Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΜΠΟΡΕΙΣ ΘΡΥΛΕ ΑΛΛΑ... ΟΧΙ ΕΤΣΙ! ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 73-57



Η Μπαρτσελόνα φρόντισε να... επιβάλει το ρυθμό της από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την αστοχία και τις λανθασμένες επιλογές του Ολυμπιακού στην επίθεση, αλλά και την σαφή υπεροχή της στα ριμπάουντ και έτσι έφτασε στην επικράτηση με 73-57 κάνοντας το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ.

Τίποτα δεν χάθηκε, αλλά... επιβάλλεται η αντίδραση από τον Ολυμπιακό!

Οι ερυθρόλευκοι, οι οποίοι ήταν πολύ κακοί στην επίθεση και με τον αρχηγό του να ήταν φανερά ανέτοιμος, ηττήθηκαν από την Μπαρτσελόνα, στο πρώτο παιχνίδι των playoffs της Ευρωλίγκας.

Με προβλήματα τελείωσαν την αναμέτρηση και οι Πρίντεζης, Ντάνστον, ενώ τραυματίας αποχώρησε από την πλευρά των Καταλανών, ο Μπραντ Όλεσον.

Ενδεικτικό της... «κακής μέρας» για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν το γεγονός πως κανείς δεν σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Αγραβάνη να ήταν πρώτος σκόρερ με 9 και τον Χάντερ να προσθέτει άλλους 7.

Από τους πρωταθλητές Ισπανίας από 10 πόντους σημείωσαν οι Ναβάρο και Νάχμπαρ.

Στα καθαρά αγωνιστικά...

Με τον αρχηγό του, Βασίλη Σπανούλη, στη βασική πεντάδα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τη... «μάχη» του με την Μπαρτσελόνα και μετά από δύο μόλις λεπτά οι ερυθρόλευκοι βάζοντας την μπάλα στην ρακέτα πήραν ένα μικρό προβάδισμα με 3 πόντους. Όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν είχαν καθαρό μυαλό στην επίθεση, ήταν αρκετά άστοχοι και έχασαν την επαφή τους με το καλάθι για επτά ολόκληρα λεπτά! Σε αυτό το διάστημα, η Μπαρτσελόνα έτρεξε ένα σερί 11-0 και πέρασε μπροστά με 14-6! Ένα λεπτό πριν το τέλος της περιόδου, ο Αγραβάνης... «ξεκόλλησε» τον Ολυμπιακό για το 14-8, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και το τέλος της πρώτης περιόδου τους βρήκε να προηγούνται με 20-8.

Με τρίποντο του Μπόστιαν Νάχμπαρ η διαφορά για την Μπαρτσελόνα ανέβηκε στους 15 πόντους και το 25-10 στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μάντζαρης αρχικά και στη συνέχεια ο Πέτγουεϊ έδωσαν κάποιες επιθετικές λύσεις στον Ολυμπιακό και η ψαλίδα μειώθηκε κάτω από τους δέκα και το 27-18 στο 13ο λεπτό. Η Μπαρτσελόνα είχε φτάσει τα πέντε ομαδικά φάουλ από τα μισά της δεύτερης περιόδου, αλλά ο Ολυμπιακός δεν ήταν εύστοχος στις βολές και έτσι δεν μπόρεσε να μειώσει περισσότερο από το 31-23. Οι "μπλαουγκράνα" πήγαν στα αποδυτήρια με το +9 και το 35-26.

Οι ερυθρόλευκοι «πληγώθηκαν» στο πρώτο ημίχρονο από τις λανθασμένες επιλογές τους στην επίθεση, τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ αλλά και τον ρυθμό της Μπαρτσελόνα που σε κάθε ευκαιρία έτρεχε στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός μέτρησε μόλις 2/11 τρίποντα. Η Μπαρτσελόνα ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στους «αιθέρες» καθώς είχε 26 ριμπάουντ, 12 εκ των οποίων επιθετικά, ενώ ο Ολυμπιακός είχε 16.

«Φουριόζα» επέστρεψε μετά την ανάπαυλα η Μπαρτσελόνα και με δύο τρίποντα των Ναβάρο και Σατοράνσκι ανέβασε εκ νέου τη διαφορά της στους 15 πόντους και το 41-26 στο 22ο λεπτό. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου απάντησαν με ένα μικρό σερί 5-0 και μείωσαν σε 41-31, αλλά η ισπανική ομάδα βρέθηκε στο 26ο λεπτό να έχει προβάδισμα με 48-32! Οι δύο ομάδες κόλλησαν επιθετικά και έτσι στο 29ο λεπτό το ταμπλό έδειχνε 48-35 υπέρ της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ. Με τρίποντο του Δημήτρη Αγραβάνη, οι ερυθρόλευκοι μείωσαν σε 50-38 στο τέλος του δεκαλέπτου. Οι παίκτες του Ολυμπιακού βελτίωσαν τα ποσοστά τους στα τρίποντα, αλλά είχαν χάσει κατά κράτος τη... «μάχη» των ριμπάουντ. Η Μπαρτσελόνα μέσα στην 3η περίοδο πήρε 12 και ο Ολυμπιακός μόλις έξι!

Σαν να μην έφτανε στον Ολυμπιακό ότι βρισκόταν πίσω στο σκορ, στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, τραυματίστηκε και ο Μπράιαντ Ντάνστον και αποχώρησε κουτσαίνοντας από το παρκέ. Η Μπαρτσελόνα με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Νάχμπαρ για πρώτη φορά ανέβασε τη διαφορά της στους 19 πόντους (61-42) στο 34ο λεπτό. Πέντε λεπτά πριν το φινάλε ο Μπραντ Ολεσον τραυματίστηκε και αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παρκέ. Η διαφορά δεν γινόταν να ανατραπεί στα εναπομείναντα πέντε λεπτά βάση της εικόνας που είχαν δείξει οι δύο ομάδες μέχρι εκείνη την ώρα και έτσι η Μπαρτσελόνα έφτασε στη νίκη με 73-57, κάνοντας το 1-0 στη σειρά. Οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν εκ νέου την προσεχή Παρασκευή (16/04).

Δεκάλεπτα: 20-8, 35-26, 50-38, 73-57

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν, Χεζόνια 5, Χουέρτας 3(1), Αμπρίνες 6(1), Ναβάρο 10(2), Σατοράνσκι 9(2/2 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Πλάις 6, Τόμας 5, Ολεσον 5(1), Λάμπε 8 (9 ριμπάουντ), Νάχμπαρ 10(3), Τόμιτς 6.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 5(1), Χάντερ 7, Ντάνστον 5, Σπανούλης 1, Παπαπέτρου 5(1), Σλούκας 5, Πρίντεζης 4, Αγραβάνης 9(1), Λαφαγιέτ 5(1), Μάντζαρης 4(1), Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 5(1).

Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :