Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΣΑΛΙΝΟ : ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ CHAMPIONS LEAGUE... YΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ!

Tην πεποίθησή του ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κατακτήσει το νταμπλ του χρόνου αλλά και να πάει ακόμα πιο ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ εξέφρασε ο Λεάντρο Σαλίνο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο "sport-fm.gr".

Μάλιστα, ο Σαλίνο δήλωσε και... υποστηρικτής της Εθνικής Ελλάδας στο Μουντιάλ!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

-Περιέγραψέ μας την πρώτη σου χρονιά στην Ελλάδα...

Η πρώτη μου χρονιά ήταν πολύ καλή, είναι μια φιλόξενη χώρα, που με υποδέχθηκε πολύ καλά. Κατέκτησα το πρωτάθλημα, φτάσαμε στα ημιτελικά του κυπέλλου και εκπλήξαμε στο Champions League, όπου φτάσαμε μέχρι τους ¨16¨.

-Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ποδοσφαίρου σε άλλες χωρες που έπαιξες;

Οι Έλληνες δεν τα παρατάνε ποτέ, δουλεύουν πολύ και είναι πολύ αποφασιστικοί. Είναι ένα ποδόσφαιρο με πολλά μαρκαρίσματα, γρήγορο. Στη Βραζιλία και στην Πορτογαλία παίζουν πιο πολύ με πάσες, υπάρχει περισσότερος χώρος για να παιχτεί ποδόσφαιρο.

-Ποια ηταν η καλύτερη και ποια η χειρότερή σου στιγμή κατά τη διάρκεια της σεζόν;

Χειρότερή μου στιγμή ήταν όταν είχα συνεχόμενους τραυματισμούς και δεν μπόρεσα να αγωνιστώ σε μερικά σημαντικά ματς, όπως στο ξεκίνημα του Champions League. Η καλύτερη ήταν στο πετυχημένο σερί των τεσσάρων αγώνων με Παναθηναϊκό, Μπενφίκα έξω-μέσα και ΠΑΟΚ.

-Πιστεύεις ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει πιο μακριά ακόμα στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ;

Πιστεύω και μάλιστα πολύ, ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο και να φτάσουμε πιο μακριά στο Champions League. Την ερχόμενη σεζόν, το ρόστερ μας θα είναι πιο δυνατό και προετοιμασμένο.

-Είχες τη ευκαιρία να συνεργαστείς με τον Λεονάρντο Ζαρντίμ-που υπήρξε προπονητής του Ολυμπιακού-στη Μπράγκα και με τον Μίτσελ την περασμένη σεζόν. Ποιες είναι οι διαφορές, οι ομοιότητες, τα χαρακτηριστικά των δύο αυτών προπονητών;

Δεν έχουν πολλές διαφορες, είναι προπονητές με παρόμοια χαρακτηριστικά. Ο Λεονάρντο είναι πιο ευθύς όταν μιλάει με έναν παίκτη, του λέει ότι έχει να πει κατάμουτρα. Ο Μίτσελ, από την άλλη, είναι πιο διαλλακτικός και επίσης πιο ήρεμος, πιο χαλαρός. Και οι δύο δουλεύουν πολύ τις στημένες φάσεις. Ζουν τα παιχνίδια και τις προπονήσεις εντατικά.

-Ξεχώρισες κάποιον ποδοσφαιριστή στην πρώτη σου χρονιά στον Ολυμπιακό;

Πιστεύω ότι αν ο Ολαϊτάν δεν είχε εκείνο το πρόβλημα από το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, θα ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ομαδας τη σεζόν που πέρασε.

-Ποια ήταν η πιο φανατική εξέδρα που αντιμετώπισες και ποια η πιο δύσκολη ομάδα;

Η πιο δύσκολη ομάδα που αντιμετωπίσαμε ήταν η Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League και οι πιο φανατικοί οπαδοί, αυτοί της Μπενφίκα.

-Ένα σχόλιο για τα ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό...

Ήταν ένα από τα καλύτερα στα οποία έχω αγωνιστεί. Η χώρα σταματάει για να δει αυτά τα ματς και είναι μία εβδομάδα με πολύ ένταση και κριτική.

-Το Μουντιάλ είναι ήδη σε εξέλιξη. Θα παρακολουθήσεις κάποια αναμέτρηση στο γήπεδο;

Όχι. Έμεινα στην πόλη μου και είδα τα παιχνίδια μαζί με την οικογένειά μου.

-Η Βραζιλία παίζει εντός εδρας και κατά πολλούς, είναι φαβορί. Συμφωνείς με αυτό;

Ναι, η Βραζιλία είναι φαβορί. Αγωνίζεται εντός έδρας και είναι μια μεγάλη εθνική. Αλλά μέχρι στιγμής, έχει αποδειχθεί ότι αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πολύ ισορροπημένο και πως με τον τίτλο του φαβορί δεν κερδίζεις παιχνίδια.

-Ποιες άλλες ομάδες θεωρείς ότι είναι ανταγωνίστριες;

Η Ολλανδία, η Γερμανία και η Αργεντινή είναι οι πιο δυνατές διεκδικήτριες του τίτλου.

-Τι πιστεύεις για την Εθνική Ελλάδας; Μέχρι που μπορεί να φτάσει;

Μου αρέσει η Εθνική Ελλάδας, γιατί δουλεύουν πολύ και δεν κοιτάζουν τη φανέλα του αντιπάλου. Την υποστηρίζω και θέλω να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται.

-Ποια η γνώμη σου για τις διαδηλώσεις κατά του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

Είμαι υπέρ των ειρηνικών διαδηλώσεων χωρίς βία, γιατί έτσι όπως υπάρχουν λεφτά για να κτίσουν στάδια και ξενοδοχεία, υπάρχουν και για να καλυτερεύσει η ποιότητα της παιδείας και της υγείας.
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :