Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΥΣ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 4-0! *VIDEOS*


Σαν να μην... πέρασε μια μέρα! Μετά τη νίκη στο Λονδίνο και την Τούμπα ο Ολυμπιακός, στο Καραϊσκάκη αυτή τη φορά... συνέτριψε 4-0 την νεοφώτιστη ΑΕΚ και έκανε το «7 στα 7» συνεχίζοντας αήττητος στο πρωτάθλημα, ενώ μπορούσε άνετα και... περισσότερα!

Έχοντας την αυτοπεποίθηση του «διπλού» στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ αλλά ακόμα περισσότερο του διπλού στο Emirates κόντρα στην Άρσεναλ και με απίστευτο πάθος και θέληση για νίκη οι ερυθρόλευκοι έφτασαν σε μια μεγάλη, όσο και εμφατική νίκη επί της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη στο δεύτερο στη σειρά μεγάλο παιχνίδι, με τον κόσμο στις ασφυκτικά γεμάτες εξέδρες να δημιουργεί μία «καυτή» ατμόσφαιρα, όπως μόνο οι οπαδοί του Ολυμπιακού ξέρουν!

Ο Φορτούνης αν και δεν ξεκίνησε βασικός σκόραρε δύο φορές (78’, 90+4), ενώ από ένα τέρμα πέτυχαν ο Μποτία (28’) και ο Ιντέγε (70’), ο οποίος όμως είχε σημαντικότατη συμβολή σε αυτή τη νίκη καθώς έφτιαξε και το τρίτο τέρμα των ερυθρόλευκων.

Μάλιστα οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να ανεβάσουν και άλλο το δείκτη του σκορ, αφού ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έφταναν πολύ έυκολα στην εστία των... νεοφώτιστων και έκαναν... ότι ήθελαν τους αμυντικούς της Ένωσης!

Στα καθαρά αγωνιστικά...

Αρκετά πιεστικός ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα θέλοντας να εκμεταλλευθούν το κατάμεστο Καραϊσκάκη μπήκαν αρκετά δυνατά στην αρχή του ματς. Από την άλλη πλευρά, οι ποδοσφαιριστές του Τραϊανού Δέλλα ήταν προετοιμασμένοι για αυτό, αλλά χρειάστηκαν κάποια λεπτά έτσι ώστε να βρουν τα πατήματά τους στο γήπεδο για να έχουν και εκείνοι κατοχή της μπάλας. Η πίεση του Ολυμπιακού στα πρώτα λεπτά δεν απέφερε κάποια καλή ευκαιρία στην εστία του Μπαρόχα. Στη συνέχεια όμως η εικόνα του αγώνα άλλαξε...

Από το 10ο λεπτό η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της και κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ένα αμυντικό λάθος των παικτών του Ολυμπιακού είχε ως αποτέλεσμα και το πρώτο σουτ προς την εστία του Ρομπέρτο, με τον Ισπανό γκολκίπερ όμως να μην δυσκολεύεται να μπλοκάρει.

Σιγά-σιγά η ΑΕΚ άρχισε να κυκλοφορεί ακόμη καλύτερα τη μπάλα. Στο 27ο λεπτό ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για την Ένωση με τον Πλατέλλα να κάνει το διαγώνιο σουτ από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού και την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

Ωστόσο, η γρήγορη επίθεση από τους παίκτες του Μάρκο Σίλβα έφερε τον Ιντέγε σε θέση... βολής. Ο Νιγηριανός εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η άμυνα της ΑΕΚ δεν είχε οργανωθεί έκανε το σουτ με τον Μπαρόχα να παραχωρεί το κόρνερ. Από την εκτέλεση του Τσόρι σε αυτό ο Μποτία πήρε την κεφαλιά μέσα στη μεγάλη περιοχή και άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό στο 28ο λεπτό.

Ψυχολογικά ο Ολυμπιακός ανέβηκε αλλά η ΑΕΚ ακολούθησε ένα παιχνίδι με γρήγορο ρυθμό και τους παίκτες του Δέλλα να βρίσκουν διαδρόμους προς την εστία του Ρομπέρτο. Καλύτερη στιγμή για την Ένωση ήταν αυτή του 36ου λεπτού. Ο Μάνταλος εκμεταλλεύτηκε τον κενό χώρο και μπήκε στην περιοχή, παρά την πίεση του Σιόβα, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το σουτ. Αντίθετα, έχασε την ισορροπία του και ο Σαλινο που ήταν κοντά στη φάση έδιωξε τη μπάλα.

Σαν να μην είχε σταματήσει το παιχνίδι στο ημίχρονο, συνεχίστηκε αυτό στην αρχή του δευτέρου 45λέπτου. Ο ρυθμός γρήγορος, οι παίκτες να αγωνίζονται με πάθος και να προσπαθούν να πιάσουν απροετοίμαστες τις αμυντικές γραμμές του αντιπάλου. Η ΑΕΚ είχε κάποιες πρωτοβουλίες με αποτέλεσμα στο 58ο λεπτό ο Μπαρμπόσα μετά από καλή ενέργεια του Ντιντάκ, καθυστέρησε και όταν έκανε το σουτ οι αμυντικοί του Ολυμπιακού έδιωξαν.

Ο Δέλλας πέρασε τον Μπουονανότε στον αγωνιστικό χώρο με την ΑΕΚ να προσπαθεί να... ισοφαρίσει. Η αποχώρηση του Σιμόες στοίχησε στην Ένωση η οποία στη συνέχεια φάνηκε να... «κόβεται» στα δύο. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να είναι ιδιαίτερα απειλητικός με γρήγορες επιθέσεις. Στο 66ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ, με τον Τσόρι να σημαδεύει το δοκάρι σε κεφαλιά που έκανε μετά από σέντρα του Σαλίνο.

Ωστόσο ό,τι δεν κατάφερε σε αυτή τη φάση ο Αργεντίνος το πέτυχε ο Ιντέγε στο 68ο λεπτό. Δέχθηκε τη μπάλα με πλάτη στη μεγάλη περιοχή, γύρισε εξαιρετικά με πρόσωπο αποφεύγοντας τον Τζανετόπουλο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 75ο λεπτό ο Μπαρμπόσα είχε την καλύτερη ευκαιρία της ΑΕΚ στον αγώνα με το σουτ του τελικά μην βρίσκει στόχο.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει κενά αμυντικά και έτσι στο 78ο λεπτό σε μια αντεπίθεση του Ολυμπιακού είδε και πάλι την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Μπαρόχα. Σκόρερ του τέρματος ο Φορτούνης, ο οποίος... μόλις είχε περάσει στον αγώνα, μετά από πάσα του Ιντέγε που τον έβγαλε μόνο του. Το τελικό 4-0 το έκανε και πάλι ο Φορτούνης με πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκάλο στον Ερνάνι.

Έτσι οι ερυθρόλευκοι θα πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Ζάγκρεμπ να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν από την Ντιναμό και γιατί όχι να γυρίσουν θριαμβευτές και από την Κροατία!


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουάκου, Μποτία, Σιόβας, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Τσόρι (76’ Φορτούνης) , Σεμπά (79’ Ερνάνι), Ιντέγε, Ντουρμάζ (64’ Πάρντο)

Στον πάγκο: Καπίνο, Ντα Κόστα, Φινμπόγκασον, Καμπιάσο.

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Γκάλο, Ντιντάκ, Σιμόες (63’ Μπουονανότε), Γιόχανσον, Πλατέλλας (75’ Κριστάντους), Μάνταλος(82’ Κορδέρο), Μπαρμπόσα, Αραβίδης

Στον πάγκο: Ανέστης, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Ανάκογλου.


Δείτε τα γκολ από την κάμερα της Νova...

Το 1-0 του Μποτία ΕΔΩ

Το 2-0 του Ιντέγε ΕΔΩ

Το 3-0 του Φορτούνη ΕΔΩ

Το 4-0 του Φορτούνη με πέναλτι ΕΔΩ

Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :