Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΑ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ 84-68



Χωρίς ...φρένο συνεχίζει στην Α1 ο Ολυμπιακός!

Οι ερυθρόλευκοι με πλουραλισμό στην επίθεση (τέσσερις με διψήφιο αριθμό πόντων) επικράτησαν άνετα 84-68 του Άρη. Άποντος, αλλά... σερβιτόρος ο Σπανούλης.

Στο πρώτο παιχνίδι τους για το νέο έτος οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν εξαιρετικοί στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Άρη, παίρνοντας μια εύκολη -όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα- νίκη.

Ο Γιώργος Πρίντεζης συνεχίζει τις εξαιρετικές εμφανίσεις, πετυχαίνοντας 16 πόντους, ενώ οι Πέτγουεϊ και Λαφαγιέτ πρόσθεσαν από 15 και 14 πόντους, αντίστοιχα. Ο Βασίλης Σπανούλης αν και άποντος, προσέφερε απλόχερα 9 ασίστ!

Από πλευράς Άρη, προσπάθησαν οι Βεζένκοφ (14 πόντοι) και Τόμας (12 πόντοι).

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, τα βλέμματα όλων στράφηκαν στα μάτριξ του ΣΕΦ, όπου έπαιξε ένα βίντεο αφιερωμένο στον Ρόι Τάρπλεϊ που «έφυγε» από την ζωή σε ηλικία 50 ετών. Ακολούθησε ενός λεπτό σιγή στην μνήμη του σπουδαίου Αμερικανού σέντερ που στο πέρασμά του από την Ελλάδα φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού αλλά και του Άρη.

Στα καθαρά αγωνιστικά...

Μετά από συγκινησιακά φορτισμένη έναρξη, ο Αρης μπήκε καλύτερα στο παρκέ και προηγήθηκε με 3 πόντους, αλλά ο Πέτγουεϊ με πέντε συνεχόμενους δικούς του έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό με 7-5 στο έκτο λεπτό. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη είχαν καλύτερες επιλογές στην επίθεση και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να προηγηθούν με +4, αλλά δεν διατήρησαν τη διαφορά τους, με τον Σλούκα να ισοφαρίζει σε 17-17 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο Ολιβερ Λαφαγιέτ έδωσε τις... πρώτες λύσεις στην ομάδα του στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Ο Ολυμπιακός χάρη στις καλές του συνεργασίες αλλά και στην ενέργεια των Σλούκα, Πρίντεζη και Λοτζέσκι προηγήθηκε με +6 στο 14ο λεπτό. Ο Αρης με μπροστάρη τον Βεζένκοφ κατάφερνε να παραμείνει κοντά στο σκορ και το 39-35, αλλά οι ερυθρόλευκοι... απάντησαν με ένα σερί 6-0 και έτσι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο έχοντας προβάδισμα με 45-35 και τον Γιώργο Πρίντεζη να ...κλέβει την παράσταση μιας και πέτυχε 9 πόντους στη δεύτερη περίοδο.

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε αποκλειστικά στον Ολυμπιακό και στον... Μπρεντ Πέτγουεϊ. Οι ψηλοί του Ολυμπιακού έκαναν στην πλειοψηφία τους πολύ καλή εμφάνιση και έτσι οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έτρεξαν ένα σερί 6-0 και ανέβασαν τη διαφορά τους στη μεγαλύτερη τιμή της μέχρι εκείνη την στιγμή και το 60-43 στο 27ο λεπτό. Η ψαλίδα έφτασε ακόμη και στους 21 πόντους (67-46), με τον Αρη να μειώνει με τρίποντο του Αντεγκμπόγιε από τα 10 μέτρα σε 67-49 που ήταν και το αποτέλεσμα της τρίτης περιόδου.

Στην τελευταία περίοδο, τα δεδομένα... δεν άλλαξαν, μιας και ο Αρης δεν είχε λύσεις ούτε στην επίθεση ούτε στα μετόπισθέν του και ο Ολυμπιακός στο 35ο λεπτό κρατούσε τη διαφορά του σε υψηλά επίπεδα και το 78-59, κάνοντας και συντήρηση δυνάμεων. Και κάπως έτσι ο Θρύλος παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά τη νίκη του με 84-68 επί του Άρη.

Δεκάλεπτα: 17-17, 45-35, 67-49, 84-68

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 15 (3τριπ, 4ριμπ, 1κοψ), Χάντερ 4, Ντάνστον 12, Σπανούλης, Ντάρντεν 7 (4ριμπ, 2ασ), Σλούκας 8 (2τριπ, 4ασ), Λαφαγιέτ 14 (3τριπ, 5ασ), Λοτζέσκι 4, Πρίντεζης 16 (1τριπ, 4ριμπ), Μάντζαρης 3 (1), Καββαδάς 1, Κατσίβελης.

Άρης (Πρίφτης): Πάσαλιτς 10 (2), Δήμας, Ριντ 11, Τόμας 12 (1), Πουλιανίτης 2, Χαρίσης 2, Καραθανάσης 4, Βεζένκοφ 14, Νέιμικ 2, Αντεγκμπόγιε 11.

Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :