ του Ναπολεόνι, στο 47'. Ο Ιταλός επιθετικός του Ατρόμητου είχε ακόμα ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ στο 21', αλλά ο Ρομπέρτο βγήκε σωστά, "έκρυψε" το τέρμα", και ο Ναπολεόνι σούταρε ελάχιστα άουτ.

Σαλίνο:
Έγινε αλλαγή με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Προσπάθησε να συνεργαστεί με τον Φετφατζίδη στη δεξιά πτέρυγα της μεσοεπιθετικής γραμμής, αλλά δεν του βγήκαν οι περισσότερες φάσεις. Η άμυνα του Ολυμπιακού έπαιζε ψηλά, στο ύψος της μεσαίας γραμμής, αλλά δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα από την πλευρά του. Αντικαταστάθηκε από τον Σαβιόλα για να γίνει ακόμα πιο επιθετικός ο Ολυμπιακός, με τον Μανιάτη να μετατοπίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας.

Μανωλάς:
Φέρει ευθύνη στο γκολ του Ατρόμητου, όπως και ο Σιόβας, με τον οποίο δεν δείχνουν να έχουν "δέσει" ακόμα σα κεντρικό δίδυμο, καθώς η κεφαλιά-πάσα του Ταυλαρίδη κάτω από το ύψος της μεσαίας γραμμής έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Ναπολεόνι. Είχε αρκετές καλές επεμβάσεις, αλλά ο αντίπαλος έβγαλε αρκετές φάσεις για φιλοξενούμενη ομάδα στο "Καραϊσκάκη".

Σιόβας:
Εμφανώς επηρεασμένος από το ρωγμώδες κάταγμα ρινικού οστού που υπέστη στην τελευταία προπόνηση. Έμπαινε διστακτικά στις φάσεις λόγω του χτυπήματος στη μύτη. Δεν έχει "δέσει" προς το παρόν με τον Μανωλά, όπως προείπαμε. Η εντολή από τον πάγκο ήταν να μένει ψηλά η ερυθρόλευκη τετράδα στην άμυνα, για αυτό και ο Ατρόμητος βρήκε πολλούς κενούς χώρους στην κόντρα επίθεση. Στη φάση του γκολ φέρει επίσης ευθύνη αφού δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον Μανωλά και δεν πρόλαβε στο σπριντ τον πιο γρήγορο Ναπολεόνι. 

Μπονγκ:
Θετικότατο και ελπιδοφόρο ντεμπούτο από τον Καμερουνέζο αριστερό μπακ. Έδειξε πως δεν έχει μόνο αμυντικές ικανότητες, αλλά προωθήθηκε αρκετές φορές με επιτυχία. Ζήτησε μπάλα από τους συμπαίκτες του και "ζωντάνεψε" το αριστερό άκρο της άμυνας. Διαθέτει καλή σέντρα και είναι καλός ποδοσφαιριστής.

Σάμαρης:
Σε ρόλο αντί-Φέισα, πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα, παίζοντας μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς. Σε γενικές γραμμές, είχε θετική παρουσία αν εξαιρεθεί το νευρικό ξεκίνημα, αν και δεν απέφυγε κάποια λάθη. Καθοριστική η επέμβασή του στο 83ο λεπτό, στο σουτ εντός περιοχής του Μπρίτο. Έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Έδειξε πάθος και διάθεση.

Μανιάτης:
Στο πρώτο ημίχρονο, το άσχημο του Ολυμπιακού, είχε το γνωστό πάθος στο παιχνίδι του. Πολλά τρεξίματα στο χώρο του κέντρου, επιθετικά δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Στο δεύτερο μέρος έπαιξε ως δεξιός μπακ, με την αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2. Ένιωσε κράμπες και αντικαταστάθηκε στο 74' από τον Μετζανί. Άρχισε να θυμίζει ξανά τον... παλιό καλό Μανιάτη! 


Ντομίνγκεζ:
Δεύτερη ασίστ σε δύο αγώνες στη Super League, πάλι από κόρνερ! Τα έδωσε όλα, παίζοντας τόσο ως αριστερός εσωτερικός μέσος όσο και ως δημουργικός χαφ στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν διστάζει να δοκιμάζει το πόδι του, μόλις βρει χώρο, είναι διαρκής απειλή για την αντίπαλη άμυνα.

Φετφατζίδης:
Από τις θετικές παρουσίες των ερυθρόλευκων στο πρώτο ημίχρονο. Είχε τις δύο καλύτερες στιγμές του Ολυμπιακού σε αυτό το διάστημα, αλλά και πάλι έδειξε να έχει πρόβλημα στα τελειώματα των φάσεων. Ξεκίνησε πολλές ατομικές προσπάθειες από θέση μέσα δεξιά, παίζοντας με ανάποδο πόδι, και ήταν μία συνεχής απειλή για τον αντίπαλο. Έγινε αλλαγή στο 46' λόγω ενοχλήσεων  στο στομάχι.

Μήτρογλου:
Φαίνεται ιδιαίτερα αγχωμένος για να σκοράρει και αποτυπώνεται στις κινήσεις του. Χαρακτηριστική ήταν η φάση του 63', όταν και δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα από το ένα μέτρο, με τον Σηφάκη να διώχνει εξ επαφής... Με την είσοδο του Σαβιόλα στο 46' έγινε πιο απειλητικός μετά από ένα αρνητικό πρώτο ημίχρονο για τον ίδιο και την ομάδα. Πιστώνεται την ασίστ στο γκολ της ισοφάρισης.

Κάμπελ:
Παίκτης τακτικής που έμαθε σωστά το ποδόσφαιρο. Ακόμα, βέβαια, δεν του έχουν βγει οι φάσεις από τη μέση και μπροστά. Από τα πόδια του ξεκίνησε η καλύτερη φάση του Θρύλου στο πρώτο ημίχρονο, στη χαμένη ευκαιρία του Φετφατζίδη στο 39'. Έδειξε την ψυχή του, παίζοντας με κράμπες στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα προκειμένου να μην μείνει ο Ολυμπιακός με παίκτη λιγότερο.

Σαβιόλα:
Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και μαζί με τον Φουστέρ έκαναν τη διαφορά στο καλύτερο 20λεπτο του Ολυμπιακού στο ματς, από το 50' μέχρι το 70'. Είναι προφανές πως αποδίδει καλύτερα, παίζοντας πίσω από τον σέντερ φορ γιατί έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλεύεται τους κενούς χώρους που δημιουργούνται στη ροή του αγώνα. Πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα, με κεφαλιά  στο 51' σε φάση για σεμινάριο... ξεμαρκαρίσματος, είχε ένα δοκάρι και δύο ακόμα καλές ευκαιρίες για να σκοράρει.

Φουστέρ:
Μπήκε στο 46' στη θέση του Φετφατζίδη. Μπορεί να μην είναι στις πρώτες επιλογές του Μίτσελ για τη βασική εντεκάδα, αλλά παραμένει ένας πιστός στρατιώτης του Ολυμπιακού. Ο Φουστέρ και ο Σαβιόλα άλλαξαν τη ροή της αναμέτρησης. "Κλειδί" το γρήγορο γκολ της ισοφάρισης στο 51', μετά από το στρώσιμο της μπάλας του Μήτρογλου, σε φάουλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής. "Συστημένο" και αψεγάδιαστο δεξί σουτ στην κίνηση από τον Ισπανό μεσοεπιθετικό, ο οποίος έπαιξε αριστερά στο 4-4-2 της επανάληψης, αν και άλλαξε αρκετές φορές πλευρά με τον Κάμπελ. Πίεσε ψηλά, όπως συνηθίζει και ήταν από τους πρωταγωνιστές στο εξαιρετικό 20λεπτο του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος. Απίστευτο το πάθος που έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο ο Ισπανός χαφ.

Μετζανί:
Πήρε τη θέση του Μανιάτη στο 74', καθώς ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να συνεχίσει. Πέρασε στο πλάι του Σιόβα στο κέντρο της άμυνας, με τον Μανωλά να μετατοπίζεται στο δεξί άκρο. Δείχνει μία αδυναμία στο προσωπικό μαρκάρισμα που πρέπει να αντιδράει πιο... έγκαιρα.


Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :