Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

«ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΟΣΕΒΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΖΟΥΑΚΟΥ»



O Γάλλος προπονητής, Ντανιέλ Σαντσές, που εξέλιξε στη Βαλανσιέν τον Ματιέ Ντοσεβί και τον Αρτούρ Μαζουακού, σκιαγραφεί το προφίλ των δύο νέων μεταγραφικών αποκτημάτων του Ολυμπιακού.

Ξέρει καλά να εκτιμά και να βγάζει ταλέντα, εκτός του ότι υπήρξε διευθυντής ακαδημιών στη Νις, υπεύθυνος στο αναπτυξιακό πρόγραμμα ποδοσφαίρου στην Ιαπωνία λίγο μετά την εποχή Βενγκέρ και ειδικός ποδοσφαιρικός αναλυτής σε Μπορντό και Σεντ Ετιέν.

Εστιαζοντας στη δική του δουλειά... Μέσα σε μία τετραετία (2007-11) στην Τουρ προσέφερε στο γαλλικό ποδόσφαιρο Ολιβιέ Ζιρού και Λοράν Κοσιελνί. Στα περίπου 2,5 χρόνια που κάθισε στον πάγκο της Βαλενσιέν (καλοκαίρι 2011-Οκτώβριος 2013) εκτός από δύο εύκολες παραμονές δημιούργησε υπεραξίες που γέμισαν τα ταμεία της ομάδας με ζεστό χρήμα (Ντανίκ, Ισιμάτ-Μιρέν, Καντίρ, Ζιλ, Μπονγκ).

Ο Ντανιέλ Σαντσές ξέρει από την καλή και από την ...ανάποδη τόσο τον Ματιέ Ντοσεβί όσο και τον Αρτούρ Μαζουακού (αυτός τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα από αυτή των Νέων) και μας τους περιγράφει μέσω της «SportDay».

Τι τους εύχεται; «Καλή επιτυχία στη νέα σας καριέρα. Είμαι περήφανος για εσάς. Σας εύχομαι να συνεχίσετε να δουλεύετε σκληρά, να βελτιώνεστε και με την ίδια εργατικότητα να φτάσετε ακόμα ψηλότερα!».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γάλλος τεχνικός :


ΑΡΤΟΥΡ ΜΑΖΟΥΑΚΟΥ

¦ «Ενδιαφέρον... project!»
«Είναι μικρή έκπληξη η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Οχι γιατί δεν το αξίζει, αλλά γιατί είναι παιδί από τις ακαδημίες της Βαλανσιέν που έκανε γρήγορη έκρηξη σε μία σεζόν στη Ligue 1. Εχει πάρει καλές βάσεις από τα τμήματα υποδομής, είναι ένα ενδιαφέρον… project, ένας πολύ εξελίξιμος μπακ χαφ που μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό παίκτη. Δεν είναι έτοιμος, δεν έχει ακόμα πολλές εμπειρίες σε πολύ υψηλό επίπεδο, όμως είναι καλός επαγγελματίας και μαθαίνει καθημερινά».

¦Μπακ ή... χαφ;
«Μιλάμε για ένα νέο παιδί με πολλά φυσικά προσόντα. Γρήγορος και με αρκετές δυνάμεις. Βγάζει πολλή ενέργεια στο γήπεδο. Μπορεί να παίξει ως επιθετικογενής αριστερός μπακ και για μένα μπορεί να αντεπεξέλθει και ως αριστερός μέσος. Το καλό του σημείο, πλην της γρηγοράδας του, είναι τα χτυπήματα που έχει με το αριστερό. Είναι πολύ ακριβή, μπορεί να σημαδέψει με μεγάλη επιτυχία τον επιθετικό με εν κινήσει σέντρες, οι κούρσες του είναι μπελάς για τις αντίπαλες άμυνες».

¦«Μου θυμίζει Εβρά!»
«Αν θα θέλαμε να τον συγκρίνουμε με έναν πιο διάσημο, θα έλεγα ότι μου θυμίζει έναν Πατρίς Εβρά στα ξεκινήματα. Πρόσεξε όμως! Οχι τον σημερινό Εβρά, που έχει ωριμάσει στο παιχνίδι του. Τον Εβρά της Μονακό. Ναι, είναι σωστή παρομοίωση αυτή. Ο Μαζουακού έχει το… φιζίκ του Εβρά, βγάζει τα ανεβάσματά του στο γήπεδο, έχει την πρώτη ύλη για να εξελιχθεί σε ποιοτικό παίκτη για την αριστερή πτέρυγα. Είναι στο χέρι του να αποδείξει με δουλειά ότι αξίζει αυτή τη σύγκριση, να βελτιώσει τις αδυναμίες και να εξελίξει το παιχνίδι του».

¦Τι να βελτιώσει;
«Αν χρησιμοποιηθεί ως επιθετικό αριστερό μπακ πρέπει να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την τακτική του συμπεριφορά, κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι. Πρέπει να γίνει πιο αποτελεσματικός στο προσωπικό μαρκάρισμα, πιο σκληρός και να γίνει πειθαρχημένος στους χώρους που κινείται στο γήπεδο. Αν παίξει ως μέσος, οφείλει να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικός στις ενέργειες του και να μάθει να απειλεί περισσότερο την αντίπαλη εστία. Σας διαβεβαιώνω όμως ότι είναι ένας σωστός επαγγελματίας, ένα πειθαρχημένο παιδί, που ακούει, δουλεύει και δεν μου δημιούργησε ποτέ το παραμικρό πρόβλημα».


ΜΑΤΙΕ ΝΤΟΣΕΒΙ

¦«Ετοιμος παίκτης»
«Δεν εξεπλάγην που μαθαίνω ότι ο Ντοσεβί θα παίξει σε ομάδα επίπεδου Τσάμπιονς Λιγκ, όπως ο Ολυμπιακός. Ηταν φυσική εξέλιξη, θεωρώ ότι αυτό θα έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό. Ο Ματιέ έχει αποδείξει στη Λε Μαν και στην Βαλανσιέν ότι έχει το παραπάνω επίπεδο. Υπήρχαν κατά καιρούς ομάδες Πρέμιερ Λιγκ που είχαν ενδιαφερθεί, έχει τα φυσικά χαρίσματα για να αντεπεξέλθει σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Ο Ντοσεβί -εν αντιθέσει με τον Μαζουακού- είναι έτοιμος παίκτης».

¦«Δίνει ζωντάνια»
«Πρόκειται για εξτρέμ που αισθάνεται πιο βολικά δεξιά και του αρέσει ο up tempo ρυθμός. Αυτό είναι το καλό του χαρακτηριστικό, η ταχύτητα με την οποία μπορεί να τρέξει με την μπάλα και να προσφέρει στη γρήγορη επιθετική ανάπτυξη. Με την ενέργειά του ζωντανεύει την ομάδα, επιδιώκει την ατομική ενέργεια, θέλει τις μάχες ένας εναντίον ενός, ώστε να δημιουργήσει προσωπικές φάσεις από το τίποτα. Εχει καλή υποδοχή μπάλας, είναι εξαιρετικός ντριμπλέρ,αρέσει στον κόσμο».

¦Τι του λείπει;
«Ενώ είναι πολύ χρήσιμος παίκτης που συμμετέχει στην αμυντική λειτουργία, εντούτοις δεν έχει συχνή επαφή με τα δίχτυα. Δεν έχει το εύκολο γκολ, κάτι που αποτελεί πρόβλημα για τη θέση που παίζει. Πρέπει να είναι πιο θαρραλέος μπροστά στην αντίπαλη εστία, αν θέλει να ανέβει επίπεδο. Επίσης, πρέπει να σταθεροποιήσει την απόδοσή του, υπάρχουν διαστήματα που χάνει τη φόρμα του και αργεί να επιστρέψει, πρέπει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την τελική του πάσα».

¦Τι να περιμένουμε;
«Ο Ματιέ είναι έμπειρος παίκτης με πολλές συμμετοχές στην Ligue 1, όμως ακόμα δεν έχει δοκιμαστεί μακριά από τη Γαλλία, ούτε σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα είναι και γι' αυτόν μία νέα αρχή. Εχει πλούσια αθλητικά προσόντα, δεν τον φοβάμαι σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να εξελίξει την ηγετική του ικανότητα και να ωριμάσει το παιχνίδι του σε συνθήκες μεγαλύτερης πίεσης από τον κόσμο.Δεν αποκλείω ο Ολυμπιακός να αποτελέσει το σκαλοπάτι του για ένα ακόμα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με μεγαλύτερο κύρος».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :