Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

«Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΕΙ team spirit»



Ο Βασίλης Φραγκιάς λίγο πριν τον διπλό ελληνικό τελικό αρθρογραφεί στο Eurolegue Greece και μιλάει για το ερυθρόλευκο team spirit αλλά και τους "πράσινους" που πρέπει να "ματώσουν" τη φανέλα.

Η προτελευταία αγωνιστική της Euroleague είναι και για τις δύο ελληνικές ομάδες η πιο μεγάλη μέρα του πολέμου (φυσικά μέχρι την επομένη), αφού ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Αlba Βερολίνου στην Αθήνα, ενώ ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στη Μόσχα παίζοντας απέναντι στη CSKA.

Για του "πράσινους" η νίκη σημαίνει πρόκριση στα playoffs χωρίς να έχει, φυσικά, πλεονέκτημα έδρας και θα περιμένει να δει τον αντίπαλο του. Ο Ολυμπιακός θα παίξει τα ρέστα του στη ρωσική πρωτεύουσα για να πάρει αυτός το πάνω χέρι όσον αφορά το πλεονέκτημα έδρας για την πιο καθοριστική φάση της Euroleague που οδηγεί στο final four της Μαδρίτης.

Για τον Ολυμπιακό ο Έλληνας τεχνικός γράφει:

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή παρουσιάζει ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο. Ξεπέρασε με ηρεμία την ήττα από την Φενέρ, αντιμετώπισε πολύ έξυπνα τις απουσίες βασικών του παικτών (Σπανούλης, Σλούκας, Πέτγουεϊ), χωρίς να “κλαφτεί” κι αυτό πιστώνεται στον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος παρουσιάζει σε κάθε παιχνίδι φρέσκες ιδέες στο κομμάτι την άμυνας και βοηθάει την ομάδα του να είναι συσπειρωμένη σε ότι αφορά την αγωνιστική και εξωαγωνιστική εικόνα της.

Με τους Μοσχοβίτες ο Ολυμπιακός έχει μια ευκαιρία να πάρει το πλεονέκτημα έδρας, όμως ακόμα κι αν δεν το καταφέρει, δείχνει ότι είναι ικανός, εφόσον επανέλθουν οι τραυματίες, να κάνει break στην επόμενη φάση. Έχω την αίσθηση -κι όχι μόνο εγώ- ότι ακόμα και με την απουσία του Σπανούλη, ο οποίος είναι ο φυσικός ηγέτης, η ομάδα έγινε πιο σκληρή απέναντι στην Εφές αναδεικνύοντας, αυτό που λέμε, team spirit.

Παρακολουθώντας το παιχνίδι σε αραβικό κανάλι και σχολιασμό στα αγγλικά ο σχολιαστής πέρα από την έκπληξή του για την εμφάνιση του Παπαπέτρου (άσχετα αν πρόφερε το όνομα Πιταπέτρου) τόνισε τουλάχιστον δέκα φορές ότι αυτό που παρακολουθούμε από τον Ολυμπιακό είναι “Ομάδα”. Όσο για τον συμπαθή άραβα σχολιαστή είμαι σίγουρος ότι σε λίγο θα προφέρει σωστά το όνομα του μικρού που αν μείνει προσγειωμένος όπως δείχνει θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια .

Χαιρετίσματα από τη Ντόχα

Βασίλης Φραγκιάς

* Ο Βασίλης Φραγκιάς είναι προπονητής της Εθνικής ομάδας του Κατάρ

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :