Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΣΠΛΙΤΕΡ ΣΤΟ... «ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ» ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ!



Ο πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, Τιάγκο Σπλίτερ, μιλάει στο Onsports για τη φιλοδοξία της Βραζιλίας να κατακτήσει μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της Ισπανίας, αποκαλύπτει πρόταση από Ελλάδα και εκφράζει την επιθυμία να αγωνιστεί σε Ολυμπιακό ή και Παναθηναϊκό!

Ο 29χρονος φόργουορντ έγινε φέτος ο πρώτος μπασκετμπολίστας που έχει γεννηθεί στη Βραζιλία και φόρεσε το δακτυλίδι του «μαγικού» κόσμου της άλλης πλευράς του Ατλαντικού, ενώ παραδέχεται ότι θα επιδιώξει ανάλογη επιτυχία στο φετινό Μουντομπάσκετ με την εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Ένας από τους λόγους είναι να απαλύνει τον πόνο των Βραζιλιάνων οπαδών, οι οποίοι γνώρισαν μεγάλη πίκρα στο ποδόσφαιρο όταν η «σελεσάο» του Λουίς Φελίπε Σκολάρι ταπεινώθηκε μέσα στο σπίτι της από τη Γερμανία.

Ανάμεσα στις χώρες που μπορούν να ξεχωρίσουν βάζει και την Εθνική του Φώτη Κατσικάρη και εκφράζει το σεβασμό του για αυτή και το ελληνικό μπάσκετ, με τον πρώην παίκτη των Λαμποράλ Κούτσα και Βαλένθια να παραδέχεται ότι υπήρξε ενδιαφέρον για αυτόν από σύλλογο της Ελλάδας.

Μάλιστα, η άποψη του Σπλίτερ για τη χώρα μας και το μπάσκετ της είναι τόσο καλή που θέλει να αγωνιστεί σε έναν από τους δύο μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος, εν΄ψ υποκλινεται στο... φαινόμενο "Βασίλης Σπανούλης"!

Ποια είναι η καλύτερη θέση που κατά τη γνώμη σου μπορεί να πάρει η Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της Ισπανίας έχοντας στο μυαλό σου την προετοιμασία που έχετε κάνει μέχρι τώρα;

«Θα είναι ένα καυτό πρωτάθλημα από την άποψη του ανταγωνισμού, ένα από τα ισχυρότερα όλων των εποχών, παρά το γεγονός ότι κάποιες ομάδες έχουν ελλείψεις. Η Βραζιλία θα παλέψει για ένα μετάλλιο και ελπίζω να φέρουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα».

Είσαι πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Πώς μπορείς να καθοδηγήσεις τους συμπαίκτες σου για να έχουν την ίδια νοοτροπία, του κατόχου ενός μεγάλου τίτλου, ώστε η Βραζιλία να ανέβει επίπεδο;

«Γνωρίζω πολύ καλά τη συμπεριφορά κάθε παίκτη στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας. Και όλοι ξέρουν εμένα. Είμαστε μια γενιά που εξακολουθεί να επιδιώκει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Ίσως στο Παγκόσμιο Κύπελλο να το πετύχουμε».

Θεωρείται ότι η Βραζιλία έχει μεγάλη παράδοση στο ποδόσφαιρο και όχι τόσο πολύ στο μπάσκετ. Υπάρχει κάποιος τρόπος που εσύ και οι συμπαίκτες σου μπορείτε να το αλλάξετε αυτό;

«Η Βραζιλία έχει αρκετή παράδοση και στο μπάσκετ. Υπήρξε παγκόσμια πρωταθλήτρια το 1959 και το 1963, έχει κερδίσει τρία χάλκινα Ολυμπιακά Μετάλλια (1948, 1960 και 1964) και ήταν πάντα στους τέσσερις κορυφαίους του κόσμου. Περάσαμε μια περίοδο μακριά από το βάθρο, αλλά μπορούμε να επιστρέψουμε με αυτή τη γενιά».

Ο φίλαθλος κόσμος της Βραζιλίας έχει απογοητευτεί από την ποδοσφαιρική ομάδα. Πιστεύεις ότι είναι η ευκαιρία σας να κάνετε κάτι καλό στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της Ισπανίας έτσι ώστε να αναπτερώσετε την ψυχολογία του βραζιλιάνικου λαού; Και πόσο πιθανό είναι αυτό κατά τη γνώμη σου;

«Οι Βραζιλιάνοι υπέφεραν πολύ από την ήττα από τη Γερμανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ποδοσφαίρου και θα έχουν σίγουρα μια τεράστια προσδοκία για την εθνική ομάδα του μπάσκετ. Ελπίζουμε ότι θα έχουμε μια εξαιρετική πορεία και θα δώσουμε μια ευθυμία στους οπαδούς».

Ποιες ομάδες πιστεύεις ότι θα είναι στα μετάλλια στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ της Ισπανίας;

«Πολλές ομάδες, νομίζω γύρω στις 10 μπορεί να παλέψουν για αυτό».

Ποια είναι η γνώμη σου για αυτό που μπορεί να κάνει η Ελλάδα στη διοργάνωση;

«Η Ελλάδα είναι μία από τις εθνικές ομάδες που έχει εξελιχθεί περισσότερο στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Όταν έπαιζα στην Ευρώπη, πάντα είχαμε παιχνίδια εναντίον ομάδων από την Ελλάδα και δεν ήταν ποτέ εύκολο να παίζεις εναντίον τους».

Ποιους παίκτες της ελληνικής ομάδας γνωρίζεις περισσότερο και θεωρείς μεγάλα αστέρια;

«Δεν ξέρω το όνομα όλων, αλλά ο κορυφαίος είναι ο Σπανούλης, σαν ένας από τους σούπερ σταρ των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια. Ένας εξαιρετικός παίκτης. Ένα φαινόμενο».

Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο παίκτες που έχεις αντιπάλους στο ΝΒΑ. Ο Νικ Καλάθης και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ποια είναι η άποψή σου για αυτούς;

«Σπουδαίοι παίκτες και σίγουρα έχουν το περιθώριο μεγάλης βελτίωσης στο ΝΒΑ».

Ένας άλλος NBAer της Ελλάδας, ο Κώστας Κουφός, αρνήθηκε για μια ακόμη φορά να παίξει στην ελληνική εθνική ομάδα. Εσύ προσωπικά, λες πάντα ναι. Ποια είναι η γνώμη σου για τους παίκτες που λένε όχι στις εθνικές ομάδες τους;

«Αν δεν θέλουν, καλύτερα να μην κληθούν. Συνήθως δεν πηγαίνεις στην εθνική ομάδα της χώρας σου λόγω προβλημάτων, υγείας και οικογένειας. Σίγουρα ο Κουφός θα είχε τους λόγους του που δεν κατέβηκε».

Είχες ποτέ πρόταση από ελληνική ομάδα;

«Πάντα ήθελα να παίξω στην Ελλάδα, αλλά είχα συμβόλαιο με ισπανικό σύλλογο (Λαμποράλ Κούτσα και Βαλένθια). Έτσι, ήταν δύσκολο. Όταν θα μπορούσα να είχα πάει στην Ελλάδα, πήγα στο ΝΒΑ. Ίσως έχω ξανά την ευκαιρία να παίξω μια μέρα στην Ελλάδα».

Σε ποια ομάδα; Τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό;

«Δεν έχω καμία προτίμηση. Και οι δύο είναι μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος στην Ελλάδα».

Ποια είναι η γνώμη σου για το ελληνικό μπάσκετ γενικότερα;

«Όπως είπα, η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών του κόσμου, που έχει εξελιχθεί πολύ στο μπάσκετ. Είναι ισχυρή και παίζει πολύ ανταγωνιστικό μπάσκετ».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :