Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

ΤΑ... «ΜΥΣΤΙΚΑ» ΤΟΥ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ!



Κάποια από τα ...«μυστικά» που εφάρμοσε στα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα, στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, ανέλυσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στη δεύτερη ημέρα του Διεθνούς Σεμιναρίου του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού στάθηκε σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού, στην πρώτη του ομιλία, αλλά και στα στοιχεία που άλλαξαν οι ερυθρόλευκοι μετά το πρώτο παιχνίδι στη Βαρκελώνη.

Επίσης, ανέλυσε την αμυντική λειτουργία του Θρύλου, χωρίζοντας την σε πέντε κομμάτια (αμυντικό transition, άμυνα στα pick-n-roll, άμυνα στα σκριν μακριά από τη μπάλα, άμυνα στο low-post και αμυντικό ριμπάουντ), ενώ έδειξε ασκήσεις βελτίωσης των συγκεκριμένων κομματιών που γίνονται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Στη δεύτερη ομιλία, του αναφέρθηκε στην «επίθεση απέναντι σε over-helping», δηλαδή σε άμυνα που δίνει πολλές βοήθειες. Μάλιστα, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην τακτική που ακολουθεί ο Χουάν Πλάθα στη Μάλαγα, έδειξε τον τρόπο που ανέλυσε την άμυνα των Ισπανών και στο τέλος παρουσίασε το αποτέλεσμα, που συνοδεύτηκε από τις 11 ασίστ του Σπανούλη και την επικράτηση του Ολυμπιακού.

Πάντως, να σημειωθεί πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε αρκετές φορές στη σημασία της απλότητας και του απλού μπάσκετ.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :