Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΠΩ, ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΙΩΝΙΑ ...ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΑΚΟΣ!

Συμβουλή (αλά Μέσι) του Αλέφαντου στον Φετφατζίδη - Ιστορικό σχόλιο για ...μπάσκετ και Σπανούλη!

Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο "sportdog.gr" για το τι έπρεπε να κάνει ο Ολυμπιακός για να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, ενώ συμβουλεύει τον "Φέτφα" για μη μείνει αιώνια... Φετφατζιδάκος.

Αναλυτικά :

Πριν πιάσουμε το ποδόσφαιρο, ένα σχόλιο για το μπάσκετ θα κάνω. Δεν είμαι ειδικός στο μπάσκετ, το παρακολουθώ όμως δεκαετίες από εποχής Πανελληνίου, ακόμα εδώ στον Πανελλήνιο που είναι το στέκι μου μιλάω με πολλούς μπασκετικούς.

Το πρωτάθλημα χάθηκε για τον Ολυμπιακό στο ματς του ΣΕΦ όπου ήταν απαράδεκτοι όλοι, παίκτες, προπονητής, Σπανούλης, διοίκηση! Τον χωρίζω τον Ολυμπιακό σε αυτές τις 4 κατηγορίες. Παίκτες, προπονητής, Σπανούλης, διοίκηση.

Ο Σπανούλης είναι μια κατηγορία μόνος του διότι είναι παικταράς, έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό τίτλους. Όταν σου βάζει όμως 1 πόντο στο πιο καθοριστικό ματς, 1 πόντο ρε, έχει τεράστια ευθύνη. 1 πόντο στο πιο σημαντικό ματς μέσα στην έδρα σου; 1 πόντο; Αν βάζεις εσύ 1 πόντο, πώς να νικήσει η ομάδα; Γύρω σου έχουν στήσει την ομάδα, σου έχουν δώσει και τα πιο πολλά λεφτά. Αν εσύ έπαιζες καλά στα πλέι οφ, θα το έπαιρνε ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα.

Ο προπονητής επίσης έχει ευθύνη και οι διοικούντες. Έπρεπε να έχουνε τσιτώσει τους παίκτες, να τους έχουν φανατίσει, να τους έχουν τάξει και έξτρα πριμ σε αυτό το καθοριστικό ματς στο ΣΕΦ. Και να μην αφήνουν την ομάδα κάθε χρόνο να έχει παράπονα από τη διαιτησία. Αν ήταν ο Μαρινάκης δεν θα του περνούσαν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αυτά που κάνει!

Το ματς της χρονιάς ήταν αυτό στο ΣΕΦ αλλά εμφανίστηκε ένας Ολυμπιακός βούτυρο, ένας Ολυμπιακός πλαδαρός, χάλια. Θέλει μαχητές ο Ολυμπιακός, τσαμπουκάδες, θέλει άλλη γλώσσα, άλλο τρόπο.

Ελλάδα-Νιγηρία δεν το είδα ολόκληρο το ματς. Με μπακ Τζαβέλλα και Βύντρα πού πας; Αυτοί δεν ήταν μπάκαροι ούτε στα νιάτα τους. Είναι για μέχρι τη σέντρα. Βλέπεις την Ολλανδία με τον Φαν Χάαλ και ξαναέπαιξε 5-3-2!

Δεύτερο συνεχόμενο ματς, την ξαναείδα την Ολλανδία, μια χαρά με το 5-3-2. Ποιοι, οι Ολλανδοί, η πιο επιθετική σχολή. Ο πολύ καλός αυτός προπονητής βουλώνει στόματα -κι αυτός- στους άσχετους που έλεγαν περί "οπισθοδρομικού συστήματος". Άνθρωποι που δεν έχουν προπονήσει ούτε στο σουμπούτεο, γράφουν σχόλια και ειρωνεύονται.

Έχει έναν μαύρο αριστερό στόπερ πίσω η Ολλανδία που μου αρέσει πολύ, μου θυμίζει το παιχνίδι του Κιελίνι. Καλύπτει άψογα τον αριστερό μπακ-χαφ όταν αυτός προωθείται στο 5-3-2. Ψηλός, μπαλαδόρος, γρήγορος. 2 κόφτες στο κέντρο, μπροστά τους τον Σνάιντερ ο οποίος παίζει πίσω από Φαν Πέρσι-Ρόμπεν.

Στα χαφ είδα Τζιόλη, Κονέ, Ταχτσίδη. Αργή τριάδα και αυτή. Όπως και η άλλη τριάδα που έπαιξε στο προηγούμενο ματς. Δεν τρέχουν, δεν πρεσάρουν, δεν μαρκάρουν.

Ο Μήτρογλου είναι το μεγάλο πρόβλημα της Εθνικής μας, διότι ο παλιός Μήτρογλου θα βοηθούσε πάρα πολύ. Τον χρειάζεται πολύ η Εθνική τον παλιό Μήτρογλου. Αυτός ο τωρινός Μήτρογλου δεν βλέπεται.

Ντεφορμέ είναι και ο Σαμαράς και ο Σαλπιγγίδης. Ο οποίος Σαλπιγγίδης έχει μεγαλώσει κιόλας, είναι μεν φιλότιμος αλλά ποτέ δεν είχε την ντρίμπλα και την τεχνική να πάει να βγάλει μόνος του φάση ένας εναντίον ενός.

Αυτό το έχει πολύ καλό ο Φετφατζίδης. Αλλά μην ακούει αυτούς που τον γλείφουν, πρέπει να δουλέψει ένα πράγμα πάρα πολύ άμα θέλει να ξεχωρίσει και να μην μείνει αιώνια Φετφατζιδάκος.

Δημιουργείς μεγάλες καταστάσεις, είσαι ντριμπλέρ, κάνεις ρήγματα, έχεις ταχύτητα. Το αποτέλεσμα ποιο είναι; Με 1 γκολ το χρόνο δεν θα γίνεις ποτέ μεγάλος παίκτης!

Θες περισσότερη δουλειά στην έκρηξη, δούλεψε δεκάρια και εικοσάρια. Και πρέπει να φτιάξεις το σουτ. Τα σουτ σου είναι βιαστικά, βεβιασμένα, αγχωμένα.

Αγοράκι μου εσύ με τη μπάλα που ξέρεις, πρέπει να είσαι "μία ντρίμπλα, δύο ντρίμπλες, καλό σουτ στη γωνία". "Μία ντρίμπλα, δύο ντρίμπλες, σουτ στο γάμα". Πρέπει να βάζεις πολλά γκολ όπως έβαζε ο Γκαλέτι στον Ολυμπιακό, τέτοιος εξτρέμ πρέπει να γίνεις. Αλλιώς θα μείνεις πάντα Φετφατζιδάκος.

Κυνήγα το γκολ. Στο Μουντιάλ αν βάλεις λόγου χάρη 3 γκολ, θα μιλάει για εσένα όλος ο κόσμος. Πρέπει να τελειώνεις τη φάση. Ο Μέσι έγινε αυτό που έγινε όταν άρχισε να σκίζει τα δίχτυα. Και πριν ήξερε μεγάλη μπάλα, αλλά δεν θεωρούταν κορυφαίος. Αν δεν σκοράριζε, δεν θα έφτανε ποτέ τόσο ψηλά. Με τα γκολ έγινε ολοκληρωμένος.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :