Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2014 ΣΕ... ΑΡΙΘΜΟΥΣ!

Ένα εκπληκτικό αφιέρωμα ετοίμασε η FIFA και αποκαλύπτει ορισμένα γνωστά αλλά και άγνωστα στατιστικά στοιχεία για ποδοσφαιριστές κι εθνικές ομάδες...

Οι ομάδες που έχουν κερδίσει το εισιτήριο για τη γιορτή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στη Βραζιλία έχουν γίνει γνωστές εδώ και αρκετό καιρό. Όλες οι χώρες έχουν ανακοινώσει τις αποστολές και συνολικά 736 ποδοσφαιρστές θα βρεθούν στα γήπεδα της «χώρας του καφέ».

Η FIFA ετοίμασε ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα, αναλύοντας το Μουντιάλ μέσα από... αριθμούς!

236 είναι οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Τους περισσότερους βετεράνους τους διαθέτει η πρωταθλήτρια κόσμου Ισπανία η οποία έχει στις τάξεις της 16 παίκτες που έχουν εμπειρία από Μουντιάλ, η Ουρουγουάη ακολουθεί με 15 ενώ το Καμερούν έχει 13. Ο Κολομβιανός γκολκίπερ γράφει τη δική του ιστορία καθώς είχε ντεμπουτάρει πριν είκοσι χρόνια στα γήπεδα των ΗΠΑ (1994) κι αυτό είναι το πέμπτο Παγκόσμιο Κύπελλο στο οποίο θα λάβει μέρος. Είναι μάλιστα μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία μετά τον θρυλικό Λόταρ Ματέους και τον Μεξικανό Αντόνιο Καρμπαχάλ ο οποίος πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Οι μοναδικοί που παίζουν σε αυτό το Μουντιάλ, ενώ είχαν αγωνιστεί και στη Γαλλία το 1998 είναι οι Σαμουέλ Ετό και Τζιανλουίτζι Μπουφόν, με τον «Τζίτζι» πάντως να μην παίρνει λεπτά συμμετοχής στα γήπεδα της Γαλλίας. Ο πρώτος ισοφάρισε ένα ρεκόρ δύο συμπατριωτών του -του Ζακ Σονγκό και του Ρίγκομπερτ Σονγκ-, καθώς αυτοί οι τρεις είναι οι μοναδικοί Αφρικανοί με τέσσερις παρουσίες σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Το Μουντιάλ αυτό είναι το τέταρτο και για τους Ισπανούς Ίκερ Κασίγιας, Τσάβι Φερνάντεθ, αλλά και για τον κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών της Εθνικής Γερμανίας, τον Μίροσλαβ Κλόζε. Τέσσερις συμμετοχές μετράει τόσο ο Αμερικανός Ντα Μάρκους Μπίσλι (γνωστός για το γεγονός ότι είχε... ουρήσει ενώ έκανε προθέρμανση σε αγώνα του Μουντιάλ του 2002 στην Κορέα και την Ιαπωνία, αλλά και τέλος ο Μεξικανός Ράφαελ Μάρκες.

100% των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Ρωσίας αγωνίζεται στο εγχώριο πρωτάθλημα. Κανείς λοιπόν Ρώσος από αυτούς που ταξιδεύουν για τη Βραζιλία δεν παίζει εκτός της πατρίδας τους. Στην Αγγλία, μόνο ο γκολκίπερ Φρέιζερ Φόρστερ ο οποίος παίζει στη Σέλτικ, δεν αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ από τους 23 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Ρόι Χόντσον. Στο άλλο άκρο Βόσνιοι, Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα και Ουρουγουάη, καθώς έχουν μόλις έναν πδοοσφαιριστή στην αποστολή τους, ο οποίος αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της χώρας του.

68 χρονών θα γίνει ο προπονητής της Ρωσίας Φάμπιο Καπέλο κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο πολύπειρος Ιταλός τεχνικός είναι ο γηραιότερος κόουτς εθνικής ομάδας σε αυτό το Μουντιάλ. Ο Καπέλο θα γίνει ο τέταρτος μεγαλύτερος σε ηλικία προπονητής όλων των εποχών. Την πρωτιά κατέχει από το 2010 ο Ότο Ρεχάγκελ ο οποίος είχε οδηγήσει την Εθνική Ελλάδος στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, ενώ διένυε το 71ο έτος της ηλικίας του. Ο πιο νεαρός τεχνικός αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι ο Νίκο Κόβατς της Κροατίς, ο οποίος είναι 42 ετών.

58 ποδοσφαιριστές θα γιορτάσουν τα γενέθλιά τους μέσα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Την αρχή θα κάνουν την προσεχή Πέμπτη (12/6) ημέρα έναρξης του Μουντιάλ οι Μαουρίτσιο Ίσλα (Χιλή, 26) και Γιουτζίν Γκαλέκοβιτς (Αυστραλία, 33). Στις 23 Ιουνίου έχει τα γενέθλιά του ο 43χρονος Φαρίντ Μοντραγκόν. Ο Κολομβιανός γκολκίπερ είναι ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής της διοργάνωσης.

52 είναι οι λίγκες στις οποίες συμμετέχει ποδοσφαιριστής ο οποίος θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι 114 από τους 736 παίκτες παίζουν στην Αγγλία, στην Πρέμιερ Λιγκ αλλά και σε μικρότερες κατηγορίες της χώρας. Συνολικά από 297 συλλόγους του πλανήτη θα υπάρχουν αντιπρόσωποι ποδοσφαιριστές στο Μουντιάλ, ενώ από τις χώρες που δεν έχουν προκριθεί στο Μουντιάλ, η Τουρκία στέλνει από τη Σούπερ Λιγκ της 26 ποδοσφαιριστές... Η Αλγερία είναι μόλις η δεύτερη ομάδα στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων που στέλνει 23 ποδοσφαιριστές από ισάριθμους διαφορετικούς συλλόγους. Η πρώτη χώρα που είχε κάνει κάτι τέτοιο ήταν η Σερβία το 2010 στη Νότια Αφρική.

43 χρονών είναι ο τερματοφύλακας της Κολομβίας Φαρίντ Μοντραγκόν ο οποίος είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής της διοργάνωσης. Στην τρίτη θέση της σχετικής λίσας ο Γιώργος Καραγκούνης ο οποίος είναι 37 ετών... Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μοντραγκόν είναι μεγαλύτερος από δύο... προπονητές εθνικών ομάδων. Από τον Νίκο Κόβατς της Κροατίας και τον 42χρονο Σαμπρί Λαμουσί της Ακτής Ελεφαντοστού. Αν ο Μοντραγκόν παίξει έστω και ένα λεπτό θα γίνει ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που έχει παίξει σε Μουντιάλ ξεπερνώντας τον Ροζέ Μιλά. Ο Καμερουνέζος επιθετικός το 1990 στην Ιταλία είχε σκοράρει σημαντικά τέρματα σε ηλικία 42 ετών!

29 ετών είναι ο μέσος όρος των ποδοσφαιριστών της αποστολής της Αργεντινής, γεγονός που καθιστά τους Αργεντινούς, τη γηραιότερη ομάδα της διοργάνωσης... Με μέσο όρο ηλικίας 25 χρονών και έξι μηνών η Γκάνα είναι η πιο νεαρή ομάδα, ενώ ακολουθούν Νιγηρία (25 χρονών, δέκα μηνών) και Βέλγιο (25 χρονών και έντεκα μηνών).

27 ετών και πέντε μηνών είναι ο συνολικός μέσος όρος όλων των ομάδων που θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

20 ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν κατακτήσει στο παρελθόν το τρόπαιο θέλουν να τα καταφέρουν ξανά σε αυτό το Μουντιάλ. Ο λόγος για τους 16 Ισπανούς που βρίσκονται στην αποστολή και ήταν το 2010 στη Νότια Αφρική, αλλά και για τους τέσσερις Ιταλούς (Μπουφόν, Μπαρζάλι, Ντε Ρόσι και Αντρέα Πίρλο) που είχαν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2006 στη Γερμανία.

18 χρονών κι ενός μήνα είναι ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής αυτού του Μουντιάλ. Πρόκειται για τον Καμερουνέζο Φαμπρίς Ολίνγκα... Αν αγωνιστεί θα γίνει ο ένατος πιο μικρός σε ηλικία αθλητής που έπαιξε σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τρεις συμπατριώτες του έχουν παίξει σε μικρότερη ηλικία από αυτόν σε Μουντιάλ. Ο λόγος για τους Σαμουέλ Ετό, Σάλομον Ολέμπε και Ρίγκομπερτ Σονγκ. Ο πιο νεαρός ποδοσφαιριστής που έπαιξε γενικότερα σε Μουντιάλ, είναι ο Νόρμαν Ουάιτσαϊντ από τη Βόρεια Ιρλανδία, ο οποίος είχε αγωνιστεί στα γήπεδα της Ισπανίας το 1982 σε ηλικία 17 ετών και 41 ημερών. Δεύτερος πιο μικρός στο Μουντιάλ της Βραζιλίας θα είναι ο 19χρονος Άγγλος αριστερός μπακ Λουκ Σο.

14 γκολ έχει σκοράρει σε Μουντιάλ μέχρι τώρα ο Μίροσλαβ Κλόζε. Ο Γερμανός σέντερ φορ θέλει ένα μόλις τέρμα για να ισοφαρίσει το «φαινόμενο» Ρονάλντο που έχει πετύχει 15 γκολ. Παράλληλα εφόσον βρει τον δρόμο για τα δίχτυα, ο 36χρονος στράικερ θα μπει στο κλειστό γκρουπ των ποδοσφαιριστών που έχουν σκοράρει σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις. Το συγκεκριμένο κατόρθωμα έχουν πετύχει μόνο οι Ούβε Ζέελερ και ο ένας και μοναδικός Πελέ!

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :