Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

«ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΥΑΛΙΖΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ»!



Για έξι χρόνια με τον Ολυμπιακό βίωσε πολλές... μάχες με τον Παναθηναϊκό. Ο 42χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των ερυθρόλευκων, Ηλίας Πουρσανίδης, αποκαλύπτει στο "gazzetta.gr" το... μυστικό της επιτυχίας σε τέτοια ματς.

Αναλυτικά...

Από το 1997 έως το 2003 ο Πουρσανίδης φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού, παίζοντας δίπλα σε μία πολύ μεγάλη... φουρνιά παικτών. Ο παλαίμαχος μέσος σήκωσε έξι πρωταθλήματα σε αυτό το διάστημα ενώ πέτυχε και σημαντικές νίκες σε βάρος του Παναθηναϊκού. Ο Ηλίας Πουρσανίδης έφερε τον χρόνο... πίσω, θυμήθηκε παλιά ντέρμπι και αποσαφήνισε το τι χρειάζεται μία ομάδα για να νικάει στα ματς αυτά.

- Κύριε Πουρσανίδη μετά από τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό ποιά είναι τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που δεν ξεχνάτε; Ποιές στιγμές δεν σας φεύγουν από το μυαλό;

Κοιτάξτε όλα τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό ήταν σπουδαία. Κάθε ένα είχε τον δικό του δείκτη δυσκολίας. Πάντα ένα τέτοιο ματς είναι πολύ μεγάλο και ξεχωριστό. Είναι κυρίως το γόητρο και μετά η βαθμολογική σημασία. Αυτό που θυμάμαι περισσότερο είναι η ένταση που υπήρχε όλη την εβδομάδα. Όχι τα 90λεπτα...

- Θα υπάρχουν κάποια ματς όμως που θα θυμάστε πάντα...

Είναι σίγουρα το μεγάλο διπλό που είχαμε κάνει μέσα στην Λεωφόρο. Τα χρόνια που ήμουν στον Ολυμπιακό δεν είχαμε ήττα. Ο τελικός Κυπέλλου σίγουρα δεν ξεχνιέται, αλλά δεν ήταν πρωτάθλημα. Επίσης ένα ματς που από 2-0, κερδίσαμε 2-4. Χάναμε 2-0 και το γυρίσαμε σε 4-2.

- Έχετε στις αναμνήσεις σας και κάποια δύσκολα παιχνίδια που δεν έγιναν κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες;

Δύσκολο ματς ήταν στην Ριζούπολη. Άσχετα εάν ήμασταν τυπικά γηπεδούχοι. Και στην Αλεξάνδρας τα πράγματα ήταν δύσκολα με τα επεισόδια στην φυσούνα. Εάν δεν ξεπερνούν τα όρια όλα αυτά είναι μέσα σε αυτά τα ντέρμπι.

- Φοβηθήκατε ποτέ από τέτοιους δύσκολους αγώνες;

Όχι, δεν φοβήθηκα ποτέ. Δεν χρειάζεται να μιλάμε πολύ γι' αυτά τα πράγματα. Τους δίνουμε παραπάνω αξία και δεν πρέπει.

- Εκτιμήσεις και προβλέψεις χωρούν για μία τέτοια αναμέτρηση;

Είναι ένα ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός δεν συγκρίνεται με καμία ελληνική ομάδα αυτήν την στιγμή. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως επειδή έχει καλύτερο υλικό θα κερδίσει κιόλας. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη το τελευταίο διάστημα έχει μία σταθερότητα. Δεν έχει φτάσει εκεί που πρέπει και μπορεί, όμως αντιπροσωπεύει αξιοπρεπώς την ιστορία της ομάδας.

- Άρα δεν βλέπετε ξεκάθαρο φαβορί.

Όχι ξεκάθαρο φαβορί δεν βλέπω. Αυτό που θα ήθελα θα είναι την επόμενη ημέρα να συζητάμε για ποδόσφαιρο. Ούτε για διαιτησία, ούτε για επεισόδια και ούτε για κάτι άλλο αρνητικό.

- Υπάρχει... μυστικό για το πως κερδίζονται αυτά τα ματς; Που κρίνονται κατά την γνώμη σας;

Αυτά τα παιχνίδια για μένα κρίνονται στην φυσούνα. Πριν μπουν οι δύο ομάδες στο γήπεδο. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Εκεί αρχίζει και... τελειώνει το ματς. Είναι το πόσο γυαλίζουν τα μάτια των παικτών. Το πόσο αποφασισμένοι είναι και το νιώθουν. Για μένα εκεί ξεκινάει και τελειώνει ένα ντέρμπι. Εάν δεν γυαλίζει το μάτι σου δεν κερδίζεις.

- Τι ευχή θα κάνατε για έναν τέτοιο αγώνα; Εσείς παραμένετε κοντά στον χώρο του ποδοσφαίρου;

Να μην ξεφύγουν τα πράγματα. Να κυλήσουν όλα ήρεμα. Όσο για μένα παρακολουθώ πολύ τον Ολυμπιακό και γενικότερα τις ομάδες που έπαιξα, αλλά όχι δεν είμαι πια πολύ κοντά στο ποδόσφαιρο. Ήταν επιλογή μου να μην μείνω κοντά στον χώρο αυτό. Μερικές φορές ακολουθώ τους παλαιμάχους του Ολυμπιακού για να παίξουμε κάποιον αγώνα.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :