Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΤΟ... ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ



Είναι από τους μικρούς -αλλά και θαυματουργούς- του Ολυμπιακού. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου στα 21 του χρόνια θα βρεθεί στο πρώτο Final 4 της καριέρας του, αν και η χρονιά δεν άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για αυτόν.

Ο σοβαρός τραυματισμός ανήκει εδώ και καιρό στο παρελθόν και πλέον ο «Πάπι» αποτελεί ένα από τα κρυφά χαρτιά του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Το "gavros.gr" μίλησε με το φόργουορντ του Θρύλου αναφορικά με το Final 4 της Μαδρίτης και ότι έχει ζήσει με τη φανέλα του Ολυμπιακού τη χρονιά που διανύουμε.

-Μετά από έναν τραυματισμό που σου έφαγε τη μισή σεζόν, μπήκες στο ροτέισον του Ολυμπιακού και στη συνέχεια μαζί με τους συμπαίκτες σου προκρίθηκες στο Final 4 της Ευρωλίγκας. Πως νιώθεις;
«Ε είμαι πολύ χαρούμενος. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Είναι ένα όνειρο που δεν μπορούν να το ζήσουν πολλοί. Σίγουρα δεν το παίρνουμε αυτό το Final 4 σαν κάτι δεδομένο για μας. Ευχαριστώ τον Θεό και τους συμπαίκτες μου που βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε. Αλλά νομίζω ότι το αξίζουμε και είμαστε δίκαια εδώ».

-Και τώρα; Πως θα περάσουν αυτές οι μέρες μέχρι να ταξιδέψετε στην Ισπανία και να μπείτε στην εδρα της Ρεάλ;

«Πρώτα πέρασαν κάποιες μέρες με το παιχνίδι με την Ελευσίνα. Μετά από αυτό νομίζω ότι θα έχουμε κάποιο χρόνο να προετοιμαστούμε ψυχολογικά για το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό της Μαδρίτης. Νομίζω ότι θα δουλέψουμε σκληρά αυτές τις μέρες. Θα περάσουμε αρκετές ώρες για να προετοιμαστούμε, να δούμε τα απαιτούμενα βίντεο. Αλλά και θα προετοιμαστούμε ψυχολογικά. Νομίζω πως είναι μία πάρα πολύ καλή περίοδος και είναι πολύ χαρούμενη περίοδο για όλους μας, αλλά θα είναι ακόμα καλύτερη αν έχει και αίσιο τέλος στο Final 4. Οπότε νομίζω πως, πρέπει να αυτοσυγκεντρωθούμε, να δουλέψουμε σκληρά και να πάμε να τα δώσουμε όλα».

-Είναι ψυχολογικό περισσότερο έτσι; Δεν έχετε η αλήθεια πλέον και πολλά να κάνετε...

«Συμφωνώ μαζί σου. Έτσι είναι. Ο Ολυμπιακός έχει δουλέψει πάρα πολύ σκληρά αυτόν τον καιρό. Από την έλευση του κόουτς Σφαιρόπουλου και μετά δουλεύουμε στην προπόνηση κάθε μέρα πάρα πολύ σκληρά και πολλές ομάδες δεν κάνουν την ίδια προπόνηση που κάνουμε εμείς. Σε αυτήν την ένταση κι όλας.
Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι και αυτό το έδειξε ο Ολυμπιακός και στα ματς με την Μπαρτσελόνα και γενικά με την εικόνα του τον τελευταίο καιρό έδειξε ότι βελτιώνεται. Από κει και πέρα πρέπει να είμαστε και ψυχολογικά έτοιμοι για το παιχνίδι και νομίζω πως άμα συνδυάσουμε αυτά τα δύο νομίζω πως θα δώσουμε στον Ολυμπιακό πολύ μεγάλη τύχη για να προκριθεί στον τελικό».

- Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ψάχνουν απεγνωσμένα τον τρόπο για να έρθουν να σας στηρίξουν. Τα εισιτήρια όμως είναι λίγα. Είναι ικανοί πάντως να ταξιδέψουν και να ψάξουν εκεί τη λύση...

«Ελπίζουμε να έρθουν ακόμα περισσότεροι από όσα λέγονται μέχρι στιγμής. Ολοι ξέρουν τι ώθηση μας δίνουν οι οπαδοί μας και τι βοήθεια δίνουν στην ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό που είναι δίπλα μας και παίζουμε για αυτούς. Και σίγουρα ότι ο Ολυμπιακό καταφέρνει στα εφτά τελευταία χρόνια να πηγαίνει πέντε φορές σε Final 4 και καταφέρνει πολλά εκατομμύρια Έλληνες να χαμογελάσουν με τις δύο κατακτήσεις της Ευρωλίγκας. Οπότε πιστεύω για μας είναι το πιο σημαντικό να καταφέρνουμε μέσα από το παιχνίδι μας να τους κρατάμε έτσι χαρούμενους».

-Αλήθεια πως είναι ένα παλικάρι στην ηλικία σου να προκρίνεται στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και να παλεύει πια για την τέταρτη ευρωπαϊκή κούπα του Ολυμπιακού; Και αυτό στη δεύτερη χρονιά του μόλις σε αυτό το επίπεδο;

«Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Νομίζω πως ελάχιστοι το ζουν αυτό στα είκοσι τους. Είμαι εγώ, ο Αγραβάνης και άλλοι λίγοι που το έχουν ζήσει. Είμαστε όμως πολύ χαρούμενοι και είμαστε ευγνώμονες που βρισκόμαστε σε αυτό το Final 4 και από κει και πέρα, νομίζω επειδή πατάμε στα πόδια μας και συνειδητοποιούμε τι έχουμε συμβεί δεν επαναπαυόμαστε. Θα τα δώσουμε όλα και θα την ψυχή μας ακόμα για να καταφέρουμε το καλύτερο που μπορούμε».

-Κοιτάς δίπλα σου και έχεις τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη, τον Μάντζαρη, τον Σλούκα. Παιδιά που έχουν τεράστια εμπειρία από Final 4 και κατακτήσεις τροπαίων. Σε ηρεμεί αυτό;

«Είναι πολύ σημαντικό που τους έχω δίπλα μου. Νιώθω ασφάλεια. Είναι σημαντικό που τα παιδιά έχουν εμπειρία από Final 4, έχουν κερδίσει Final 4, άλλα έχουν χάσει Final 4. Νομίζω ότι πως η ομάδα διαθέτει και την εμπειρία και τα νιάτα και την ενέργεια. Έχουμε ποιοτικούς παίκτες. Δυνατούς και γρήγορους παίκτες. Νομίζω ότι έχουμε κάτι από όλα. Μία πολύ καλή μείξη. Αλλά η εμπειρία των παικτών θα μας βοηθήσει και νομίζω ότι αυτά τα παιδιά, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να δώσουν σε μας τους πιο νέους να μας μοιράσουν τις εμπειρίες και τις παραστάσεις τους για να πάμε όσο το δυνατόν πιο «διαβασμένοι» στη Μαδρίτη».

-Τέλος μπορεί να είστε το αουτσάιντερ και πάλι, αλλά ως ένα σημείο σας φοβούνται. Δεν είναι και λίγο να έχεις πάρει δύο κούπες τα τελευταία τρία χρόνια..

«Είναι κάτι πολύ καλό. Νομίζω ότι αυτός ο... ψυχολογικός πόλεμος είναι η μισή νίκη αν όχι και κάτι παραπάνω. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει σαν αουτσάιντερ όπως είπες. Και από θέμα μπάτζετ αν το κοιτάξεις. Από θέμα βάθους ρόστερ όλες οι ομάδες έχουν παίκτες σε κάθε θέση. Αλλά από κει και πέρα ο Ολυμπιακός έχει ψυχή. Αυτήν που έχει βγάλει τα προηγούμενα χρόνια και την θέληση και αυτό νομίζω ότι είναι το πιο δυνατό μας όπλο».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :