Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΑΓΡΑΒΑΝΗ ΣΕ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΑΙ... ΠΡΙΝΤΕΖΗ!


Ο Δημήτρης Αγραβάνης μέσω του SDNA έπλεξε το εγκώμιο του Βασίλη Σπανούλη και του Γιώργου Πρίντεζη, οι οποίοι έβαλαν την υπογραφή τους στη νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά...

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πήγαν στο ΟΑΚΑ έχοντας την πλάτη κολλημένη στον τοίχο, καθώς στον πρώτο αγώνα της σειράς των τελικών της Α1 ηττήθηκαν από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Οι ερυθρόλευκοι, όμως, απάντησαν στο μπρέικ των αντιπάλων τους με τον ίδιο τρόπο και πλέον η σειρά είναι στο 1-1.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης μετά το τέλος του δεύτερου τελικού μίλησε και αρχικά εξήγησε πως «αλλάξαμε πάρα πολλά πράγματα στο παιχνίδι μας σε σύγκριση με τον αγώνα στο ΣΕΦ. Το κυριότερο εξ αυτών είναι η αντιμετώπιση των παικτών του Παναθηναϊκού στην άμυνα. Δεν κάναμε χετζ άουτ και αυτό ήταν το κλειδί για έχουμε τον έλεγχο των ριμπάουντ και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Η άμυνα πέτυχε τον σκοπό της, μείναμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο του προπονητή και καταφέραμε να νικήσουμε. Ο Παναθηναϊκός στον πρώτο αγώνα ήταν καλύτερα διαβασμένος και δίκαια νίκησε, καθώς κι εμείς δεν παίξαμε, όπως έπρεπε. Στο ΟΑΚΑ, όμως, ήμασταν καλύτερα διαβασμένοι και παρότι χάσαμε κάποια σουτ, είδαμε πως αν παλεύεις συνέχεια στην άμυνα, στο τέλος θα νικήσεις. Αυτό κάναμε».

Ο 22χρονος πάουερ φόργουορντ αφού τόνισε πως «αξίζαμε αυτή τη νίκη» και θυμήθηκε ότι...

«φέτος είχαμε χάσει πάρα πολλά παιχνίδια στο τέλος» αναφέρθηκε στις δύο τελευταίες φάσεις του αγώνα.

«Ο Διαμαντίδης έχει την ικανότητα να βάζει τα μεγάλα σουτ, αλλά εξίσου ικανός να ευστοχεί στα μεγάλα και στα τελευταία σουτ είναι και ο Βασίλης (Σπανούλης). Ο Διαμαντίδης έκανε το 66-65, αλλά υπήρχαν ακόμα 8'' και πίστευα πως μπορούμε να πάρουμε τη νίκη. Μέσα σε 8'' μπορείς να σχεδιάσεις μία πολύ καλή επίθεση, πίστευα πως μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλό και τελικά αυτό έγινε. Η μπάλα πήγε στον Σπανούλη κι ευστόχησε σε ένα πολύ μεγάλο σουτ που μας έδωσε τη νίκη».

Ο Βασίλης Σπανούλης στο φινάλε του αγώνα άφησε... άφωνο το ΟΑΚΑ χαρίζοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό, αλλά νωρίτερα ο Γιώργος Πρίντεζης είχε πραγματοποιήσει συγκλονιστική εμφάνιση. Ο «Πριντ» την Πέμπτη (19/5) «έχασε» τον πατέρα του, αλλά καταθέτοντας ψυχή και σώμα στο παρκέ βρίσκεται στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλο.

«Πρέπει να γίνει ξεχωριστή αναφορά στον Γιώργο (Πρίντεζη). Δεν έχω λόγια. Ηταν απίστευτος και πολύ μυαλωμένος. Ηταν τρομερός. Δεν έχω λόγια για να τον περιγράψω. Μακάρι να είναι εξίσου καλός και στα επόμενα παιχνίδια», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Αγραβάνης για τον (υπ)αρχηγό του, ενώ στη συνέχεια τόνισε:

«Οφείλουμε, όμως, όλοι να ανεβάσουμε την απόδοσή μας για τον βοηθήσουμε. Ο Γιώργος δείχνει μεγαλείο ψυχής. Εχασε τον πατέρα του πριν από λίγες ημέρες και χρειάζεται πολύ μεγάλη καρδιά και τεράστια ψυχικά αποθέματα για να παίζει τόσο καλά».

Ο Δημήτρης Αγραβάνης δεν αγωνίστηκε πολύ, αλλά κατάφερε να δώσει πολλές λύσεις (5π., 1/1δ., 1/1τρ., 1ασ., 1κλ.) και αν δεν είχε χρεωθεί γρήγορα με φάουλ, η ομάδα του θα έπαιρνε ακόμα περισσότερο από εκείνον: «Αρχικά αγωνίστηκα στο "4" και μετά στο "5" για να μαρκάρω τον Ραντούλιτσα. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις τον Ραντούλιτσα. Φορτώθηκα με φάουλ, αλλά προσπαθούσα, όσο ήμουν στο παρκέ, να βοηθήσω την ομάδα είτε στην άμυνα, είτε στην επίθεση».

Τέλος, ο 22χρονος πάουερ φόργουορντ δεν παρέλειψε με λίγες λέξεις να εκφράσει την φιλοσοφία της ομάδας του και το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις μετά το μπρέικ στο ΟΑΚΑ. «Εγινε μόνο το 1-1. Είδατε πως οι έδρες σπάνε. Οι ομάδες είναι καλές και πρέπει τώρα να δουλέψουμε και να προετοιμαστούμε για το ματς της Πέμπτης, ώστε να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό», δήλωσε ολοκληρώνοντας ο Δημήτρης Αγραβάνης.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :