Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΣΩΜΑΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ»


Ο Βασίλης Σπανούλης θα πρέπει να ηρεμήσει πρώτα προκειμένου να ανέβει ο Ολυμπιακός, ενώ ο Παναθηναϊκός από την άλλη είναι πιο έτοιμη ομάδα, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Καλαφατάκης.

Το βεβαρημένο καλοκαίρι, λόγω... Ευρωμπάσκετ με την Εθνική, έχει κουράσει τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά τον αρχηγό των ερυθρόλευκων και αυτό έχει επίπτωση στην εικόνα του Ολυμπιακού, όπως δήλωσε Έλληνας τεχνικός.

Από την άλλη, ο Καλαφατάκης θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός είναι ένα πιο έτοιμο σύνολο και χτισμένο σε άλλη λογική, ενώ η ομάδα που έχει ξεχωρίσει φέτος και είναι η πιο ανταγωνιστική -εκτός από τους «αιώνιους»- είναι ο Άρης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Καλαφατάκης ως καλεσμένος στην εκπομπή «Solo Basket»:

Για τον Παναθηναϊκό: «Είναι άλλη ομάδα ο Παναθηναϊκός σε σχέση με πέρυσι. Από τη στιγμή που νίκησε τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο ήταν πιο εύκολο να νικήσει και στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός έχει άλλη νοοτροπία χτισίματος, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει άλλο πλάνο και φέτος έβαλε περισσότερα χρήματα. Έχει τους Φελντίν, Πάβλοβιτς, Διαμαντίδη, Καλάθη, θα επιστρέψει ο Παππάς, επίσης τους Γιάνκοβιτς και Φώτση. Δεν είναι συμπληρωματικοί αυτοί οι παίκτες. Ο Ολυμπιακός έχασε ένα leader, τον Σλούκα. Μετά έχει τους Σπανούλη και Πρίντεζη, ενώ όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι επιλεγμένοι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Ολυμπιακού και είναι μία ομάδα που χτίζεται γύρω από τον Σπανούλη. Όμως, ο Βασίλης δεν είναι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχολογικά κουρασμένος. Όταν ηρεμήσει, τότε θα είναι άλλος Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι χτισμένος σε αυτή τη λογική».

Για τον Ολυμπιακό: «Δεν λένε τίποτα οι ήττες. Χάθηκε ένας τίτλος κα η πίεση είναι μεγαλύτερη σαφώς. Αλλά, είμαστε η χώρα της υπερβολής. Αποκαθηλώνουμε άτομα εύκολα και αυτό είναι λάθος. Αν θέλουμε να μιλήσουμε καθαρά αθλητικά, είναι ένα παιχνίδι το μπάσκετ και πρέπει να το χαιρόμαστε. Εδώ, κουβαλάμε πολλή πίεση. Με τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία αυτή δεν μπορούμε να πάμε μπροστά».

Για το τι λείπει από τον Ολυμπιακό: «Λείπει ένας δημιουργός, που να σκοράρει και να δημιουργεί στο λόου ποστ. Να του δώσεις την μπάλα εκεί και να ξέρει τι μπορεί να κάνει. Λείπει, δηλαδή, το “5αρι” που δημιουργεί. Ο Πρίντεζης είναι ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του Ολυμπιακού το τελευταίο διάστημα και πρόκειται για έναν παίκτη με εξέλιξη, συνέπεια και σοβαρότητα».

Για την ΑΕΚ: «Θεωρώ ότι είναι σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ που μπήκε ο Μάκης Αγγελόπουλος στην ΑΕΚ. Μπορεί να έχει τρεις νίκες στο πρωτάθλημα, αλλά μπορεί να παίξει ακόμη καλύτερα και αυτό πιστεύω πως θα γίνει με τις προσθαφαιρέσεις που θα γίνουν».

Για τον Άρη: «Όπως ο Αγγελόπουλος πήγε στην ΑΕΚ, έτσι και ο Λάσκαρης στον Άρη έδωσε άλλη πνοή και θα δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα. Έχει πολύ καλό υλικό και δεν είναι μόνο οι ξένοι. Οι Έλληνες είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες με εμπειρίες και γίνεται πολύ καλή δουλειά γενικά. Στο γήπεδο παίζουν με πάθος και πρόγραμμα και έτσι ο Άρης δείχνει πιο ανταγωνιστικός. Είναι μία ομάδα με αρχή και τέλος και πάνω απ’ όλα με υγεία».

Για το αν έχει ξεχωρίσει κάποιον παίκτη από την Εφήβων: «Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιο παιδί, ενώ από κάτω έχει κι άλλους. Όμως, πρέπει να αξιοποιηθούν. Δηλαδή, τα παιδιά να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Όμως όταν εγκλωβίζεσαι στο αποτέλεσμα, προτιμάς να χάσεις με τον Σπανούλη, παρά με τον Τολιόπουλο… Πρέπει να επενδύσουμε στα νέα παιδιά. Το έκαναν αυτό στην Ελλάδα, αλλά για οικονομικούς λόγους και όχι συνειδητά. Από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό έγινε μία τέτοια κίνηση και τους έχει βάλει σε έναν προγραμματισμό».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :