Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΑΛΛΑ... Κ-ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ 1-0 *ΒΙΝΤΕΟ*



Με γκολ του Τάσου Αυλωνίτη, που σκόραρε περνώντας ως αλλαγή στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό και έκλεισε ιδανικά μια υπέροχη εβδομάδα για αυτόν και τον κόσμο του σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Σε... «χρυσή αλλαγή» του Μίτσελ εξελίχθηκε ο Τάσος Αυλωνίτης. Ο νεαρός αμυντικός μπήκε στο ματς και τελικά ήταν αυτός που έκρινε το αποτέλεσμα, αφού με κεφαλιά στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 59’ διαμόρφωσε το 1-0!

Ένας… πρωτάρης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ήταν αυτός που έκρινε το μεγάλο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Αυλωνίτης λίγα… δεύτερα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι σκόραρε και έδωσε στον Ολυμπιακό τη νίκη επί του "αιωνίου" στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι ερυθρόλευκοι είχαν την ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο γκολ με άλλη μια αλλαγή του Μίτσελ τον Εντινγκά να παίζει σημαντικό ρόλο. Ο αφρικανός έβγαλε την πάσα στον Μήτρογλου στο 78’ φάση από την οποία προήρθε ένα πέναλτι. Ο Στιλ όμως έπεσε τη γωνία του και έδιωξε με τον διεθνή επιθετικό των ερυθρόλευκωννα μην εκτελεί καλά… την εσχάτη των ποινών.

Καλοί αμυντικά οι πράσινοι οι οποίοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ειδικά μετά το γκολ που δέχθηκαν, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τίποτα το ιδιαίτερο στην εστία του Ρομπέρτο.

Οι πράσινοι, ως συνήθως, διαμαρτύρονται ακόμα...

Στα καθαρά αγωνιστικά...

Χαμηλός ρυθμός, ελάχιστες φάσεις, πολύ μικρός χρόνος καθαρού παιχνιδιού σημάδεψαν το πρώτο μέρος του αγώνα στο Καραϊσκάκη. Ο Μίτσελ παρέταξε τους ερυθρόλευκους με 4-2-3-1 και τον Αφελάι στη θέση του Εντινγκά συγκριτικά με τον θρίαμβο επί της Γιουβέντους. Ίδια κι απαράλλαχτη διάταξη (4-3-2-1) για τον Αναστασίου με το πρόσφατο ματς που οδήγησε στον πρώτο βαθμό του Παναθηναϊκού στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι "πράσινοι" έκλεισαν τους διαδρόμους και οδήγησαν σε πολύ νευρικό παιχνίδι τον Ολυμπιακό. Μοναδικό ...όπλο απειλής για τους ερυθρόλευκους οι στημένες φάσεις. Η πρώτη και μοναδική αξιόλογη φάση του ματς ήρθε στο 14' για τον Ολυμπιακό.

Ο Αφελάι έκανε την κούρσα από αριστερά, γύρισε την μπάλα, ο Στίλ έδιωξε, αλλά, ο επερχόμενος Μανιάτης έπιασε δυνατό σουτ που οδήγησε στη δεύτερη αξιόλογη επέμβαση του Στιλ. Ο χαμηλός ρυθμός ευνόησε απόλυτα τα σχέδια του Αναστασίου. Οι "πράσινοι" επωφελήθηκαν από τις πολλές διακοπές και δεν άφησαν τους εκνευρισμένους αντιπάλους τους να πιάσουν ρυθμό. Στην επίθεση όμως δεν ήταν καλοί. Όλες τις φορές που... αποπειράθηκαν να πλησιάσουν στα καρέ του Ρομπέρτο, οι επιθέσεις τελείωσαν πριν καν αρχίσουν ή κατέληξαν σε μακρινά άστοχα σουτ. Άλλη μία φάση μέτρησαν οι ερυθρόλευκοι με τον Μιλιβόγεβιτς να πιάνει την κεφαλιά μετά το φάουλ του Ντομίνγκεζ η μπάλα βρήκε στον Σιλντενφελντ και κατέληξε κόρνερ. Η ροή του ματς ευνοούσε ξεκάθαρα τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μετρίασαν στο ελάχιστο τις απειλές. Οι γηπεδούχοι εκνευρίστηκαν δεν έπιασαν ρυθμό, ενώ τα στημένα τους ναι μεν ήταν η μόνη διέξοδος, αλλά, σε καμία περίπτωση δεν αποτέλεσαν ουσιαστική... απειλή, καθώς οι περισσότερες μπάλες ήταν κόρνερ ή μακρινά φάουλ.

Στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξαν πολλά στην εικόνα του ματς. Στο 57' ο Μίτσελ έριξε στη μάχη τον μοναδικό στόπερ που είχε διαθέσιμο στον πάγκο, καθώς ο Μποτία δεν μπορούσε να συνεχίσει. Η είσοδος του Τάσου Αυλωνίτη αποδείχθηκε καθοριστική δύο λεπτά αργότερα. Ο Τσόρο εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Αυλωνίτης νίκησε στον αέρα με κεφαλιά την άμυνα του Παναθηναϊκού στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του Στιλ. Ωραίο, παλικαρίσιο γκολ από τον Τάσο Αυλωνίτη που άνοιξε τον δρόμο του Ολυμπιακού προς τη νίκη!

Δύο γρήγορες αλλαγές έκανε ο Αναστασίου που έριξε στο ματς Πέτριτς και Μέντες στη θέση Μπούι και Σίλντενφελντ προκειμένου να αλλάξει κάτι στην εικόνα της ομάδας του. Οι "πράσινοι" πλέον όφειλαν να... απειλήσουν. Χωρίς όμως φάση δεν γινόταν να διεκδικήσουν κάτι από το ματς. Στο 78' ο Εντινγκά έκλεψε στον χώρο του κέντρου και τροφοδότησε τον Μήτρογλου ο οποίος βρέθηκε φάτσα με τον Στιλ ολομόναχος, και ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής έδειξε πέναλτι και κίτρινη κάρτα, ενώ στη συνέχεια απέβαλλε και τον Αναστασίου για διαμαρτυρία. Ο Μήτρογλου έστησε την μπάλα στα 11 βήματα, αλλά, ο Στιλ τον ...ψώνισε πέφτοντας σωστά στην αριστερή γωνία και κράτησε τον Παναθηναϊκό "όρθιο" στο ματς. Στα λεπτά που απέμειναν όμως (συν τα 7 των καθυστερήσεων) ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να βγάλει φάση της προκοπής με εξαίρεση ένα γέμισμα στο 90+6 που έδιωξε με υπερένταση ο Ρομπέρτο. Οι ερυθρόλευκοι κράτησαν την μπάλα στην κατοχή τους και πανηγύρισαν νίκη στο παιχνίδι με τον "αιώνιο" με το ίδιο σκορ που υπέταξαν τη Γιουβέντους.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Αμπιντάλ, Μποτία (57’ Αυλωνίτης), Ελαμπντελαουί, Μασουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι (74’ Εντινγκά), Ντομίνγκες (86’ Φουστέρ), Αφελάι, Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Ντουρμάζ, Διαμαντάκος, Γιαννούλης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Αναστασίου): Στιλ, Σίλντενφελντ (69’ Μέντες), Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός (74’ Δώνης), Ζέκα, Μπούι (63’ Πέτριτς), Ατζαγκούν, Πράνιτς, Καρέλης.

Δείτε το γκολ του Αυλωνίτη για το 1-0, από την κάμερα της Νova, ΕΔΩ

Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :