Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

«ΣΠΑΝΙΟ ΤΑΛΕΝΤΟ Ο ΤΣΙΜΙΚΑΣ»


Ο Μιχάλης Γρηγορίου, άνθρωπος που ανέδειξε τον Κώστα Τσιμίκα, μίλησε στο "Sport24.gr" για το χαρακτήρα και το ταλέντο του νεαρού αριστερού φουλ-μπακ του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά...

Την Τετάρτη το απόγευμα ο Κώστας Τσιμίκας πραγματοποίησε την τρίτη επίσημη εμφάνιση του με τα φανέλα του Ολυμπιακού για το Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης (νίκη με 1-2 για τους ερυθρόλευκους).

Ο Μάρκο Σίλβα τον τοποθέτησε στη θέση του αριστερού μπακ και ο 19άχρονος άσος ανταποκρίθηκε με το παραπάνω στο... κάλεσμα.

Ποιος είναι όμως ο Κώστας Τσιμίκας και γιατί από το ξεκίνημα της σεζόν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού (κι όχι μόνο) μιλούν για το σπουδαίο ταλέντο του; Ο άνθρωπος που τον ανέδειξε όταν ακόμα έπαιζε στον Πανσερραϊκό μοιράστηκε τις πρώτες εντυπώσεις που σχημάτισε από τον τότε πιτσιρικά Κώστα.

Κύριε Γρηγορίου καλημέρα. Θέλαμε δυο λόγια για τον νεαρό Τσιμίκα που πέρασε από τα χέρια σας σε μικρή ηλικία και αν δεν κάνουμε λάθος εσείς ανεβάσατε στην πρώτη ομάδα.

"Ο Κώστας είναι ένα παιδί που ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Αμέσως ξεχώρισε το ταλέντο του και ήρθε στον Πανσερραϊκό μαζί με τον αδερφό του Στέργιο (δυο χρόνια μεγαλύτερος)", είπε αρχικά ο πρώην τεχνικός της Κέρκυρας και του Ατρομήτου και συνέχισε:

"Δούλεψε αρκετά με τον Σάκη Αναστασιάδη στην δεύτερη ομάδα. Όμως αμέσως ξεχώρισα το ταλέντο του και παρότι προηγούνταν άλλα παιδιά λόγω ηλικίας, ζήτησα να ανέβει στους "μεγάλους". Ήμουν σίγουρος πως θα κάνει πράγματα αυτό το παιδί".

Πείτε μας καταρχάς για τον χαρακτήρα του. Έχουμε ακούσει καλά λόγια.

"Ο Κώστας, μαζί με τον αδερφό του Στέργιο, είναι παιδιά μεγαλωμένα με τον ίδιο τρόπο. Προέρχεται από λαϊκή οικογένεια που γνωρίζει τι θα πει κόπος και μόχθος, οπότε ξέρει τι θα πει δουλειά. Γι αυτό δεν μου κάνει καμία εντύπωση που ξεχώρισε. Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας και προσγειωμένος".

Όταν δούλεψε μαζί σας σε ποια θέση αγωνιζόταν και ποια στοιχεία τον έκαναν να ξεχωρίζει;

"Η θέση του είναι αυτή του αριστερού περιφερειακού επιθετικού. Εκεί έπαιζε με εμάς (την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε σε 21 παιχνίδια με 5 γκολ, έχοντας ως πρώτο προπονητή τον Σάκη Αναστασιάδη). Έχει ένα χαρακτηριστικό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους παίκτες στη θέση του. Είναι ταχύτατος, αλλά μπορεί να ντριμπλάρει στην κίνηση και διαθέτει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση με τη μπάλα στα πόδια. Εξαιρετικός και στο ένας εναντίον ενός.

Από τότε φαινόταν πως θα προχωρούσε στην καριέρα του. Εμείς δυστυχώς δεν μπορούσαμε να τον κάνουμε επαγγελματία λόγω της ηλικίας του. Ήταν πολύ μικρός".

Στον Ολυμπιακό παίζει ως αριστερός μπακ. Εκεί τον είδαμε με τον Απόλλωνα. Είναι ευκαιρία για τον ίδιο να παραμείνει και να πάρει τις ευκαιρίες του ή θα πρέπει να δοθεί δανεικός;

"Αρχικά να πω πως ο Κώστας μπορεί να μαρκάρει καλά και μάλιστα η ταχύτητα του τον βοηθάει σε αυτό. Είναι ευκαιρία για τον ίδιο και τον Ολυμπιακό να παίξει από φέτος κιόλας. Οι συνθήκες είναι ιδανικές. Ο Ολυμπιακός έχει έναν καθαρόαιμο αριστερό μπακ, οπότε υπάρχει χώρος για να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής.

Νομίζω και στον Ολυμπιακό υπάρχει η θέληση να βγάλουν ένα παιδί από τις ακαδημίες τους, οπότε το timing είναι σωστό. Τώρα όσον αφορά το δεύτερο ερώτημα να σας πω. Φέτος καλό είναι να δούμε πως θα κυλήσει η σεζόν. Από εκεί και πέρα, από μία ηλικία και μετά, καλό είναι τα παιδιά να παίζουν.

Ναι μεν με τη δεύτερη ομάδα υπάρχουν κάποια ποιοτικά παιχνίδια (η ερώτηση ήταν και για το Champions League των Νέων), όμως εκείνο που μετράει είναι ο αγωνιστικός ρυθμός και να έχει ματς στα πόδια του. Αν δεν έχουν σκοπό να τον χρησιμοποιήσουν, τότε πρέπει να προσέξουν καλά τα επόμενα βήματα τους".

Φέτος ο Κώστας Τσιμίκας μετρά τρεις συμμετοχές με τον Ολυμπιακό, όλες στο Κύπελλο Ελλάδας (με Απόλλωνα, Παναιγιάλειο και Πλατανιά). Ο αδερφός του, Στέργιος, συνεχίζει στον Πανσερραϊκό και παίζει ως κεντρικός μέσος (11 ματς φέτος).

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :