Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕ ΤΟ 7 ΕΙΝΑΙ Ο... ΜΠΑΜΠΑΣ ΣΑΣ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟ 77-72


Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να... ελέγχει τον τρίτο τελικό στο ΣΕΦ μέχρι τα μέσα της τέταρτης περιόδου, όμως ο Ολυμπιακός... βρίσκοντας λύσεις από Παπαπέτρου, αλλά και την τεράστια κλάση του Βασίλη Σπανούλη που για ακόμα μία φορά έστησε το δικό του πάρτυ κόντρα στον Παναθηναϊκό στο τέλος του αγώνα, ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και πανηγύρισε μεγάλη νίκη με 77-72, κάνοντας το 2-1 στη σειρά των τελικών της Basket League, παίρνοντας προβάδισμα τίτλου!

Το παιχνίδι, στη μεγαλύτερη διάρκειά του, βρισκόταν στα… μέτρα των "πράσινων", οι οποίοι είχαν πάει σε χαμηλό τέμπο την αναμέτρηση και έδειχναν ικανοί για ένα ακόμα break. Όλα αυτά, όμως, μέχρι να αναλάβει δράση ο... "Kill Bill"! Ο ηγέτης του Θρύλου με δικά του καλάθια άλλαξε τα δεδομένα και χάρισε σπουδαία νίκη στην ομάδα του με τους ερυθρόλευκους να είναι πλέον ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος!

Ο Βασίλης Σπανούλης απέδειξε για μία ακόμα φορά πόσο μεγάλος παίκτης είναι, παίρνοντας όλες τις προσπαθειες για τον Ολυμπιακό στα τελευταία κρίσιμα λεπτά.

Στους 22 πόντους σταμάτησε ο αρχηγός των πρωταθλητών, με τον Λοτζέσκι να προσθέτει άλλους 16.

Μεγάλη ατυχία με τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στα έξι λεπτά πριν το τέλος.

Από το «τριφύλλι», ξεχώρισαν οι Φελντέιν και Καλάθης με 17 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Το τέταρτο παιχνίδι της σειράς είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Κυριακή (29/5), στο ΟΑΚΑ, στις 19:00, αλλά περιμένουμε νεότερα για τη διεξαγωγή του.


Στα καθαρά αγωνιστικά...

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και βρήκαν λύσεις στην επίθεση από Μιλουτίνοφ και Σπανούλη, δημιουργώντας προβάδισμα (8-2, 3′). Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και με τους Διαμαντίδη-Φελντέιν να «εκτελούν» το προβάδισμα άλλαξε χέρια (8-10, 5′). Ο αρχηγός του "τριφυλλιού" ανέλαβε δράση και ο Νικ Καλάθης τον ακολούθησε, με τους «πράσινους» να δείχνουν πως έχουν τον έλεγχο του αγώνα (11-19, 8′). Ο Ματ Λοτζέσκι φώναξε... παρών και ο Ολυμπιακός επανήλθε στο ματς (17-19, 9′). Ο επίλογος του πρώτου δεκαλέπτου ήρθε από τον Έλιοτ Ουίλιαμς, που με 2/2 βολές έγραψε το 17-21.

Ο Ματ Λοτζέσκι συνέχισε από εκεί που… σταμάτησε, στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου και έβαλε μπροστά στο σκορ τον Θρύλο (22-21, 11′). Ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις από Καλάθη και Παπαγιάννη, αλλά Σπανούλης και Χάκετ έδωσαν λύσεις για το +6 των ερυθρόλευκων (32-26, 14′). Ο Παναθηναϊκός... επανήλθε στο σκορ (34-33, 16′) και για άλλη μια φορά το προβάδισμα άλλαξε χέρια (39-40, 18′). Οι «πράσινοι» χτύπησαν κοντά στο καλάθι και δημιούργησαν διαφορά 5 πόντων (39-44, 19′). Ο Χάντερ μείωσε με βολές σε 41-44, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Καλάθης αστόχησε στο τελευταίο σουτ.

Ο ρυθμός του αγώνα βρισκόταν σε πολύ υψηλό επίπεδο, κάτι που βοήθησε πολύ για να υπάρξει θέαμα. Οι δύο ομάδες, όμως, συμβάδιζαν στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει, χάρη σε Λοτζέσκι και Χάκετ (52-52, 25′). Οι «πράσινοι» βρήκαν λύσεις από Καλάθη και Φελντέιν και ανέκτησαν τον έλεγχο του αγώνα (52-56, 27′). Ο Χάκετ προσπάθησε να... μαζέψει τη διαφορά, αλλά ο Φελντέιν δεν άφησε πολλά περιθώρια (56-60, 28′). Η άμυνα των παικτών του Πεδουλάκη παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα και χάρη σε καλάθι του Χαραλαμπόπουλου η διαφορά έφτασε στους 5 πόντους για το 57-62 του τρίτου δεκαλέπτου.

Εν αντιθέσει με το τρίτο δεκάλεπτο, στο τέταρτο ο ρυθμός ήταν πεσμένος, κάτι που ευνοούσε τον Παναθηναϊκό που είχε προβάδισμα. Ο Πρίντεζης πέτυχε τους πρώτους πόντους του, για να απαντήσει ο Χαραλαμπόπουλος, διατηρώντας το +5 των φιλοξενούμενων (59-64, 33′), οι οποίοι διατηρούσαν τον έλεγχο και πήραν προβάδισμα 7 πόντων (59-66, 35′). Ο Ολυμπιακός αντέδρασε, όμως... Ο Ιωάννης Παπαπέτρου κράτησε… όρθια την ομάδα του (64-66, 37′) και στη συνέχεια, ανέλαβε δράση ο Βασίλης Σπανούλης!. Ο «Kill Bill» ανέτρεψε τα δεδομένα, και… έχτισε προβάδισμα 5 πόντων για την ομάδα του (71-66, 38′). Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων με ένα μεγάλο σουτ «υπέγραψε» μία ακόμα νίκη του Θρύλου για το 74-68. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξαν πολλά, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στη νίκη με 77-72, κάνοντας το 2-1 στη σειρά των τελικών.


ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-21, 41-44, 57-62, 77-72.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 7, Παπαπέτρου 7, Σπανούλης 22, Στρόμπερι 5, Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 3, Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 2, Ουόρικ, Χάκετ 9, Λοτζέσκι 16, Παπανικολάου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χέινς, Χαραλαμπόπουλος 8, Φώτσης 3, Ραντούλιτσα, Παππάς 4, Φελντέιν 17, Διαμαντίδης 10, Γκιστ 2, Καλάθης 15, Παπαγιάννης 9, Ουίλιαμς 2, Χάντερ 2.


Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :