Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ : ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΑΛΛΑ...

Το 1983 ο Ολυμπιακός έπαιζε στο ΟΑΚΑ με την Μπενφίκα για τους «16» του Πρωταθλητριών.

Ο Νίκος Αναστόπουλος είχε σκοράρει με κεφαλιά και έδωσε τη νίκη. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Θρύλου μίλησε στον «Γαύρο» και… θυμάται το τέρμα που είχε σημειώσει. Και τώρα, από άλλη… θέση, σχολιάζει τον αποψινό αγώνα, ενώ μιλάει για τον Κώστα Μήτρογλου και το αν μπορεί να τον φτάσει ο «πιστολέρο».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πρώτα απ’ όλα, θέλω να μου πείτε τι σας θυμίζει το γκολ που είχατε πετύχει κόντρα στην Μπενφίκα το ’83... Τι σας φέρνει στο μυαλό;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Τότε η Μπενφίκα είχε εξαιρετική ομάδα. Είχε τεράστιους παίκτες και στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ το γήπεδο είχε 80.000 κόσμο. Είχα βάλει εγώ το γκολ με κεφαλιά από κόρνερ που είχαμε κερδίσει και το είχε εκτελέσει ο Γούναρης. Είχαμε και ευκαιρία για γκολ με πέναλτι, αλλά δεν είχα κάνει το 2-0. Θεωρώ ότι αν είχαμε πάει στην Πορτογαλία με 2-0 στο πρώτο ματς, τότε θα ήταν όλα διαφορετικά. Είχαμε καλή ομάδα, είχαμε αποκλείσει τον Αγιαξ και θέλαμε να πάμε στους «8», αλλά δεν είχαμε βρεθεί σε καλή μέρα στον επαναληπτικό και είχαμε ηττηθεί με 3-0... Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Ε: Σίγουρα, αυτός ο αγώνας με την Μπενφίκα θα είναι διαφορετικός...

Α: Ολα θα είναι διαφορετικά. Όλα όμως… Εύχομαι να έχουμε ένα κοινό. Το αποτέλεσμα. Να πάρει ο Ολυμπιακός τους τρεις βαθμούς...

Ε: Θεωρείτε ότι ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο;

Α: Ναι, τον έχει. Παίζει στην έδρα του, έχει καλή ψυχολογία και θέλει πολύ το ματς. Και ο κόσμος θα παίξει καθοριστικό ρόλο. Αλλά θέλω να πω ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή και ίσως δούμε άλλη Μπενφίκα...

Ε: Σε τι να προσέξει;

Α: Η Μπενφίκα δεν θα είναι όπως στη Λισσαβόνα. Έχει ανάγκη το παιχνίδι, θα τα δώσει όλα και θα είναι λογικό. Αν θέλει να μείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να εκβιάσει το γκολ. Δεν πρέπει να μπει μέσα και να κάνει τα πάντα για να σκοράρει από νωρίς. Χρειάζεται προσοχή. Το γκολ μπορεί να έρθει και στο 90’.

Ε: Πού θα κριθεί ο αγώνας; Ποια θα είναι τα αγωνιστικά κλειδιά;

Α: Θεωρώ ότι θα κριθεί στο κέντρο. Εκεί βλέπω να γίνεται μεγάλη μάχη. Από την άλλη, η Μπενφίκα έχει τον Καρντόσο και αυτός θέλει προσοχή. Εκεί θα χρειαστεί ο Μανωλάς και η ταχύτητά του. Η Μπενφίκα μπορεί να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις και θέλει προσοχή. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός μπορεί να απειλήσει με τον Μήτρογλου, αλλά και με τους Βάις, Χολέμπας, αφού οι μπακ της δεν είναι και ιδιαίτερα γρήγοροι.

Ε: Σε περίπτωση νίκης θεωρείτε τελειωμένη την πρόκριση;

Α: Θα έχει τον πρώτο λόγο. Προβάδισμα. Δεν θα είναι τελειωμένο τίποτα. Απλώς, αν εξαιρέσουμε την Παρί που είναι πρώτη, ο Ολυμπιακός έπειτα θα έχει στα χέρια του το εισιτήριο.

Ε: Είστε εκ των κορυφαίων σκόρερ σε όλη την ιστορία του Ολυμπιακού… Τώρα υπάρχει ο Μήτρογλου. Μπορεί να φτάσει στο επίπεδό σας;

Α: Μπορεί, ναι. Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Και εγώ έσπασα κάποιου άλλου και το δικό μου θα σπάσει. Δεν έχω προβλήματα με αυτά. Το σημαντικό είναι ένα. Το παιδί να είναι καλά, να έχει υγεία και να βοηθάει τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα.

Ε: Ένα σχόλιο για τον αγώνα με τον ΠΑΟ;

Α: Νομίζω ότι οι μεγάλες ομάδες έχουν αυτό το προτέρημα. Δηλαδή, να μη βρίσκονται σε μεγάλες μέρες και να παίρνουν τις νίκες. Ο Ολυμπιακός δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Ούτε ο Μήτρογλου. Αλλά στο τέλος χτύπησε. Αυτό είναι το προτέρημα. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός για εμένα έκανε το καλύτερό του ματς, αλλά έχασε. Αυτή είναι η διαφορά.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :