Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΘΑ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ!



Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο "sportdog.gr" για τον "αγαπημένο του" Αφελάι! Ποιο είναι το πρόβλημα με τον Ολλανδό; Τι (δεν) είπε για Καραμάνο. Σχόλιο για Ατρόμητο - Αστέρα.

Αναλυτικά:

Ο Αφελάι είναι μεγάλο στοίχημα, τον ξέρω καλά, όταν πρωτοπήγε στην Μπαρτσελόνα ήταν καταπληκτικός παίκτης. Ήταν από τους παίκτες που τους έχω αδυναμία. Απίθανος παίκτης. Γρήγορος, το πρώτο πράγμα που κοιτάω, ντριμπλέρ, το δεύτερο πράγμα που κοιτάω, μπουκαδόρος, το τρίτο πράγμα που ζητάω. Το μόνο του μείον ήταν ότι δεν έβλεπε πολύ δίχτυα. Αν το είχε κι αυτό, θα έπαιζε βασικός στην Μπαρτσελόνα. Και μόνο όμως που έπαιζε αλλαγή στη μεγάλη τότε Μπαρτσελόνα, δείχνει τι παικταράς ήταν.

Τα 28 του χρόνια δεν είναι πολλά για το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι ιδανικά. Το μόνο θέμα είναι οι τραυματισμοί. Λόγω τραυματισμών εξαφανίστηκε αυτός ο παίκτης. Αν έχει ξεπεράσει -όπως λένε- τους τραυματισμούς, αν έβγαλε την προετοιμασία τώρα της Μπαρτσελόνα -όπως λένε- τότε θα κάνει μεγάλες πλάκες εδώ πέρα.

Με προβληματίζει ότι φέτος στη μέτρια Μπαρτσελόνα που έχασε όλα τα τρόπαια, δεν έπαιξε καθόλου. Εν πάση περιπτώση, το μόνο θέμα είναι να μη μας πλακώσει με τραυματισμούς συνεχόμενους. Η ηλικία του έχει ακόμα φιλοδοξία, δεν τον πήρανε τα χρόνια, θα χαλάσει κόσμο εδώ άμα δεν έχει τραυματισμούς. Διότι είναι και γρήγορος και ντριμπλέρ και μπουκαδόρος, είναι δηλαδή θεαματικός.

Χρειαζόταν πολύ έναν τέτοιο εξτρέμ ο Ολυμπιακός. Αν βρει και έναν γρήγορο γκολτζή σέντερ φορ, θα τρίβουμε τα μάτια μας. Πριν τους τραυματισμούς του ο Αφελάι ήταν από τους αγαπημένους μου. Ο Ολυμπιακός έχει τους γιατρούς για να ελέγξει αν υπάρχει πρόβλημα.

Με ρωτάει ο Σινάνογλου για Καραμάνο που και αυτός πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα.

Πάμε τώρα στον Ατρόμητο. Στεναχωρήθηκα διότι ήταν η αυτοκτονία της χρονιάς. Η ομάδα αυτή ήταν έτοιμη να προκριθεί, είχε νικήσει 1-2 έξω, χρειαζόταν μόνο μια καλή τακτική στη ρεβάνς. Βρέθηκαν σε τραγική μέρα και ο Παράσχος και οι παίκτες. Κύριοι, έχετε τέτοιο αποτέλεσμα στα χέρια σας, τι σας πιάνει και παίζετε σαν κορόιδα; Πώς είναι δυνατόν να σου κάνει ο αντίπαλος προπονητής αυτά που έπρεπε εσύ να κάνεις, αυτά που το σκορ σε βόλευε εσύ να κάνεις. Εσύ έπρεπε να κλείσεις τους χώρους και να τον χτυπήσεις στην κόντρα.

Ακόμα και στην παράταση, αφού βλέπεις ότι η ομάδα σου έχει τρικυμία, πήγαινέ το ματς στα πέναλτι. Μην είσαι ανοικτός να φας και τρίτο να αποκλειστείς. Γύρνα το σε 5-4-1, σφίξε τις γραμμές και τους χώρους, βάλε τρίτο κόφτη.

Κακώς ξεκίνησες χωρίς Τάτο και Ναπολεόνι, αυτός ο Φάμπιο είναι αργός παίκτης. Είχες ήδη απώλεια τον Ουμπίντες. Ο Καραμάνος δεν πρόσφερε μπροστά, είναι ντεφορμέ, με τον Φάμπιο μαζί ήταν αρνητικό δίδυμο. Στην αλλαγή της τακτικής που έκανες σε 4-4-2, χειρότερη έγινε η ομάδα, δύο γκολ έφαγε για πλάκα.

Βλέπεις από την αρχή χάλια την ομάδα, κάνε αλλαγή στο 20λεπτο. Στο 20λεπτο η πρώτη αλλαγή, αυτά που λένε μη θίξει τον ποδοσφαιριστή είναι βλακείες. Ο ποδοσφαιριστής είναι επαγγελματίας και αμείβεται για να κάνει αυτό που θα του πει ο προπονητής. Σέρνεσαι, δεν τραβάς, για να γλιτώσω την καταστροφή θα σε αλλάξω στο εικοσάλεπτο. Αν δεν σου αρέσει, σήκω φύγε πήγαινε να παίξεις στην Μπαρτσελόνα.

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν πολύ καλός, γρήγορος, έκανε σωστές αλλαγές ο Βεργέτης ο οποίος βελτιώνεται, τα παλεύει πια καλύτερα τα ματς. Κατά κράτος την πέρασε τη Μάιντζ, και ας είναι γερμανική ομάδα που έλεγαν, της πλάκας ήταν η Μάιντζ. Μέχρι και τον Σανκαρέ έβαλε σέντερ φορ και πήρε την κεφαλιά από την οποία πήγε η μπάλα στο συμπαίκτη του και το κάρφωσε. Πήγαν οι παίκτες της Μάιντζ στην εξέδρα των φανατικών τους και με σκυμμένο το κεφάλι άκουγαν το κράξιμο και τις κατηγορίες, στέκονταν προσοχή στο γήπεδο και άκουγαν την κριτική με θρησκευτική ευλάβεια. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :