Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΝΤΟΣ : ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΧΤΕΙ ΓΚΟΛ ΕΔΩ, ΜΠΟΡΕΙ!

Ξεχώριζε για το πάθος του και την ψυχή που κατάθετε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κάθε φορά που φορούσε τη φανέλα του Ολυμπιακού. Γι’ αυτό έγινε και από τα αγαπημένα παιδιά της ερυθρόλευκης εξέδρας!

Ο λόγος για τον Τάσο Πάντο, ο οποίος μιλάει στον «Γαύρο» για τις αναμετρήσεις του Θρύλου με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Champions League.

Διαβάστε τι λέει για τα στοιχεία που πρέπει να έχουν οι ερυθρόλευκοι έτσι ώστε να διεκδικήσουν την πρόκρισή τους, τους οπαδούς του Ολυμπιακού, τον Φέργκιουσον και τις αγγλικές ομάδες που έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τάσο, είσαι από τους καθ’ ύλην αρμόδιους για να μου μιλήσεις για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την ερχόμενη Τρίτη, διότι έχεις αντιμετωπίσει αγγλικές ομάδες παλαιότερα. Τι είναι αυτό που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός για να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης και στην Αγγλία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι η ομάδα που ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια. Εχει αλλάξει προπονητή και βρίσκεται θα έλεγα σε μεταβατικό στάδιο ακόμα. Δεν παύει, όμως, να είναι μία πολύ καλή ομάδα και εκ των κορυφαίων της Ευρώπης. Τελευταία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, όπως βέβαια και ο Ολυμπιακός. Πιστεύω ότι τα παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Εχω αντιμετωπίσει αγγλικές ομάδες και αυτό που θα πρέπει να προσέξει πρώτα και κύρια, είναι ο ρυθμός του παιχνιδιού. Αν τον χάσει ή δεν μπορέσει να ακολουθήσει, τότε θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Αλλά μας έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια, ακόμα και κόντρα σε μεγαθήρια όπως στους ομίλους με την Παρί, ότι ο Ολυμπιακός έχει γίνει υπολογίσιμη ομάδα και πιστεύω ότι θα διεκδικήσει τις πιθανότητές του για πρόκριση μέχρι τέλους.

Ε: Θα είναι κομβικό το πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη; Και πόσο σημαντικό είναι να μη δεχτεί γκολ στην έδρα του ο Ολυμπιακός;

Α: Πάρα πολύ κομβικό είναι το πρώτο παιχνίδι. Αλλά είναι ποδόσφαιρο και δεν μπορείς να πεις ότι δεν θα δεχτείς γκολ. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να μη δεχτεί γκολ εδώ ο Ολυμπιακός και να πάει με καθαρό σκορ στην Αγγλία και εκεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η Γιουνάιτεντ φέτος στην έδρα της είναι ευάλωτη. Θα πρέπει, όμως, οι παίκτες να τα δώσουν όλα. Να καταθέσουν και την ψυχή τους στο γήπεδο κα να είναι έτοιμοι για ό,τι κι αν συμβεί και στα δύο παιχνίδια. Καλά ή άσχημα. Εξάλλου, μόνο να κερδίσει έχει ο Ολυμπιακός από τέτοια παιχνίδια.

Ε: Τι θεωρείς ότι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια στον Ολυμπιακό της Ευρώπης, σε σχέση με τότε που φορούσες εσύ τη φανέλα της ομάδας;

Α: Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε θέμα με τον ρυθμό. Αυτό πλέον έχει ξεπεραστεί, όπως και είδαμε στα παιχνίδια των ομίλων φέτος και κυρίως στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του Ολυμπιακού. Πλέον η ομάδα παίζει στα ίσα με όλες τις ομάδες. Μικρές και μεγάλες σε μέγεθος. Αυτό είναι που έχει αλλάξει πιστεύω. Εχει επίσης μία συγκεκριμένη μεθοδολογία που αντιμετωπίζει τα παιχνίδια. Θα έλεγα δηλαδή ότι πλέον το προφίλ του Ολυμπιακού έχει γίνει καθαρά μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας.

Ε: Μίλησες πριν για τον ρυθμό στο παιχνίδι της ομάδας, ο οποίος έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Βλέπουμε ότι στο πρωτάθλημα οι ρυθμοί και η ένταση σε κάθε παιχνίδι είναι ελάχιστοι για τον Ολυμπιακό, όταν σε κάθε παιχνίδι βάζει 4-5 γκολ και το καθαρίζει από νωρίς. Κι αυτό σίγουρα δεν είναι καλό για την ομάδα όταν έχει να αντιμετωπίσει ομάδες όπως, για παράδειγμα, η Γιουνάιτεντ. Ποιο είναι το σχόλιό σου γι’ αυτό;

Α: Ισως τα παιχνίδια του πρωταθλήματος δεν έχουν την απαιτούμενη ένταση. Δεν πιστεύω, όμως, ότι η ομάδα χάνει τον ρυθμό της. Ειδικά φέτος έχουμε δει τον Ολυμπιακό να κερδίζει με 3-4 γκολ όπως είπες και εσύ, όμως να μη ρίχνει στροφές. Να συνεχίζει στα κόκκινα για να σκοράρει κι άλλα τέρματα και να ευχαριστήσει τους φιλάθλους του. Ετσι, λοιπόν, έχει ρυθμό η ομάδα και θεωρώ ότι θα είναι έτοιμη γι’ αυτά τα παιχνίδια στον τομέα του ρυθμού. Από εκεί και πέρα, η ιστορία και το όνομα της Μάντσεστερ είναι μεγάλο, αλλά ο Ολυμπιακός έχει πιθανότητες.

Ε: Εχεις ζήσει πολύ καλά τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και ξέρεις πώς λειτουργούν πριν από κάθε μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Θα ήθελα να μου πεις τι ήταν αυτό που λέγατε μεταξύ σας οι παίκτες, λίγο πριν βγείτε στον αγωνιστικό χώρο για να αντιμετωπίσετε, για παράδειγμα, την Τσέλσι, όπως είχε γίνει ας πούμε το 2008 και πάλι για τους «16» του Champions League;

Α: Κάθε παίκτης σκέφτεται διαφορετικά αυτά τα παιχνίδια. Καταλαβαίνει τη μεγάλη γιορτή αυτών των παιχνιδιών. Γιατί είναι μία μεγάλη γιορτή του Champions League που κάθε ένας ποδοσφαιριστής χαίρεται που παίζει και τη ζει. Σίγουρα, τον βλέπουν σαν μία μεγάλη πρόκληση και θέλουν να αποδείξουν κάτι συγκεκριμένο, καθώς τους βλέπουν εκατομμύρια μάτια από την τηλεόραση. Η αλήθεια είναι ότι μέσα στην έδρα σου νιώθεις τεράστια δύναμη, αφού έχεις τον κόσμο στο πλευρό σου. Τόσα χρόνια ο κόσμος του Ολυμπιακού με την ατμόσφαιρα που δημιουργούσε, μας έδινε μεγάλη δύναμη και σε αυτό ποντάραμε πολλά και εμείς και συζητούσαμε στα αποδυτήρια. Ηταν φανταστικοί. Δεν το φοβάμαι το πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη εγώ προσωπικά. Το θέμα είναι στη ρεβάνς. Εδώ θα πρέπει τα παιδιά να προσπαθήσουν να πάρουν ένα καθαρό σκορ εδώ μέσα. Θα είναι ό,τι καλύτερο.

Ε: Τάσο, αν κοιτάξει κανείς την προϊστορία στο Champions League θα δει ότι καμία αγγλική ομάδα δεν έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό στο νέο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Τσέλσι και η Αρσεναλ δεν κατάφεραν να φύγουν με τη νίκη από το φαληρικό γήπεδο. Το αντίθετο κιόλας. Πρέπει να εκμεταλλευτεί τη δυνατή του έδρα ο Ολυμπιακός και την καλή παράδοση που έχει δημιουργήσει απέναντι στις αγγλικές ομάδες;

Α: Οπως είπα και πριν ο Ολυμπιακός είναι υπολογίσιμη ομάδα και ακόμα πιο υπολογίσιμη στην έδρα του. Θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί το θετικό αυτό στοιχείο ο Ολυμπιακός, αλλά δεν θα πρέπει να εφησυχάσει κιόλας. Γενικά οι αγγλικές ομάδες όταν βγαίνουν από το Νησί έχουν θέμα. Βέβαια, η Γιουνάιτεντ δεν είναι η παραδοσιακή αγγλική ομάδα. Είναι κάτι διαφορετικό. Εχει παίκτες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να σου αλλάξουν τη ροή του αγώνα και έχει τεράστια ευρωπαϊκή εμπειρία, ενώ μην ξεχνάμε ότι έχει κατακτήσει και τρία Champions League. Σίγουρα πάντως, ο παράγοντας έδρα θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό και θα δώσει άλλη ώθηση στους παίκτες.

Ε: Θα μιλάγαμε για άλλα εντελώς παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες, αν στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθόταν ακόμα ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον; Γιατί όπως είπες και στην αρχή, με την αλλαγή προπονητή η Γιουνάιτεντ βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο…

Α: Για μένα ο Φέργκιουσον είναι ο καλύτερος προπονητής του αιώνα με διαφορά. Εχει καταφέρει πολλά με αυτή την ομάδα και είναι αυτός που την έκανε και υπερδύναμη στην Ευρώπη. Πλέον, όμως, δεν μπορούμε να μιλάμε υποθετικά, αλλά με τα τωρινά δεδομένα. Είναι λογικό να υπάρχει μεταβατικό στάδιο για τη Γιουνάιτεντ, αφού ακόμα ο Μόγες δεν έχει καταφέρει να περάσει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα. Αν ερχόταν στην Ελλάδα και έκανε όλα αυτά τα άσχημα αποτελέσματα που έχει κάνει η Μάντσεστερ, θα αποτελούσε ήδη παρελθόν (γέλια). Ο Ολυμπιακός όπως είπαμε πρέπει να κάνει το παιχνίδι του. Θα πρέπει οι παίκτες να έχουν ψυχή, καρδιά και δύναμη και στο τέλος θα τους χαμογελάσει η τύχη. Εχουν ποιότητα και καλό σύνολο και θεωρώ ότι μπορούν να κάνουν κάτι καλό. Είναι ειδικά ματς αυτά και όλα μπορούν να συμβούν!

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :