Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

ΓΟΥΝΑΣ : ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ!



Καθοριστικό παιχνίδι για να παραμείνει ζωντανός στην υπόθεση πρόκριση στην τελική φάση (φάιναλ 6) του Τσάμπιονς Λιγκ πόλο ανδρών, κόντρα στην ουγγρική Έγκερ, δίνει αύριο Τετάρτη (25/3) στο κλειστό κολυμβητήριο του Πειραιά ο Ολυμπιακός.

Η νίκη είναι μονόδρομος, λοιπόν, και οι ερυθρόλευκοι –παρόλο που έχουν μείνει πίσω στη βαθμολογία του ομίλου τους- εμφανίζονται αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα και να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια που τους δίνουν οι πιθανότητες για πρόκριση στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές (συμπεριλαμβανομένης και της αυριανή), όπως τονίζει και ο διεθνής άσος τους Αλέξανδρος Γούνας.

Αν καταφέρει να κερδίσει την Έγκερ ο Ολυμπιακός ανακτά ελπίδες και θα επιδιώξει στα τελευταία τρία ματς που θα απομένουν (κατά σειρά με την ιταλική Προ Ρέκο στον Πειραιά, τη σερβική Ραντνίτσκι εκτός και την ιταλική Μπρέσια εντός) να πετύχει το στόχο. Οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να βρεθούν στις τρεις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας του ομίλου, εάν μέσα σε αυτές είναι και η οικοδέσποινα του φάιναλ 6, Μπαρτσελονέτα, ή στις δύο πρώτες αν δεν είναι.

«Νομίζω ότι έχουμε τα φόντα να πάρουμε, κατ’ αρχάς, το ματς με την Έγκερ στην έδρα μας, με τη στήριξη και του κόσμου μας. Στη συνέχεια θα εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες που μας έχουν απομείνει για την πρόκριση. Οι δυνατότητες της ομάδας το επιτρέπουν. Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πάμε βήμα βήμα για να καταφέρουμε κάτι το οποίο βαθμολογικά φαίνεται πολύ δύσκολο», τονίζει ο 25χρονος Άλεξ που μιλάει και για τις προηγούμενες μέτριες εμφανίσεις της ομάδας στην Ευρώπη οι οποίες έχουν καταστήσει δύσκολη την αποστολή για την πρόκριση:

«Η αλήθεια είναι ότι δείξαμε κάποιες αδυναμίες σε αυτά τα παιχνίδια. Δεν γνωρίζω τι μπορεί να φταίει. Είμαστε, όμως, πλέον σε επιχείρηση ανασυγκρότησης. Κρατήσαμε το καλό κλίμα στην ομάδα και μείναμε ήρεμοι. Διότι το συμφέρον της ομάδας είναι πάνω απ’ όλα».

Στις εγχώριες διοργανώσεις, πάντως, ο Ολυμπιακός είναι και πάλι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Και στο πρωτάθλημα, αλλά και στο κύπελλο. Στην Α1 Ανδρών οι ερυθρόλευκοι έχουν το απόλυτο των νικών στις πρώτες 18 αγωνιστικές και το προσεχές Σάββατο αντιμετωπίζουν τη Βουλιαγμένη στο κατ΄ευφημισμόν ντέρμπι.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως εδώ ισχύει η ρήση «ψάξτε για τον δεύτερο». Ο Γούνας, όμως, είναι πάντα συγκρατημένος, συνετός και σοβαρός: «Η αλήθεια είναι ότι ακόμα κοιτάμε περισσότερο στο Τσάμπιονς Λιγκ καθώς δεν έχουν χαθεί οι ελπίδες. Φυσικά και στις εσωτερικές διοργανώσεις έχουμε ένα προβάδισμα, αλλά τίποτα δεν το θεωρούμε σίγουρο. Έχουμε το πλεονέκτημα βάσει των όσων έχουμε δείξει μέχρι τώρα, αλλά πρέπει και στην πράξη να το αποδείξουμε μέχρι τους τελικούς».

Ο Αλέξανδρος Γούνας, τρίτη γενιά ερυθρόλευκος (ο παππούς του διοικητικός παράγων στον Ολυμπιακό, ο πατέρας του Ανδρέας ολυμπιονίκης και μια ζωή στον Θρύλο και ο θείος του τερματοφύλακας στους ερυθρόλευκους) μιλάει για την προσαρμογή του στην ομάδα όπου αγωνίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. «Η αλήθεια είναι ότι ενσωματώθηκα εύκολα και προσαρμόζομαι καλύτερα όσο περνάει ο καιρός. Άλλωστε, ήξερα τους περισσότερους συμπαίκτες από την εθνική ομάδα. Και η φιλοσοφία του Ολυμπιακού περνάει από μέσα μου και λόγω των ερυθρόλευκων συναισθημάτων. Άλλωστε, όσο περισσότερο ζεις μια κατάσταση τόσο πιο πολύ την κατανοείς. Γίνεσαι μέρος αυτής της φιλοσοφίας».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :