Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΤΟ... ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΣΕ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ!



Στο ματς της επιστροφής του πάτησε παρκέ για 11 λεπτά και δεν μπόρεσε να βοηθήσει. Μετά από δύο βράδια βρήκε... τον τρόπο. Χρειάστηκαν 1-2 φάσεις – νεύμα πως είναι εδώ, επέστρεψε.

Για να πάρουν όλοι το μήνυμα.

Οι συμπαίκτες του και φυσικά οι αντίπαλοι.

Η “είδηση” πως ο Σπανούλης είναι έτοιμος για τις πραγματικές μάχες συνέπεσε με το πρώτο διπλό στην ιστορία του Ολυμπιακού επί Καταλανικού εδάφους.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ο παίκτης που δεν έχει χάσει ποτέ παιχνίδι σε φάιναλ φορ, μίλησε αποκλειστικά στο Eurohoops.

Αναλυτικά:

- Η εικόνα της ομάδας, αλλά και η δική σου άλλαξε άρδην σε 48 ώρες. Πως γίνεται τόσο μεγάλη αλλαγή σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα?

“Είναι πάρα πολύ λίγες οι ομάδες όχι μόνο φέτος, αλλά γενικά σε όλα αυτά τα χρόνια της Ευρωλίκας, που μπορούν να εμφανιστούν τόσο διαφορετικές σε 1-2 μέρες. Ο Ολυμπιακός είναι μια από αυτές. Δείξαμε τον χαρακτήρα που έχει χτίσει η ομάδα τα τελευταία 5 χρόνια. Υπάρχει ένας κορμός σημαντικός. Το κάθε παιδί που έρχεται στον Ολυμπιακό μπαίνει σε αυτή την ψυχοσύνθεση που έχουμε.

Ο κόουτς Σφαιρόπουλος και όλο το προπονητικό τιμ έκαναν καταπληκτική δουλειά. Μας ετοίμασαν και μας τόνωσαν την ψυχολογία. Κάναμε κάποια διαφορετικά πράγματα στη τακτική μας, που πιστεύω ότι αιφνιδίασαν την Μπαρτσελόνα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και σε όλους όσους απαρτίζουν την ομάδα. Τους προπονητές, τους παίκτες, τη διοίκηση, το κόσμο που ήταν στο Παλάου και μας στήριξε. Είμαστε ενωμένοι κι έτσι θα προχωρήσουμε”.

- Είπες ότι οι αλλαγές που κάνατε εξέπληξαν την Μπάρτσα. Πιστεύεις ότι η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με το πρώτο ματς ήταν στη τακτική ή στη ψυχολογία?

“Συνδυασμός. Απλά, το πνευματικό κομμάτι σε αυτό το επίπεδο μετράει πολύ. Πικραθήκαμε πολύ με το τρόπο που χάσαμε το πρώτο παιχνίδι. Παρουσιαστήκαμε λίγο μπερδεμένοι. Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η ομάδα ήταν και πάλι όλη μαζί. Υπήρξε ίσως ένα μπέρδεμα στη χημεία και τους ρόλους. Ουσιαστικά μέσα σε μια μέρα γυρίσαμε στα… παλιά. Στο πως είμασταν πριν! Δεν είναι εύκολο. Ακόμα και να πει ο προπονητής όσα πρέπει, χρειάζεται και ο παίκτης να εισπράξει την πληροφορία και να κάνει αυτό που πρέπει στο παρκέ”.

– Στο πρώτο ματς έβλεπες τον Ολυμπιακό και ήταν λες και δεν πάλευε, δεν έδωσε τη μάχη του. Τι είπατε μεταξύ σας στο μεσοδιάστημα πριν τον 2ο προημιτελικό?

“Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Το να μιλάς πολλές φορές είναι περιττό. Τέτοιες καταστάσεις απαιτούν πράξεις, όχι λόγια. Το κεφάλι χαμηλά τώρα. Ταπεινότητα. Θα κερδίσει αυτός που το θέλει πιο πολύ και θα είναι πιο έξυπνος. Ότι ίσχυε πριν δύο 24ωρα, ισχύει και τώρα. Δεν έχει κριθεί απολύτως τίποτα. Δεν χωρούν ούτε συναισθηματισμοί, ούτε λύπες, ούτε χαρές. Προχωράμε”.

- Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είπε πως ο κόσμος στο ΣΕΦ πρέπει να βοηθήσει με τον σωστό τρόπο την ομάδα. Να “συμμετέχει” στις κατοχές, σπρώχνοντας τον Ολυμπιακό και πως η Μπαρτσελόνα ξέρει να παίζει καλά κι εκτός έδρας. Πόσο δύσκολο είναι μετά από τέτοια νίκη να μη χαθεί ούτε το 1% της συγκέντρωσης, κάτι που μπορεί να στοιχίσει?

“Οι πρώτοι που οφείλουν να καταλάβουν πως πρέπει να πάμε φάση – φάση και δεν έχουμε πετύχει το παραμικρό, είμαστε εμείς. Οι παίκτες. Η σειρά είναι μεγάλη. Η Μπαρτσελόνα θα αλλάξει κι αυτή κάποια πράγματα. Η σειρά είναι μια μάχη που μοιάζει με αγώνα σκάκι”.

- Πέρυσι πέρασες ένα τραυματισμό που στοίχισε στην ομάδα και διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στο να μη προκριθεί στο φάιναλ φορ. Φέτος η ιστορία έδειχνε να επαναλαμβάνεται… Μέχρι να γίνει το διπλό στη Βαρκελώνη. Είσαι αποφασισμένος να μην αφήσεις την ατυχία σου να επηρεάσει τη προσπάθεια του Ολυμπιακού και να μην αλλάξει τη πορεία που διαφαινόταν πως μπορεί να κάνει στην Ευρωλίγκα?

“Ορισμένα πράγματα είναι γραφτά να γίνουν. Ήταν γραφτό να τραυματιστώ. Ήταν γραφτό να παλέψω όσο μπορούσα και να προλάβω να είμαι υγιής στα πιο σημαντικά παιχνίδια. Πιστεύω στο Θεό κι αυτό που παρακαλάω κάθε μέρα είναι να με έχει καλά, για να μπορέσω να βοηθήσω τον Ολυμπιακό. Όλοι διδασκόμαστε από τα λάθη μας. Ο έξυπνος μαθαίνει από αυτά. Σκοπός είναι να μη κάνεις τα ίδια λάθη. Σημασία έχει να μαθαίνουμε από αυτά και να μην τα επαναλαμβάνουμε. Είμαστε σκληρή ομάδα και θα παλέψουμε και στις επόμενες μάχες με τη Μπαρτσελόνα”.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :