Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΤΗΣ ΑΜΥΝΗΣ ΤΑ... ΚΕΝΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ) ΦΩΝΑΖΟΥΝ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 2-1 *VIDEOS*



Με τον Μήτρογλου να δίνει τη λύση, ο Ολυμπιακός έκανε το... καθήκον του κόντρα στον Πλατανιά νικώντας με 2-1 στο «Καραϊσκάκη» και συνεχίζει να βρίσκεται στο -1 από τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία. Εντινγκά και Αγκιλέρα σημείωσαν τα άλλα γκολ.

Για 73 λεπτά ο Πλατανιάς στάθηκε πολύ καλά στο Φάληρο. Τοτε όμως ο Τσόρι και ο Μήτρογλου έδειξαν πως είχαν άποψη επί του θέματος και αυτή ήταν η κατάκτηση της νίκης.

Με τον Αργεντινό να σερβίρει και τον διεθνή επιθετικό να εκτελεί, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη στο «Καραϊσκάκη» και συνέχισε το σερί του, κάνοντας ποδαρικό με το... δεξί στη νέα χρονιά.

Ο Εντινγκά (17') με άπιαστο σουτ είχε ανοίξει το σκορ για τους ερυθρόλευκους, με τους Κρητικούς να ισοφαρίζουν προσωρινά με τον Αγκιλέρα (50') και να χάνουν μοναδική ευκαιρία με τον Τόρες (σωτήρια επέμβαση του Ρομπέρτο) πριν το γκολ του Μήτρογλου.

O Oλυμπιακός έδειξε ότι έχει ανάγκη ΑΜΕΣΗΣ ενίσχυσης γιατί οι αγώνες δεν περιμένουν. Οι μεταγραφές θα έρθουν από... εβδομάδα και είναι να απορεί κανείς για τον χαμένο χρόνο. Η επίθεση του Πλατανιά εξέθεσε πολλές φορές σήμερα την άμυνα του Ολυμπιακού και γενικότερα την ανασταλτική λειτουργία. Είπαμε να διορθωθούν τα καλοκαιρινά λάθη σωστά και έγκαιρα, αλλά ήδη το δεύτερο (το έγκαιρα...) πάει να γίνει παρελθόν χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο, αφού το θέμα Αμπιντάλ ήταν γνωστό από τον Νοέμβρη (για να μην πούμε νωρίτερα), άρα και η ανάγκη ενίσχυσης σε αυτή τη θέση...

Στα καθαρά αγωνιστικά...

Το να μπαίνει πιο επιθετικά ο αντίπαλος δεν είναι και ότι πιο... συχνό φαινόμενο στο «Καραϊσκάκη». Και ο Πλατανιάς δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι ιδιαίτερο -απλά εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα που αντιμετώπισε το αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού. Απείλησε με δύο πολύ επικίνδυνες προσπάθειες στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους Τσουράκη και Τόρες διαδοχικά να χάνουν καλές ευκαιρίες για τους Κρητικούς που στέκονταν παραπάνω από... αξιοπρεπώς στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός είχε κινητήριο μοχλό τον Τσόρι, με τον Μασουακού να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου και να κάνει προσπάθειες από την αριστερή πτέρυγα. Σε μια από αυτές τις ενέργειες, ο Μανιάτης άφησε έξυπνα την μπάλα για τον Εντινγκά, ο οποίος με φαλτσαριστό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ολιμπά. Παρόλα αυτά ο Πλατανιάς συνέχισε να είναι ανταγωνιστικός, με πιο δραστήριους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο τους Τσουράκη και Μιλούνοβιτς.

Το γκολ για τους Κρητικούς ήρθε τελικά με την επιστροφή από τα αποδυτήρια. Μια ακόμα επικίνδυνη αντεπίθεση, με εξαιρετική κάθετη μεταβίβαση με αποδέκτη τον Τόρες, που αντί να τελειώσει μόνος του τη φάση, προτίμησε να μοιράσει δεξιά στον επερχόμενο Αγκιλέρα, που (σχεδόν) προ κενής εστίας δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει για την ισοφάριση.

Ο Μίτσελ φόρτωσε τα άκρα, περνώντας στο ματς τους Ντουρμάζ, Ντοσεβί, χωρίς όμως αισθητή διαφορά στην επιθετική ανάπτυξη των ερυθρόλευκων, που είχαν να αντιμετωπίσουν και αμυντικά κενά. Εκμεταλλευόμενοι ένα τέτοιο, οι παίκτες του Πλατανιά έφυγαν τρεις με έναν, αλλά ο Ρομπέρτο έσωσε την κατάσταση στο τετ-α-τετ του Τόρες. Στην αμέσως επόμενη φάση ανέλαβε.. δράση ο Τσόρι και με εξαιρετική προσωπική ενέργεια έκανε τη μισή δουλειά για τον Μήτρογλου, που βρήκε δίχτυα και έδιωξε το άγχος από τον Ολυμπιακό, δίνοντας το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μανιάτης, Φορτούνης (58' Ντουρμάζ), Ντομίνγκες, Μήτρογλου (86' Διαμαντάκος), Μπενίτες (58' Ντοσεβί).

Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μιλούνοβιτς (61' Μενδρινός), Μπανανά, Τσουράκης (45+1' Φιγκουέιρα), Ιτούα, Μαχαμάτ (80' Γουνδουλάκης), Μπεριάν, Τόρες, Δημήτρης, Αγκιλέρα.


Δείτε τα γκολ...

Το 1-0 του Εντινγκά ΕΔΩ

Το 1-1 ΕΔΩ

και το νικητήριο γκολ του "πιστολέρο ΕΔΩ

Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :