Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ : ΔΕΝ ΓΙΝΑΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΚΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ...

Για αντίδραση αντάξια της δυναμικής του Ολυμπιακού, μετά τις δύο πρώτες ήττες της σεζόν έκανε λόγο ο Βαγγέλης Μάντζαρης μιλώντας στο "sportfm.gr" μετά τη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε.

Έχοντας κάνει την πιο πλήρη επιθετικά και αμυντικά εμφάνισή του (9π. 4ριμπ. 4ασίστ) μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο την περυσινή σεζόν, ο Βαγγέλης Μάντζαρης είχε κάθε λόγο να χαμογελά, όχι μόνο για την προσωπική του απόδοση, αλλά και για την ολική επαναφορά του Ολυμπιακού στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις κόντρα στην Φενέρμπαχτσε.

Ο 23χρονος γκαρντ εξήγησε τον τρόπο… ψυχολογικής προετοιμασίας του αγώνα μετά τις ήττες από Παναθηναϊκό και ΚΑΟΔ, αλλά και το ποια ήτα τα “κλειδιά” για να φτάσουν οι πρωταθλητές Ευρώπης στην επικράτηση.

Παράλληλα, επεσήμανε πως τα δύο αρνητικά αποτελέσματα δεν έκαναν ξαφνικά κακούς τους παίκτες του Ολυμπιακού και έδωσε το σύνθημα για ακόμα πιο σκληρή δουλειά και εστίαση στα αρνητικά στοιχεία του παιχνιδιού της ομάδας. Επίσης, μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά την εξάμηνη απουσία του από τα παρκέ.

Αναλυτικά:

-Φανταζόσουν καλύτερη αντίδραση μετά τις δύο «κακές» ήττες με Παναθηναϊκό και ΚΑΟΔ;

«Αυτά τα δύο αποτελέσματα, μας έκαναν να αμφιβάλουμε για τους εαυτούς μας. Είχαμε πίεση και άγχος. Ξέραμε ότι έπρεπε να νικήσουμε έστω και με μισό πόντο, για να αλλάξουμε το κλίμα και τα καταφέραμε. Μπήκαμε από την αρχή δυνατά, βγάλαμε ενέργεια στο παρκέ και δεν χάσαμε ποτέ το προβάδισμα. Έπαιξε σημαντικό ρόλο και η βοήθεια του κόσμου».

-Σας πείσμωσαν οι ήττες, ήταν ένα έξτρα κίνητρο;

«Σίγουρα μας πείσμωσαν. Είπαμε στα αποδυτήρια πως τώρα πρέπει να δείξουμε τι ομάδα είμαστε και από τι “μέταλλο” είμαστε φτιαγμένοι. Στις νίκες είναι όλα καλά και όλοι σου λένε μπράβο, όμως το θέμα είναι πως αντιδράς και πως διαχειρίζεσαι τις ήττες. Δείξαμε ότι μπορούμε να συνέλθουμε άμεσα, βγάζοντας τον καλό μας εαυτό και το μπάσκετ που ξέρουμε. Συνεχίζουμε το ίδιο δυνατά».

-Νικήσατε και τις απουσίες, κόντρα σε μία δυνατή, αλλά συνάμα “περίεργη” ομάδα, με ψηλό δημιουργό και μη ορθολογικά σχήματα. Ποιο θεωρείς ότι ήταν το “κλειδί”;

«Οι απώλειες του Έισι και του Μπρεντ ήταν σημαντικές. Παρόλα αυτά, μπορέσαμε οι υπόλοιποι και αναπληρώσαμε το κενό τους με τον καλύτερο τρόπο. Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα με ψηλά σχήματα, θα μας ποστάρει και θα προσπαθήσει να μας δημιουργήσει προβλήματα στο “ένας εναντίον ενός”, αλλά και στο ανοικτό γήπεδο. Έπρεπε να παίξουμε από την αρχή δυνατά στην άμυνα και ομαδικά, αλλά και ατομικά. Τους μπλοκάραμε σε μεγάλο βαθμό όταν επιχειρούσαν να σκοράρουν από το low post, επιβάλλαμε τον δικό μας ρυθμό και βάλαμε σχεδόν όλα τα κρίσιμα σουτ».

-Θεωρείς ότι “μπόρα” ήταν και πέρασε;

«Παρότι η νίκη είναι αυτή που μετράει και την χαιρόμαστε απόψε, έγιναν και λάθη τα οποία οφείλουμε να δούμε για να τα βελτιώσουμε. Αυτό λέγαμε όταν είχαμε κάνει το σερί, πως έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Το ίδιο ισχύει και τώρα. Αν σταθούμε μόνο στα θετικά, θα μας κοστίσει. Πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να κοιτάξουμε με συγκέντρωση την συνέχεια».

-Σε σχέση με τον πρώτο γύρο, στο Top 16 θα αντιμετωπίσετε ομάδες επιπέδου Final Four. Σας δίνει δύναμη το γεγονός ότι στο πρώτο τεστ νικήσατε εμφατικά;

«Οπωσδήποτε στην ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο το όνομα και το μέγεθος του αντιπάλου που νικάς. Μετά τις δύο ήττες δεν γίναμε ξαφνικά κακοί παίκτες, απλώς είχαμε δύο κακές βραδιές. Είδαμε τους λόγους και τα αίτια που μας οδήγησαν σε αυτές τις ήττες και θα κοιτάξουμε να είμαστε καλύτεροι από εδώ και πέρα. Σημασία δεν έχει να στέκεσαι πολύ σε μία ήττα ή νίκη, αλλά να βλέπεις τι έφταιξε και να γίνεσαι ακόμα πιο δυνατός».

-Έκανες ίσως την καλύτερη σου εμφάνιση, συνολικά, μετά τον τραυματισμό. Μπορούμε να πούμε πως είσαι πλέον στο 100%;

«Δε νομίζω ότι είμαι στο 100%, αλλά σε μία καλή κατάσταση. Νιώθω καλά και κάθε μέρα που περνάει νιώθω το πόδι μου πιο δυνατό. Ελπίζω μέρα με τη μέρα να βελτιώνομαι και να βοηθάω την ομάδα μου, παίζοντας άμυνα, σκοράροντας ή κάνοντας ο,τιδήποτε άλλο στο γήπεδο».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :