Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΕΤΣΙ... ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΓΑΛΑΤΑ 72-54

Ο Ολυμπιακός σάρωσε και τη Γαλατάσαραϊ στο ΣΕΦ με 72-54 και με 17 σερί νίκες έκανε ρεκόρ στην ιστορία του!

Η μόνη παραφωνία στο εορταστικό κλίμα στο ΣΕΦ, αρχικά ο τραυματισμός του Πέτγουεϊ και η ανησυχία για το μέγεθος της ζημιάς που μπορεί να έχει πάθει και κυρίως το επεισόδιο Μπέγκιτς-Μπονσού, για το οποίο υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας της έδρας.

Η βραδιά εξελισσόταν ιδανικά για τον πρωταθλητή Ευρώπης, ο οποίος με όμορφο μπάσκετ συνέτριψε τη Γαλατάσαραϊ και έκανε νέο ρεκόρ στην ιστορία του με 17 νίκες σε ισάριθμα ματς εξασφαλίζοντας ουσιαστικά (όχι όμως ακόμη μαθηματικά) την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης.

Τρία λεπτά πριν το τέλος όμως Μπέγκιτς και Μενσά-Μπονσού ήρθαν στα... χέρια, αποβλήθηκαν μαζί με τον Πρίντεζη (ο οποίος πάντως πήγε αρχικά να τους χωρίσει) και το ΣΕΦ για δέκα και πλέον λεπτά μετατράπηκε σε… αρένα, με οπαδούς των ερυθρόλευκων να επιχειρούν εισβολή για να τιμωρήσουν τον παίκτη των φιλοξενούμενων. Οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου απειλούνται με τιμωρία, όπως και η έδρα των πρωταθλητών Ευρώπης.

Στα καθαρά αγωνιστικά...

Μάντζαρης, Σπανούλης, Περπέρογλου, Αγραβάνης και Ντάνστον ήταν η πρώτη πεντάδα του Ολυμπιακού, ενώ στο αντίπαλο... στρατόπεδο ξεκίνησαν οι Αρόγιο, Γκιουλέρ, Χέρστον, Έρτσεγκ και Μενσά-Μπονσού.

Με τον Ντάνστον να κυριαρχεί σε άμυνα κι επίθεση οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν καλά και προηγήθηκαν με τέσσερις πόντους, αλλά τα άστοχα μακρινά σουτ επέτρεψαν στη Γαλατάσαραϊ με τον Γκιουλέρ να ισορροπήσει. Μόνο προσωρινά όμως, καθώς ο Αμερικανός σέντερ των πρωταθλητών Ευρώπης έκανε θραύση και με τον Σπανούλη να τον... σιγοντάρει ο Ολυμπιακός έφτασε στο +8 (18-10) υποχρεώνοντας τους Τούρκους σε πολλά λάθη και ατομικές προσπάθειες.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση του Ολυμπιακού και την κακή άμυνα στο ζωγραφιστό και με διαδοχικά καλάθιαπλησίασαν στους δύο. Ο Μπαρτζώκας απέσυρε τον νωθρό Μπέγκιτς και επανέφερε τον Ντάνστον ο οποίος θωράκισε καλύτερα τη ρακέτα. Οι πρωταθλητές Ευρώπης βελτίωσαν την άμυνά τους, έβγαλαν αιφνιδιασμούς κι εντυπωσιακές φάσεις με τον Πέτγουεϊ, ενώ βρήκαν μακρινά σουτ από Σλούκα, Σπανούλη και Λοτζέσκι κλείνοντας το πρώτο μέρος με τη μέγιστη διαφορά του ημιχρόνου, 35-24.

Ο τραυματισμός του Πέτγουεϊ στον ώμο και το τρίτο φάουλ του Ντάνστον στέρησε από τον Ολυμπιακό τους δύο πιο αθλητικούς ψηλούς του. Ωστόσο με τον Μπέγκιτς να επιστρέφει… άλλος άνθρωπος από τον πάγκο στο παρκέ και τους Πρίντεζη και Σπανούλη να... πυροβολούν από τα 6,75μ. η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 20 στα μέσα της τρίτης περιόδου με τους ερυθρόλευκους να ολοκληρώνουν ένα σερί 9-0. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα, με πρωτεργάτη τον Σλοβένο σέντερ, δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και απέναντι σε έναν αντίπαλο που έδειχνε να... παραδίδεται έκλεισε το δεκάλεπτο με 59-35.

Ο Ολυμπιακός είχε ήδη καπαρώσει τη νίκη και το ρεκόρ. Τα δέκα λεπτά που απέμεναν ήταν διαδικαστικά. Ο Ντάνστον επανήλθε σαν να μην έλειψε λεπτό και η διαφορά έφτασε γρήγορα στους +26, την ώρα που ο Εργκίν Αταμάν πετούσε πλέον λευκή πετσέτα. Το εορταστικό βράδυ χάλασε τρία λεπτά πριν το τέλος και με το σκορ στο 70-46, όταν Μπέγκιτς και Μενσά-Μπονσού ήρθαν στα χέρια με τον Βρετανό σε έξαλλη κατάσταση να εκτοξεύει γροθιές δεξιά και αριστερά. Το ΣΕΦ πήρε... φωτιά με οπαδούς να επιχειρούν «ντου» και τους δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου, μαζί με τον Πρίντεζη, να αποβάλλονται με ντισκαλιφιέ. Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από πάνω από δέκα λεπτά και αφότου ο Μενσά-Μπονσού αποχώρησε από διαφορετική έξοδο από το παρκέ. Το τελικό 72-54 έγραψε τον επίλογο σε μία βραδιά που θα μπορούσε να είχε πολύ πιο όμορφη κατάληξη.

Δεκάλεπτα: 18-10, 35-24, 59-35, 72-54.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 4, Λο, Ντάνστον 18, Σπανούλης 12, Περπέρογλου 3, Παπαπέτρου 3, Σλούκας 5, Μπέγκιτς 8, Πρίντεζης 9, Αγραβάνης, Μάντζαρης 3, Λοτζέσκι 7.

Γαλατάσαραϊ (Αταμάν): Έρτσεγκ 2, Κοκσάλ 3, Χέρστον 2, Ακιόλ 3, Αλντεμίρ 10, Μενσά-Μπονσού 7, Μάτσβαν 2, Αρόγιο 6, Γκιουλέρ 10, Αρσλάν 9, Ντόμερκαντ.

Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :