Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ! (ΡΗΟΤΟ)



Μια σημαντική διάκριση φαίνεται να παίρνει το Καραϊσκάκη, η έδρα του Ολυμπιακού. Όχι βέβαια όπως είναι στη σημερινή του μορφή, ούτε όταν ανακατασκευάστηκε πριν από πολλές δεκαετίες, αλλά όταν πρωτοδημιουργήθηκε.

Ο χρόνος θα πάει πίσω στο 1895, όταν ήταν τότε Ποδηλατοδρόμιο και χρησίμευσε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους πρώτους σύγχρονους που έγιναν ποτέ. Διεξήχθησαν στην Ελλάδα φυσικά, το 1896.

Το Ποδηλατοδρόμιο, μετέπειτα έδρα του Θρύλου, κατέχει λοιπόν περίοπτη θέση σχετικά με τη χρονολογία κατασκευής του και η ιστοσελίδα "diez.hn", που έχει συλλέξει στοιχεία (όπως παρουσιάζει σε δημοσίευμά του το "gavros.gr"), το κατατάσσει στα πρώτα δέκα χρονολογικά και πρώτο που κατασκευάστηκε εκτός Αγγλίας ή Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα πρώτα πέντε από εκεί και πέρα που κατασκευάστηκαν, είναι το «Μπράμαλ Λέιν» (1846) της Σέφιλντ Γιουν., το «Ντίπντεϊλ» (1875) της Πρέστον, το «Ρέισκορς» (1876) της Ρέξαμ, το «Ίγουντ Παρκ» (1881) της Μπλάκμπερν και το «Τερφ Μουρ» (1883) της Μπέρνλι.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :