Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΕΛΑΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ... ΕΒΓΑΛΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΟ ΟΑΚΑ (93-100 - 2 παρατ.)


Η ΑΕΚ πάλεψε όσο μπορούσε το παιχνίδι, το έφτασε στα… όριά του, όμως ο Ολυμπιακός έβγαλε χαρακτήρα, ήταν πιο ψύχραιμος στην δεύτερη παράταση και κατάφερε να φύγει με τη νίκη από το ΟΑΚΑ, χάρη στο τελικό 93-100, παραμένοντας σε θέση ισχύος για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε για 50(!) λεπτά κόντρα στην ΑΕΚ, η οποία πάλεψε μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα και κατάφερε να... «αγγίξει» τη νίκη αρκετές φορές. Οι ερυθρόλευκοι, όμως, ήταν πιο ψύχραιμοι στην δεύτερη παράταση και στα κρίσιμα σημεία έκαναν τους παίκτες της Ένωσης να… βραχυκυκλώσουν, με αποτέλεσμα να πάρουν αυτό που ήθελαν στο φινάλε, βγάζοντας χαρακτήρα και αποφασιστικότητα.

Ο Βασίλης Σπανούλης έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ του Ολυμπιακού και οδήγησε τους πρωταθλητές εκ του ασφαλούς στη μεγάλη και δύσκολη νίκη.

Κορυφαίος ο αρχηγός του Ολυμπιακού με 26 πόντους και 9 ασίστ, καθοριστικός στη δεύτερη παράταση ο Βαγγέλης Μάντζαρης για τους ερυθρόλευκους, που διατηρούν τον πρώτο λόγο για να τερματίσουν πρώτοι στην κανονική περίοδο.

Ο Τζέι Κόβαν Μπράουν με 24 και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης με 22 πόντους ξεχώρισαν από την «Ένωση», που βλέπει την τρίτη θέση να απομακρύνεται αλλά κέρδισε το χειροκρότημα των 8.000 οπαδών της για την υπερπροσπάθειά της.

Στα καθαρά αγωνιστικά...

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό, καθώς οι δύο ομάδες θέλησαν να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό στο παιχνίδι. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει υψηλό σκορ στα πρώτα λεπτά, με την ΑΕΚ να έχει υποτυπώδες προβάδισμα, χάρη στον Μαυροκεφαλίδη (16-15, 6′). Ο Βασίλης Σπανούλης με δικές του προσπάεθεις έβαλε μπροστά στο σκορ τους ερυθρόλευκους, ανατρέποντας την κατάσταση (16-21, 8′). Οι γηπεδούχοι, όμως, χάρη στους δυο πρώην ερυθρόλευκους, Κατσίβελη και Μαυροειδή ανέκτησαν το προβάδισμα για το 22-21 του πρώτου δεκαλέπτου.

Τζόνσον-Όντομ και Ντάνιελ Χάκετ έδωσαν λύσεις στον Ολυμπιακό, επιθετικά, γεγονός που έφερε το παιχνίδι στα ίσα (29-29, 13′). Η ΑΕΚ, χάρη στην περιφέρειά της και κυρίως με τους Μπράουν-Κατσίβελη να «εκτελούν» ανέκτησε τα ηνία (33-29, 14′). Ο Τζέι Κόβαν Μπράουν, από το σημείο εκείνο, ηγήθηκε της προσπάθειας για την ΑΕΚ. Ο Αμερικανός το πήρε… προσωπικά και με δικά του σουτ έβαλε στο +5 την ομάδα του (42-37, 19′). Ο Μάντζαρης ευστόχησε σε 2/2 βολές και έγραψε το 42-39, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Μαυροκεφαλίδης και Χέρστον οδήγησαν την ΑΕΚ στο +6 στο ξεκίνημα της δευτέρου ημιχρόνου (49-43), αλλά η δημιουργία του Σπανούλη και τα σταθερά υψηλά ποσοστά στα τρίποντα (6/13) εξισορρόπησαν την κατάσταση (52-52). Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πήρε την υπόθεση... προσωπικά και με δύο συνεχή καλάθια έφερε τα πάνω-κάτω (55-58), αλλά οι γηπεδούχοι αξιοποιώντας τις βολές και... φθείροντας με τέσσερα φάουλ τον Πρίντεζη διατήρησαν την επαφή τους με το σκορ (61-62).

Το τρίποντο του Μπράουν έφερε μεν ξανά την ΑΕΚ σε θέση οδηγού, αλλά ακολούθησε… τρικυμία. Αβίαστα λάθη στο κατέβασμα της μπάλας και κακές επιθετικές επιλογές, απόρροια της καλής άμυνας του Ολυμπιακού, είχαν ως αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι με τον Σπανούλη οδηγό να ξεφύγουν με επτά (68-75) τεσσεράμισι λεπτά πριν το τέλος. Πάνω που η ΑΕΚ έδειχνε να έχει... παραδοθεί, ήρθε η αντίδραση. Μαυροκεφαλίδης και Χέρστον μείωσαν στο καλάθι (74-76) στα 2:10 για το φινάλε αναγκάζοντας τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Μπράουν με απίθανο τρίποντο πάνω σε άμυνα και τη λήξη της επίθεσης ισοφάρισε 77-77 στα 28,9’’ πριν το τέλος. Σπανούλης και Όντομ αστόχησαν σε τρίποντο και σουτ από τα πέντε μέτρα στο φινάλε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Εκεί οι προσωπικές ενέργειες του Μπράουν κρατούσαν την ΑΕΚ μπροστά, παρά τις προσπάθειες του Σπανούλη, ενώ το τρίποντο του Μαυροκεφαλίδη έδωσε στους γηπεδούχους ελπίδες για νίκη, 87-83 με 1:21 να απομένουν. Ο Παπαντωνίου αστόχησε σε δύο βολές με 19,7’’ για το τέλος και ο Σπανούλης με βολές ισοφάρισε (87-87) αφήνοντας 9,7’’ στους «κιτρινόμαυρους». Η στατική επίθεση της ΑΕΚ είχε σαν αποτέλεσμα ένα υπό κακές προϋποθέσεις τρίποντο του Χέρστον που δεν βρήκε στόχο και τη δεύτερη παράταση.

Ο Μάντζαρης ήταν αυτός που με δύο τρίποντα έβαλε τον Ολυμπιακό σε θέση...οδηγού. Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου είχαν πιο καθαρό μυαλό και εκμεταλλευόμενοι την απώλεια του Μπράουν με διάστρεμμα ξέφυγαν με πέντε (91-96) στα 57,4’’ για το τέλος. Η ΑΕΚ έμεινε δύο φορές με την μπάλα στα χέρια και η ψυχραιμία του Παπανικολάου από τη γραμμή «υπέγραψαν» τη νίκη του Θρύλου στο θρίλερ του ΟΑΚΑ.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-21, 42-39, 61-62, 77-77 (κ.δ), 87-87 (α’παρ.), 93-100 (β’παρ.).

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Παπαντωνίου, Σάκοτα 3, Χέρστον 16, Μιλόσεβιτς 5, Γκριν 3, Μαυροκεφαλίδης 22 (16 ριμπ.), Κάρτερ 1, Μπράουν 24, Σαρικόπουλος, Κατσίβελης 9, Καλαμπόκης, Μαυροειδής 10.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 7, Χάντερ 15, Παπαπέτρου 7, Σπανούλης 26(9 ασίστ), Στρόμπερι, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 7, Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 8, Ουόρικ 9, Χάκετ 5, Παπανικολάου 14.

Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :