Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΜΙΤΣΕΛ ΓΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΡΙΝΟ



Η ισοπαλία στο Τορίνο με τη Γιουβέντους ισοδυναμεί με πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Μίτσελ δεν θα μείνει εκεί. Θα πάει... παραπέρα και θα «ψάξει» το εκτός έδρας γκολ, τη νίκη και την ευρωπαϊκή συνέχεια.

Οι «ερυθρόλευκοι» την Τρίτη δίνουν ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της χρονιάς με τη «Γηραιά Κυρία» στην Ιταλία, καθώς με νίκη θα «σφραγίσουν» την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με ισοπαλία θα την «καπαρώσουν», αφού μετά θα τους αρκεί μία νίκη, την τελευταία αγωνιστική, επί της πιθανόν αδιάφορης τότε Μάλμε στο «Καραϊσκάκη» για να την «κλειδώσουν», ενώ σε περίπτωση ήττας θα μειωθούν οι ελπίδες τους να επαναλάβουν το περσινό τους επίτευγμα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως θα εξανεμιστούν.

Ολα αυτά τα γνωρίζει ο Μίτσελ και ήδη έχει καταστρώσει τα πλάνα του για το πώς θα καταφέρει να κάνει τη ζωή δύσκολη της Γιουβέντους, στηριζόμενος και στο ψυχολογικό κομμάτι, αφού η πίεση αυτή τη φορά είναι στους Ιταλούς, που αν δεν κερδίσουν χάνονται, ενώ ο Ολυμπιακός θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη Μαδρίτη απέναντι στην Ατλέτικο.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει χωρίσει σε τρία μεγάλα κομμάτια το σχέδιο απόδρασης από το Τορίνο, στο ανασταλτικό, το οργανωτικό και το επιθετικό, έχοντας βάλει στο καθένα επιμέρους κατηγορίες, προκειμένου να παρουσιάσει μεθαύριο έναν Ολυμπιακό που «θα κοιτάξει στα μάτια» τη «Γηραιά Κυρία» και «δεν θα κατεβάσει το κεφάλι» στους τίτλους και στην ιστορία της.

1. Η ανασταλτική λειτουργία

Δεύτερο αμυντικό χαφ. Το τρικ με την ταυτόχρονη παρουσία στην 11άδα των Μιλιβόγεβιτς και Εντινγκά ήταν αποδοτικό στο πρώτο ματς με τη Γιουβέντους και ο Ισπανός τεχνικός θα το επαναλάβει. Οι εν λόγω παίχτες έκλεισαν όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Ρομπέρτο, ενώ με τον Εντινγκά ο Ολυμπιακός δυνάμωσε και στον αέρα.
Ενίσχυση στα άκρα. Στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα, εκεί που η Γιουβέντους ανέβασε ταχύτητα, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά έπεσε πάνω στον καταπληκτικό Ρομπέρτο, αυτό που έκανε ο Αλέγκρι ήταν να δώσει εντολή στον Τέβες να βγει έξω από την περιοχή και να προκαλεί ρήγματα από τις πτέρυγες. Κάτι που έχει επισημάνει ο Μίτσελ και πλέον οι ακραίοι εσωτερικοί χαφ (πιθανόν οι Μανιάτης και Κασάμι) θα έχουν εντολή να προσφέρουν βοήθειες στα ακραία μπακ, ώστε να μην υπερτερεί αριθμητικά η Γιουβέντους στα «φτερά».
Πρέσινγκ στα τρία τέταρτα του γηπέδου. Με οδηγό το πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο «Καραϊσκάκη», ο Μίτσελ θα δώσει εντολή για ασφυκτικό πρέσινγκ μπροστά από το κέντρο του γηπέδου, ώστε οι Ιταλοί να μη φτάνουν ανενόχλητοι στην εστία του Ρομπέρτο, και θα προσπαθήσει να περιορίσει το «passing game», όσο αυτό είναι εφικτό.

2. Η οργάνωση

Κατοχή της μπάλας. Οταν αγωνίζεται κάποιος απέναντι στη Γιουβέντους των τριών κεντρικών μέσων είναι πολύ δύσκολο να έχει την κατοχή της μπάλας. Ομως στο πρώτο ημίχρονο στο «Καραϊσκάκη» ο Ολυμπιακός κατάφερε, με ηγέτη τον Ντομίνγκεζ, να έχει κατοχή 47% και κάτι τέτοιο θέλει να επαναλάβει στο Τορίνο. Βέβαια η συμμετοχή του Αργεντινού είναι αμφίβολη, αλλά και ο Φουστέρ, που είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του, θα λάβει την ίδια εντολή: να έχουν οι «ερυθρόλευκοι» όσο το δυνατόν περισσότερο την κατοχή, να «παγώσουν» τον ρυθμό και να αναζητήσουν με μεγάλες πάσες τις αντεπιθέσεις.
Αργό τέμπο. Τον Ολυμπιακό δεν τον συμφέρει στο ματς να υπάρξει τρελός ρυθμός, καθώς οι «μπιανκονέρι» υπερτερούν και σε φυσικές δυνάμεις αλλά και σε μονάδες, αν υπάρξουν μονομαχίες ένας εναντίον ενός. Αντίθετα, ο Μίτσελ θέλει να αποκοιμίσει τη Γιουβέντους, να πάει το ματς σε αργό ρυθμό και οι επιθέσεις να είναι όσο το δυνατόν μοιρασμένες. Και γι' αυτό πάλι προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει τέσσερα κεντρικά χαφ, ώστε να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού.

3. Η επίθεση

Υπερφόρτωση στον αδύναμο κρίκο. Στο «Καραϊσκάκη» ο Μίτσελ είχε «χτυπήσει» πάνω στον Ογκμπόνα και είχε δικαιωθεί, καθώς από την πλευρά του Ιταλού δεξιού στόπερ είχε γίνει η ασίστ του Μήτρογλου στον σκόρερ Κασάμι για το 1-0. Τώρα υπάρχουν πιθανότητες επιστροφής του Κάσερες, κάτι που αν συμβεί, τότε ο Ισπανός τεχνικός θα ζητήσει οι περισσότερες επιθέσεις να εκδηλωθούν από την άλλη πλευρά: αυτήν που καλύπτει ο έμπειρος, αλλά αργός Κιελίνι.
Αντεπιθέσεις. Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να παίξει κλειστά και να ψάξει το γκολ στις αντεπιθέσεις. Ομως έτσι έπαιξε και στο Φάληρο και δικαιώθηκε, ενώ ο Μίτσελ θεωρεί πως απέναντι στην αργή άμυνα της Γιουβέντους οι Πειραιώτες θα μπορέσουν να βρεθούν σε θέση βολής.
Παιχνίδι από τα άκρα. Οσο περισσότερο ο Ολυμπιακός ανοίξει το πλάτος των επιθέσεών του τόσο περισσότερα κενά θα βρει για να εκμεταλλευτεί, οπότε η εντολή θα είναι να βγαίνουν οι μεσοεπιθετικοί στις πτέρυγες και από εκεί να προσπαθούν να ανοίγουν ρήγματα στην ιταλική άμυνα.

Βέβαια όλα αυτά αποτελούν το θεωρητικό κομμάτι του παιχνιδιού και πέρα από την πιστή εφαρμογή τους ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έχει την τύχη με το μέρος του, και ο Ρομπέρτο να θυμηθεί την εμφάνιση του πρώτου αγώνα, για να μπορέσει να αποδράσει αλώβητος από το Τορίνο...

Πηγή : ethnosport.gr

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :