Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

«ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΛΑΦΑΓΙΕΤ»


Ο Βασίλης Ξανθόπουλος, που αγωνίστηκε φέτος φέτος στην Ισπανία, μίλησε στην ιστοσελίδα "gazzetta.gr" μεταξύ άλλων για τον Όλιβερ Λαφαγιέτ που από χθες είναι παίκτης του Ολυμπιακού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ : 

Βασίλη, αρχικά θέλουμε να μας αναλύσεις την αγωνιστική συμπεριφορά του Λαφαγιέτ σε άμυνα και επίθεση...
«Ξεκινώντας από την άμυνα το βασικό του χαρακτηριστικό είναι πως πρόκειται για έναν πολύ καλό αμυντικό στο 1 εναντίον 1. Ο Λαφαγιέτ είναι γνωστός για την ικανότητα του στα κλεψίματα, δεν υστερεί σε αθλητικά προσόντα και είναι δεδομένο πως θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Όσον αφορά στην επίθεση, πρόκειται για έναν πολύ καλό σουτερ. Το τρίποντο του είναι αρκετά καλό και το σουτ είναι καλύτερο από το drive του. Ο Λαφαγιέτ είναι περισσότερο δημιουργικός, περισσότερο point guard από τον Ντιλέινι, που επίσης ακούγεται για τον Ολυμπιακό. Δημιουργεί για τους συμπαίκτες του, είναι καλός «τρίποντος» και μπορεί να πάρει το κρίσιμο σουτ όταν η μπάλα… καίει, παρά το γεγονός ότι είναι περισσότερο ομαδικός».

Ο Ολυμπιακός είχε αρκετά κενά στα γκαρντ φέτος, λόγω και της απουσίας του Έισι Λο… Μπορεί να βοηθήσει ο Λαφαγιέτ;
«Τη φετινή σεζόν στη Βαλένθια ο Λαφαγιέτ έδειξε πως μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Η Βαλένθια δεν είναι μόνο ότι κατέκτησε το Eurocup, καθώς γνώμη μου είναι πως το φετινό σύνολο του Περάσοβιτς μπορούσε να σταθεί πολύ καλά και στην Ευρωλίγκα. Από εκεί και πέρα είχε πολύ σταθερή πορεία και στην ACB… Πιο σταθερή ακόμα και από τη Ρεάλ Μαδρίτης για εμένα… Συνεπώς η φετινή χρονιά έδειξε πως ο Λαφαγιέτ μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Πιστεύω πως θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό, θα του δώσει πολλές λύσεις στις θέσεις των γκαρντ και είναι περισσότερο… αντι-Λο από τον Ντιλέινι, ο οποίος είναι πιο καλός σκόρερ. Επίσης μπορεί να παίξει μαζί με τον Βασίλη (σ.σ. Σπανούλη), ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί στο «2» και χρειάζεται δίπλα του έναν… κλασικό point guard. Είναι ένα σχήμα που έπαιξε αρκετά και η Βαλένθια, με τον Λαφαγιέτ στη θέση του πλέι μέικερ και τον Βαν Ρόσομ στο πλευρό του...»





Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :