Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΓΙΑ ΡΕΑΛ, ΠΑΟ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ... ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟ!



Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς απέδωσε στη νεανική ηλικία των παικτών του την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Σέρβος τεχνικός ευχήθηκε καλή τύχη τόσο στην πρώην ομάδα του όσο και στον... Ολυμπιακό!

Η αγάπη που του έχουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, μετά από 13 χρόνια κοινής πορείας είναι γνωστή σε όλους. Μπορούν να προσδοκούν πως μία ημέρα θα επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία των «πράσινων», αλλά... ο ίδιος τονίζει: «Το μυαλό μου είναι μόνο στα πλέι οφ του τουρκικού πρωταθλήματος. Μέχρι τον Ιούνιο είμαι προπονητής της Φενερμπαχτσέ Ούλκερ».

-Που αποδίδετε το γεγονός πως η Φενερμπαχτσέ αποκλείστηκε;

«Ήταν μία σημαντική εμπειρία για τη Φενερμπαχτσέ στο πρώτο φάιναλ φορ της ιστορίας της, καθώς και για τα πολλά νέα παιδιά που αγωνίζονται σε αυτή την ομάδα. Όταν ήρθα εδώ πριν ένα χρόνο, η Φενέρ είχε στην Ευρωλίγκα 6 νίκες και 18 ήττες. Στην πρώτη μου χρονιά τις αυξήσαμε σε 16 νίκες - 10 ήττες και φέτος 20-6. Μεγάλη διαφορά! Πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά, αυτό τους είπα μετά την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και να θυμούνται πως είναι μια νέα ομάδα».

-Ήταν η άμυνα που πρόδωσε στον ημιτελικό με τη Ρεάλ την ομάδα του;

«Όχι νομίζω πως απλά η Ρεάλ είναι μία ποιοτική ομάδα που παίζει μαζί εδώ και τέσσερα χρόνια. Ξέρουν πώς να παίζουν. Αν και δοκιμάσαμε πολλά πράγματα, έβρισκαν τις λύσεις. Έτσι είναι το μπάσκετ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πεις. Η Ρεάλ έπαιξε καλό μπάσκετ και της αξίζουν συγχαρητήρια. Το μόνο που με λυπεί είναι πως δεν απαντήσαμε στο σκληρό παιχνίδι της και δεν παίξαμε όσο δυνατά μπορούσαμε απέναντί της».

-Είναι δύσκολο για τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να μην είναι στον τελικό;

«Όχι! Για όλα χρειάζεσαι χρόνο. Η Ρεάλ με σχεδόν το ίδιο ρόστερ παίζει για 3η διαδοχική φορά στον τελικό έχοντας ηττηθεί στους δύο που προηγήθηκαν. Δεν είναι εύκολο να στεφθείς πρωταθλητής Ευρώπης. Ο κόσμος μπορεί να πιστεύει ότι είναι εύκολο, αλλά δεν είναι… πιστέψτε με! Η Φενέρ είναι μία από τις πιο νεανικές ομάδες στην Ευρώπη και πιστεύω πως όλοι στο σύλλογο, από τη διοίκηση μέχρι τους χορηγούς, θέλουν να συνεχίσουν και να βλέπουν τη Φενέρ να βρίσκεται σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ελπίζω να συνεχίσουν και αυτή η ομάδα να έχει μέλλον. Πιστεύω πως θα συνεχίσουν να παλεύουν».

Πριν λίγες εβδομάδες δηλώσατε πως η παραμονή σας στη Φενέρ θα εξαρτηθεί από κάποιους παράγοντες. Μετά τον αποκλεισμό στον ημιτελικό έχετε κίνητρο να παραμείνετε και να επιστρέψετε του χρόνου;

«Πρώτα απ’ όλα έχω κίνητρο για τη δουλειά μου. Τώρα σκέφτομαι τα πλέι οφ του τουρκικού πρωταθλήματος και ξεκινάμε απέναντι στη Γαλατασαράι, το πιο δύσκολο παιχνίδι. Το μυαλό μου είναι μόνο σ’ αυτό. Δεν έχω χρόνο για τίποτε άλλο».

Είναι ιδιαίτερο για εσάς που στον «μικρό τελικό» θα βρείτε αντίπαλο τον Δημήτρη Ιτούδη;

«Εχουμε παίξει αντίπαλοι αρκετές φορές. Αν οι ομάδες μας ήταν αντίπαλοι στον τελικό αύριο, τότε ναι... θα ήταν κάτι ξεχωριστό και για τους δυο μας. Τώρα δεν είναι τόσο ξεχωριστό».

-Coach, όταν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ακούν το όνομά σας... τρελαίνονται και το ξέρετε. Αλήθεια μπορούν να τρέφουν ελπίδες πως μια μέρα θα επιστρέψετε;

«Θα πω ό,τι είπα και πριν. Το μυαλό μου είναι μόνο στα πλέι οφ του τουρκικού πρωταθλήματος. Μέχρι τον Ιούνιο είμαι προπονητής της Φενερμπαχτσέ ούλκερ».

Μετά τον ημιτελικό δηλώσατε πως θα υποστηρίζετε τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό με τον Ολυμπιακό

«Όχι, είμαι ειλικρινής. Με ρώτησαν αν θα υποστηρίζω την πρώην ομάδα μου, τη Ρεάλ και απάντησα πως ναι, αυτό είναι το λογικό. Τίποτα παραπάνω. Εύχομαι καλή τύχη και στις δύο ομάδες. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες».

-Θα συμβουλεύατε κάτι τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Γιάννη Σφαιρόπουλο, πριν τον τελικό με τη Ρεάλ;

«Τίποτα, τίποτα! Ο Σφαιρόπουλος είναι αρκετά έξυπνος και ικανός προπονητής για να καταλάβει μόνος του τι πρέπει να κάνει»

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :