Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΠΟΙΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ, ΠΟΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ... ΠΑΟΚ; ΠΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΙΑ Ο ΘΡΥΛΟΣ 72-88!



Ο… λαβωμένος -από τις πολλές και σημαντικές απουσίες αλλά και την κακή ψυχολογία εξαιτίας της ήττας από τη Φενέρ στο ΣΕΦ- Ολυμπιακός, με βασικό του «όπλο» την άμυνά του, μετέτρεψε την αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ σε... παράσταση για έναν ρόλο και έτσι έφυγε από την Πυλαία με ένα σπουδαίο διπλό, καθώς επικράτησε με 72-88 για την 20η αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Πυλαία, χωρίς τους Βασίλη Σπανούλη, Μπρεντ Πέτγουεϊ, Μιχάλη Τσαϊρέλη και Δημήτρη Κατσίβελη και με ανέτοιμο ακόμα τον Βαγγέλη Μάντζαρη που προερχόταν από τραυματισμό και με άσχημη ψυχολογία μετά την ήττα από τη Φενέρ στην Ευρωλίγκα, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να επικρατήσει με άνεση του ΠΑΟΚ όπως δείχνει το τελικό σκορ!

Μπορεί να υπήρχαν σημαντικές απουσίες, όμως οι υπόλοιποι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έδωσαν… μαθήματα ομαδικότητας στην Πυλαία και καλύπτοντας άψογα το κενό του αρχηγού τους, αλλά και των υπολοίπων, επικράτησαν εύκολα του ΠΑΟΚ μέσα στο "σπίτι" του.

Τέσσερις παίκτες των ερυθρόλευκων τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Λοτζέσκι να ήταν πρώτος σκόρερ με 15 και τους Λαφαγέτ και Πρίντεζη να προσθέτουν από 14.

Από την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου ξεχώρισε ο Κέβιν Λάνγκφορντ με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Ομως η κακοδαιμονία συνεχίστηκε στο… ερυθρόλευκο στρατόπεδο, μιας και στο 33ο λεπτό τραυματίστηκε ο Ολιβερ Λαφαγιέτ, ο οποίος στραβοπάτησε ύστερα από μία προσπάθεια έξω από τα 6,75μ.

Στα καθαρά αγωνιστικά...

Ο Γιώργος Πρίντεζης πήρε... το «όπλο» του και μέσα σε πέντε λεπτά πέτυχε τους 11 από τους 18 πόντους του Ολυμπιακού που είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς της Πυλαίας και στο έκτο λεπτό ήταν μπροστά με 7-20! Ο ΠΑΟΚ είχε πολύ άσχημα ποσοστά στις προσπάθειες του και σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του -κατά τ' άλλα- «λαβωμένου» Ολυμπιακού, ο οποίος έκανε... «πάρτι» στην πρώτη περίοδο και ήταν μπροστά με 13-26!

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά του στους 17 πόντους και το 13-30 δια χειρός... Λαφαγιέτ. Παρά τις προσπάθειες του Σούλη Μαρκόπουλου να ανακατέψει την τράπουλα, οι λύσεις του ΠΑΟΚ ήταν παροδικές και έτσι οι ερυθρόλευκοι παρέμεναν μπροστά με 17 πόντους (20-37) στο 13ο λεπτό. Με καλάθι και φάουλ του Παπαπέτρου και τρίποντο του Λαφαγιέτ, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου προηγήθηκαν με 19 πόντους και το 24-43 στο 16ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ βελτίωσαν τα ποσοστά τους και προσπάθησαν να... κλείσουν την «ψαλίδα», αλλά οι ερυθρόλευκοι είχαν περισσότερες λύσεις και στο 20ο λεπτό ήταν μπροστά με 34-48.

Ο ΠΑΟΚ με τους Οντουμ και Κάρτερ κατάφερε να μειώσει σε 40-52 στο 22ο λεπτό, αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα σερί 7-0, ανέβασε την διαφορά του ξανά στους 19 πόντους (42-61) στο 26ο λεπτό και έβαλε... «τέλος» στις ελπίδες του ΠΑΟΚ για ανάκαμψη. Το τέλος της τρίτης περιόδου, βρήκε τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να είναι μπροστά με 53-70, έχοντας «καθαρίσει» ουσιαστικά την υπόθεση νίκη.

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε η τελευταία περίοδος, μιας και ο ΠΑΟΚ παρόλο που ανέβασε στροφές ήταν εξαιρετικά δύσκολο να καλύψει τη διαφορά και έτσι ο Ολυμπιακός έφυγε από την Πυλαία με το διπλό στις αποσκευές του και το 72-88. Ο Λαφαγιέτ κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση με συνεχόμενους πόντους έβαλε τον Θρύλο μπροστά με +20, αλλά στη συνέχεια ο Αμερικανός πλέι μέικερ γύρισε τον αστράγαλο του δεξιού του ποδιού. Αυτό που απασχολεί πλέον τους ερυθρόλευκους είναι η κατάσταση του Λαφαγιέτ καθώς έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα και ενώ οι υποχρεώσεις των ερυθρόλευκων σε Ελλάδα και Ευρώπη... τρέχουν!

Δεκάλεπτα: 13-26, 34-48, 53-70, 72-88

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 19(1/2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Λιάπης 2, Κάρτερ 15(1), Τσόχλας, Δέδας 3(1), Μαργαρίτης 6, Οντουμ 10, Βον 3, Σιναντίνοβιτς 2, Χαριτόπουλος 6 (7 ριμπάουντ), Σαλούστρος 6.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 5, Ντάνστον 6, Ντάρντεν 11(1), Παπαπέτρου 3, Σλούκας 9(1/1 τρίποντα, 7 ασίστ), Λαφαγιέτ 14 (2), Λοτζέσκι 15(2/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Χριστοδούλου, Πρίντεζης 14 (2), Αγραβάνης, Μάντζαρης 7(1), Καββαδάς 4.

Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :