Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : Η FIFA ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ!

Πρωτοποριακή... πρόταση του Νίκου Αλέφαντου, μέσω της στήλης του στο "sportdog.gr", για να γίνει πιο θεαματικό το ποδόσφαιρο! Πώς σχολιάζει την γκάφα του Μούχα, τι λέει για Εθνική!

Αναλυτικά:

Δεν βλεπόταν η Εθνική ομάδα. Ήταν από τα χειρότερα παιχνίδια της. Μέγα λάθος αυτό που έκανε με τον Σαμαρά, έκοψε την ομάδα στα δύο. Δεν μπορεί ο Σαμαράς να παίξει στα χαφ στον άξονα, μπροστά από Μανιάτη και Τζιόλη. Εκεί πέφτει πάνω σε πολλούς, θα περάσει έναν, θα κουτουλήσει στους άλλους, θα τη χάσει την μπάλα. Και δεν έχει τη σπουδαία πάσα.

Ο δε Χριστοδουλόπουλος δεν τραβάει, θα το καταλάβει ο Σάντος επιτέλους; Δεν τραβάει. Χάσαμε δύο θέσεις λοιπόν με αυτό το σκηνικό που έκανε με Χριστοδουλόπουλο και Σαμαρά.

Είναι αργή αυτή η ομάδα, δεν μπορεί όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο να βρει μια χαφάρα. Κι έχει φτάσει να παίζει πάντα ο Τζιόλης και σε σχέση με τους άλλους που παίζουν στα χαφ να φαίνεται καλύτερος. Αυτή είναι η κατάντια. Μπαίνει μέσα ο Νίνης, ανύπαρκτος. Μπαίνει ο Καραγκούνης, όχι άλλο Καραγκούνη ρε παιδιά, εντάξει, τα έχει δώσει όλα για την Εθνική, αλλά πόσο ακόμα… Περιμένει έξω ο Ταχτσίδης που είναι και αυτός αργός.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βγάζει στόπερς. Ο Παπασταθόπουλος είναι ο πιο βελτιωμένος από όλους, το ότι γυμνάζεται με την Ντόρτμουντ φαίνεται, και ας μην παίζει βασικός εκεί. Άλλο επίπεδο. Κι έχουμε κι άλλους καλούς, αρκετούς.

Το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι τα χαφ. Ο Ολυμπιακός πάει με το ζόρι να αναδείξει τον Σάμαρη, ο Παναθηναϊκός δεν έχει τίποτα έτοιμο εκεί, ο ΠΑΟΚ τίποτα, για τις άλλες ομάδες τι να λέμε.


Βλέπεις την Εθνική μας να μην έχει ταχύτητα, να μην έχει έκρηξη, δεν βλέπεται. Οι Σλοβάκοι αν και είχαν τον έλεγχο του ματς, φάνηκαν μικρή ομάδα. Δεν τελείωναν τις φάσεις. Πάμε για τα μπαράζ, οι Βόσνιοι δεν πιστεύω ότι θα αυτοκτονήσουν, είχαμε μικρές ως μέτριες ομάδες στον όμιλο αλλά δεν τα καταφέραμε να περάσουμε απ ευθείας. Όλα τα ματς με την ψυχή στο στόμα, με μισό- μηδέν. Μας κράτησε η καλή μας άμυνα και το πάθος, η αυτοθυσία, τα τάκλιν.

Τέτοιο γκολ που έφαγαν οι Σλοβάκοι, τέτοιο αυτογκόλ, δεν υπάρχει ρε παιδιά. Αυτόν τον Σκρίτελ τον έχω δει στη Λίβερπουλ να βάζει κι άλλα αυτογκόλ. Μην γυρνάς την μπάλα στον τερματοφύλακα ρε! Οι τερματοφύλακες δεν ξέρουν μπάλα στην πλειοψηφία τους, ταγαράδες είναι με τη μπάλα στα πόδια, τέχνη δεν έχουν, μην τους πετάτε την μπάλα με κατεύθυνση στην εστία.

Σήκωσε το πόδι λες και ήταν κανένας μπέμπης και πήγε να πατήσει την μπάλα, αλλά το σήκωσε πέντε εκατοστά πιο πάνω και του πέρασε η μπάλα από κάτω! Ούτε πεντάχρονο να ήταν.

Και μου δίνεται η ευκαιρία εδώ πέρα να φωνάξω ότι πρέπει η FIFA να βελτιώσει τους κανονισμούς, να απαγορεύσει να γυρνάει η μπάλα προς τα πίσω, να κάνει ότι και στο μπάσκετ όπου υπάρχει ασφυκτικός χρόνος για να περάσει η μπάλα το κέντρο του γηπέδου! Να γίνει πιο γρήγορο το ποδόσφαιρο, να βλέπουμε πιο πολλές φάσεις, να απαγορεύεται κιόλας να γυρνάει η μπάλα πίσω από το κέντρο όταν το έχει περάσει ήδη!

Είναι σοφό αυτό που έκαναν στο μπάσκετ, πρέπει να γίνει και στο ποδόσφαιρο. Ο αγώνας ήρθε ουσιαστικά 0-0. Το γκολ αυτό ήταν ανύπαρκτο και άδικο, ήταν μία γελοία κατάσταση.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :