Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ : ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟ!

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης εξηγεί στο "gazzetta.gr" ποιοι ήταν οι λόγοι της εντυπωσιακής μεταμόρφωσης του Ολυμπιακού στον 2ο τελικό, αιτιολογεί την επιθετική καθίζηση της ομάδας του στο ΟΑΚΑ και σχολιάζει το μαρκάρισμα του Διαμαντίδη.

Αναλυτικά...

Μετά από μία άσχημη βραδιά (0π., 3ασ., 2ρ. με 0/2 σουτ σε 15‘) στον 1ο τελικό των πλέϊ-οφ, ο 24χρονος Περιστεριώτης διεθνής point-guard επανήλθε δριμύτερος στο Στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας” και ήταν από τους βασικούς συντελεστές της εύκολης επικράτησης του Ολυμπιακού με 89-64 επί του Παναθηναϊκού.

Ο λόγος για τον Βαγγέλη Μάντζαρη (11π., 2ρ., 6ασ., 1κλ. με 4/7 σουτ σε 28‘), που έδωσε ρυθμό και λύσεις και στην επίθεση, συνέβαλε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, ενώ στην άμυνα σήκωσε ως συνήθως το βαρύ φορτίο της “επιτήρησης” του Δημήτρη Διαμαντίδη.

- Πως εξηγείται αυτή η εντυπωσιακή μεταμόρφωση από Πέμπτη σε Δευτέρα; Στο ΟΑΚΑ, δεν μπορέσατε να περάσετε τους 60 πόντους και στο ΣΕΦ αγγίξατε τους 90, χωρίς να κινδυνεύσετε ούτε ένα λεπτό...

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι για την εμφάνισή μας στον 1ο τελικό, πρώτον γιατί από την 1η περίοδο βρεθήκαμε να χάνουμε με 15 πόντους και δεύτερον, γιατί όταν περάσαμε μπροστά στο σκορ, δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε ούτε το momentum που ήταν υπέρ μας, αλλά ούτε το προβάδισμα. Δυστυχώς πανικοβληθήκαμε, κάναμε ανόητα λάθη και είχαμε κακές επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα να χάσουμε μία μεγάλη ευκαιρία! Αυτό μας στοίχισε και μας επηρέασε πολύ, γιατί φάνηκε ότι μπορούσαμε να είχαμε κάνει το 1-0...»

- Τι άλλαξε μέσα σε τρεις μέρες;

«Τα βάλαμε κάτω και συμφωνήσαμε ότι πρέπει να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό, παίζοντας άμυνα, κερδίζοντας τα ριμπάουντ και τρέχοντας στον αιφνιδιασμό. Ο στόχος μας επετεύχθη από την αρχή του αγώνα και δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο στον Παναθηναϊκό να αντιδράσει...»

- Τι συμβαίνει με το ΟΑΚΑ; Πως είναι δυνατόν σε 4 εφετινούς αγώνες να σκοράρετε κατά μ.ο. 56,2 πόντους, όταν η μέση παραγωγικότητά σας στο πρωτάθλημα ξεπερνάει τους 80 πόντους (μ.ο. 81,5);

«Μπορεί να υπερτερούμε στο γρήγορο παιχνίδι, λόγω της ενέργειας που βγάζουμε, οι αντίπαλοί μας, όμως, έχουν πολύ έμπειρους παίκτες που ξέρουν να καταστρέφουν το παιχνίδι μας. Αυτό σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη πίεση που νιώθουμε στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός είναι πιο δυνατός και πρόσφατα διάβασα ότι μετράει 32 σερί νίκες σε τελικούς πλέϊ-οφ, αποτελούν τις αιτίες για την αδυναμία που έχουμε παρουσιάσει έως τώρα σ‘ αυτό το γήπεδο.»

- Αυτό το +25 (89-64), πέρα από την ισοφάριση της σειράς, λέει και κάτι άλλο; Μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα;

«Αυτό θα φανεί! Η ουσία είναι ότι αντιδράσαμε με τον πιο σωστό και ευεργετικό τρόπο και δείξαμε ότι αν παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε και μπορούμε, έχουμε πολύ σημαντικές πιθανότητες να πάρουμε τον τίτλο! Πλέον κοιτάμε τη συνέχεια, χωρίς να σκεφτόμαστε την ήττα και τον τρόπο που αυτή προήλθε στον πρώτο τελικό. Τώρα είμαστε και στο 1-1 και θα πάμε στο ΟΑΚΑ, με μοναδικό στόχο να παίξουμε γρήγορα και να αναγκάσουμε τον Παναθηναϊκό να ακολουθήσει τον δικό μας ρυθμό. Όπως έγινε σήμερα (χθες).»

- Οι περισσότερες νίκες του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού επιτυγχάνονται, απέναντι σε έναν μέτριο ή κακό Διαμαντίδη, ενώ απόψε (χθες), ο αρχηγός του “τριφυλλιού”, ήταν θετικός. Πόσο σημαντικό ρόλο θα παίξει το μαρκάρισμά του στην έκβαση των τελικών και πόσο δύσκολη είναι αυτή η αποστολή;

«Ξέρουμε όλοι τι παίκτης είναι! Εγώ προσπαθώ να κάνω το παιχνίδι μου και κοιτάω στο να τον οδηγήσω να κάνει πράγματα που δεν του αρέσουν! Άλλες φορές τα καταφέρνω κι άλλες όχι! Ας βάζει συνέχεια 25 πόντους ο Διαμαντίδης κι ας κερδίζουμε! Αυτό με ενδιαφέρει περισσότερο!»

- Στο αποψινό (χθεσινό) παιχνίδι έκανες, ίσως την καλύτερή σου εμφάνιση σε ντέρμπι στην εφετινή σεζόν... Σε εξιτάρουν αυτά τα ματς;

«Ήθελα να παίξω καλά γιατί στο ΟΑΚΑ, ήμουν πολύ κακός και κόντρα στον Παναθηναϊκό, σχεδόν ποτέ δεν έπαιξα τόσο άσχημα όσο στον 1ο τελικό!»

- Μετά από την απώλεια του Κυπέλλου και την απουσία από το φάϊναλ-φορ της Ευρωλίγκα, θέλετε να κλείσετε να θετική νότα τη σεζόν;

«Σίγουρα! Το πρωτάθλημα είναι πάντα ο τελευταίος χρονικά και ο πιο σημαντικός στόχος της σεζόν και ειδικότερα φέτος, ο μοναδικός που μας έχει απομείνει! Η έκβαση των τελικών θα κρίνει αν η χρονιά ήταν επιτυχημένη ή αποτυχημένη...»

- Για να γίνει αυτό, πρέπει να φύγετε με “διπλό” από το ΟΑΚΑ. Πέρα από το αγωνιστικό πλάνο, εκτιμάς ότι χρειάζεται και μία ψυχολογική και πνευματική προετοιμασία;

«Πιστεύω ότι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε! Έχουμε κάνει πολλές φορές τα ίδια λάθη και ελπίζουμε να μην τα ξανακάνουμε. Δεν νομίζω να υπάρχει μεγαλύτερη τόνωση από τη νίκη με 25 πόντους διαφορά στον 2ο τελικό... Τώρα αυτό μπορεί να είναι και παγίδα, στο χέρι μας είναι όμως, να δείξουμε ότι δεν είναι...»

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :