Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΘΡΥΛΕ ΜΠΟΡΕΙΣ!

Επέστρεψε από το -19 στον τελικό της Πόλης και από το -17 σε αυτόν του Λονδίνου. Ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει μία ακόμη ανατροπή ξεκινώντας από την… ισοφάριση της σειράς απόψε κόντρα στη Ρεάλ.

Η πρώτη μάχη χάθηκε. Όχι όμως ο πόλεμος, όπως είπε χαρακτηριστικά και ο Ιωάννης Παπαέτρου!

Μετά την ήττα της Μεγάλης Τρίτης στο «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες», ο Ολυμπιακός έχει απόψε (20:00, Novasports 2) μία δεύτερη ευκαιρία να σπάσει την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης και να επιστρέψει στην Ελλάδα για να διεκδικήσει την πρόκριση στο Final Four με τους δικούς του όρους και μπροστά στο δικό του λαό.

Φυσικά και θα είναι δύσκολο, δεδομένου ότι η «βασίλισσα» φέτος είναι αήττητη σε 26 ματς στην έδρα της και επιπλέον θα απουσιάσει ο εμπύρετος Περπέρογλου. Όμως δεν είναι αδύνατο. Όχι για το Θρύλο, όχι για την ομάδα που κόντρα σε όλα τα προγνωστικά κατέκτησε την Ευρωλίγκα τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Θα πρέπει, βέβαια, να διορθωθούν πολλά σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Πρώτον και κύριον χρειάζεται αποφυγή των λαθών, που επέτρεψαν στη Ρεάλ να τρέξει στο δικό της τρελό ρυθμό και να πετύχει εύκολα καλάθια. Στη συνέχεια χρειάζεται περισσότερη συγκέντρωση στο επιθετικό κομμάτι, αφού πολλοί θεωρούν πως οι κακές επιθέσεις των ερυθρόλευκων βοήθησαν τη "βασίλισσα" να ξεφύγει. Σαφώς καλύτερη αμυντική συμπεριφορά, όπου απαιτείται προσήλωση στο πλάνο, μεγαλύτερη διάθεση και περισσότερη... σκληράδα, έστω κι αν αυτή οδηγεί σε φάουλ. Περισσότερη ψυχραιμία απέναντι στα μεγάλα καλάθια των Μαδριλένων ή ενίοτε και τις προκλήσεις τους. Και, ασφαλώς, καλύτερο πρόσωπο από αρκετούς παίκτες που υστέρησαν, καθώς με εξαίρεση τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Σίμονς, οι υπόλοιποι δεν έφτασαν στα συνήθη επίπεδα απόδοσής τους.

Στον αντίποδα, η Ρεάλ θέλει να έρθει στο ΣΕΦ έχοντας και δεύτερη νίκη απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης. Η ψυχολογία είναι με το μέρος της, αλλά γνωρίζει καλά πως τα πάντα μπορούν να γυρίσουν... «τούμπα» στο δεύτερο ματς της σειράς. Συν τοις άλλοις, ο Πάμπλο Λάσο βλέπει το rotation του να κονταίνει επικίνδυνα, αφού ο Ντοντέι Ντρέιπερ τέθηκε εκτός για το υπόλοιπο της σειράς με κάταγμα στο χέρι, ενώ ο Τζέισι Κάρολ ακόμη δεν είναι 100% έτοιμος για να προσφέρει.

Ο τίτλος του αουτσάιντερ ταιριάζει στον Ολυμπιακό, όπως πολλές φορές έχουν πει και οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Θρύλος λοιπόν, καλείται και πάλι να επιβεβαιώσει πως είναι πολύ σκληρός για να... αποκλειστεί από οποιονδήποτε αντίπαλο. Κι όπως επέστρεψε στον τελικό της Πόλης από το -19 ή όπως από αυτόν του Λονδίνου από το -17, έτσι και τώρα ΜΠΟΡΕΙ να ανατρέψει το… 0-1 και μαζί τα προγνωστικά που τον θέλουν εκτός Final4 του Μιλάνο.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Γκουερίνο Τσέρεμπουχ (Ιταλία), Τολγκά Σαχίν (Ιταλία) Σάσα Μάριτσιτς (Σερβία).


Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :