Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΜΙΤΣΕΛ : ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

Ο Μίτσελ μίλησε για την ελληνική αναγνώριση-ανατροπή στις ικανότητες του, το βήμα στην Ευρώπη, τη Ρεάλ, την Ατλέτικο και τη... «Χρυσή Μπάλα».

Η συνέντευξη στους συμπατριώτες του στο «ABC» ξεκίνησε με την απόλυση από τη Σεβίλλη, όπου δεν του δόθηκε χρόνος και το σχετικό... «ουδείς προφήτης στον τόπο του», το οποίο ο Μίτσελ φάνηκε να αναγνωρίζει στην δική του προπονητική πορεία και ειδικά μετά την επιτυχία με τον Ολυμπιακό.

Με την ομάδα του πάντως και με το πως βιώνει ο ίδιος την «ανατροπή» που ζει στην Ελλάδα αναφορικά με τις ικανότητες του, φάνηκε να είναι απόλυτα ευχαριστημένος...

«Ισως και να είναι αυτό. Ετσι δεν συμβαίνει σχεδόν πάντα στον δικό μας τόπο; Είμαι πολύ ευτυχισμένος στον Ολυμπιακό. Και εκεί βέβαια συνέβη ό,τι συνήθως με έναν καινούργιο προπονητή από το εξωτερικό: υπήρξαν πολλές αμφιβολίες. Τώρα όμως όποτε βρίσκομαι στον δρόμο και ειδικά στον Πειραιά, με σταματούν και μου λένε “σε ευχαριστούμε”, ενώ άλλοι μου δίνουν συγχαρητήρια. Ακόμα και οι αρθρογράφοι στον Τύπο που αρχικά εξέφραζαν αμφιβολίες, τώρα έχουν την ειλικρίνεια να γράφουν κείμενα διαφορετικά και να μου ζητούν συγνώμη».

Τι έχει μεταβάλει όμως ο Μίτσελ στον πρωταθλητή και τι πιστώνει στον εαυτό του;
«Ο Ολυμπιακός ήταν μία πολύ καλή ομάδα στην Ελλάδα, αλλά του έλλειπε η αναγνωρισιμότητα στην Ευρώπη. Αυτό που έπρεπε να αλλάξει ήταν η νοοτροπία. Πριν έρθω, όταν έπαιζαν στην Ευρώπη, ήταν σε μία παθητική φάση αναμονής. Τώρα όμως οι ποδοσφαιριστές έχουν πάει ένα βήμα παρακάτω: πιστεύουν στις ικανότητες τους. Ο στόχος μας ήταν να βρεθούμε στους 16 και το καταφέραμε!»

Και μιας και είπε για Ευρώπη, δεν θα μπορούσε να μην στείλει μήνυμα αυτοπεποίθησης προς τη Μάντσεστερ...
«Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην είναι το μεγάλο όνομα στη διοργάνωση, αλλά οι αντίπαλοι μας θα πρέπει να ξέρουν πως μπορεί να μην είμαστε το φαβορί, μα θα πρέπει και να ανησυχούν, καθώς δεν θα είμαστε ένας καθόλου βολικός αντίπαλος!»

Στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός προφανώς ακόμα δεν μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής, Ωστόσο, για εκεί έχει άλλη αγαπημένη ομάδα για να περιμένει να πανηγυρίσει κούπα, αλλά και ακόμα μία που τον εντυπωσιάζει:
«Αυτή τη στιγμή βλέπω τη Ρεάλ ως την πιο δυνατή στην Ευρώπη και ως την πιο πιθανή να κατακτήσει το τρόπαιο. Μετά ως πιο δυνατή βλέπω την Ατλέτικο. Μου αρέσει πιο πολύ ακόμα και από τη Μπάγερν, επειδή είναι η προσωποποίηση της συλλογικότητας. Είναι πραγματική ομάδα. Την θεωρώ και εκείνη ως ένα από τα φαβορί».

Και μία κουβέντα για την «Χρυσή Μπάλα»...
«Θα έπρεπε να την πάρει κάποιος Ισπανός παίκτης. Δεν γίνεται να έχει κατακτήσει η Εθνική όλους αυτούς τους διαδοχικούς τίτλους και εμείς οι ίδιοι αντί να στηρίζουμε έναν Ισπανό, να κάνουμε καμπάνιες υπέρ του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Μέσι που φυσικά δεν λέω ότι δεν το αξίζουν»

... και για τις μελλοντικές προσδοκίες του:
«Στην ηλικία μου δεν υπάρχει λόγος να είμαι ντροπαλός. Οπότε, μπορώ να σου πως ότι πιστεύω κάποια στιγμή να έχω την ευκαιρία μου σε κάποια μεγάλη ομάδα!»

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :