Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

«ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛΤΖΗΣ Ο ΜΠΕΝΙΤΕΣ!»



Ο Παραγουανός δημοσιογράφος Φεδερίκο Βιγιάλμπα σκιαγραφεί στο "gazzetta.gr" το προφίλ του Χόρχε Μπενίτεθ. Η χρησιμοποίησή του ως... αμυντικό χαφ, η σχέση του με τη θρησκεία και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά!

Αναλυτικά...

Ο Χόρχε Μπενίτες αποτελεί επιλογή του Μίτσελ για την επίθεση του Ολυμπιακού και η πλειοψηφία του κόσμου δεν έχει εικόνα του μέσα στο γήπεδο. Ο Φεδερίκο Βιγιάλμπα, δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο UNASUR της Παραγουάης, ήταν ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε ότι ο παίκτης έρχεται Ελλάδα και στις δηλώσεις του σκιαγράφησε το προφίλ του 22χρονου.

Eίναι αλήθεια ότι υπήρχε γερμανικό ενδιαφέρον για τον Μπενίτες; Μπορείς να μας πεις περισσότερα;

«Είναι αλήθεια. Η ομάδα που ήταν πιο κοντά στην απόκτησή του ήταν η Γκλάντμπαχ. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν τα βρήκαν λόγω της φορολογίας. Ο Μπενίτες ταξίδεψε στη Γερμανία, έμεινε εκεί κάποιες μέρες, αλλά η συμφωνία χάλασε την τελευταία στιγμή».

Έχεις δει τον Μπενίτες πολλές φορές. Ποια θεωρείς ότι είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματά του;

Είναι ένας επιθετικός πολύ γρήγορος και με πολύ καλή αίσθηση του γκολ. Μπορεί να παίξει ως περιφερειακός και σε ορισμένες περιπτώσεις ως 9άρι. Στο τρέχον τουρνουά είχε διάρκεια στην απόδοσή του, απέκτησε σταθερότητα. Ξεχώρισε για τα γκολ που σημείωσε και τη συχνότητά τους (17 σε 21 ματς)».

Και από μειονεκτήματα;

«Νομίζω ότι κάποιες φορές, ως κλασικός γκολτζής, σκέφτεται περισσότερο το πως να τελειώσει αυτός τη φάση και όχι τον συμπαίκτη του που μπορεί να βρίσκεται σε καλύτερη θέση. Επίσης δεν θυμάμαι πολλά γκολ του με το κεφάλι, αυτό είναι ένας τομέας που θέλει βελτίωση. Είναι ψηλός, αλλά όχι τόσο μεγαλώσομος και στις μονομαχίες με τους σκληροτράχηλους αμυντικούς δύσκολα βγαίνει νικητής».

Πιστεύεις ότι θα έχει προβλήματα στην προσαρμογή στην Ελλάδα και σε ένα σύλλογο που αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ;

«Νομίζω ότι θα χρειαστεί λίγο χρόνο στην αρχή, αλλά έχει δείξει ότι έχει το επίπεδο για να παίξει σε υψηλές διοργανώσεις. Θα χρειαστεί όμως υπομονή. Μπορεί να εξελιχθεί σε έναν επιθετικό που θα καθιερωθεί».

Πώς είναι ως άτομο;

«Είναι πολύ ήρεμος και πολύ θρησκευόμενος. Φαίνεται αυτό και στον τρόπο που πανηγυρίζει, όποτε σκοράρει οι πανηγυρισμοί του έχουν να κάνουν με το Θεό και κάποιες φορές οι διαιτητές του κάνουν παρατήρηση».

Γιατί δεν έπαιξε στην αρχή στη Γκουαρανί και έπρεπε να πάει στη Ρούμπιο Νου;

«Έκανε ντεμπούτο πριν από αρκετό καιρό, αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί ως βασικός. Πρέπει να σας πω ότι στο ξεκίνημα τον έβαζαν ως αμυντικό χαφ στην αρχή στη Γκουαρανί. Πήγε δανεικός στη Ρούμπιο Νου και πλέον ως επιθετικός άρχισε να γίνεται γνωστός. Μέχρι που επέστρεψε και αυτή τη σεζόν κέρδισε όλες τις εντυπώσεις».

Βλέπεις να παίζει στην Εθνική;

«Η Εθνική δεν έχει βρει οριστικά προπονητή. Είχε κληθεί στα τελευταία ματς στην Ευρώπη και έπαιξε με τη Γαλλία».

Στην Παραγουάη αυτή τη στιγμή υπάρχει η αίσθηση ότι πρόκειται για μεγάλο ταλέντο και η αισιοδοξία ότι θα κάνει καριέρα στην Ευρώπη;

«Ναι, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο τελευταίο Πρωτάθλημα. Έχει μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να απογειώσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :