Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ... ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ!


Πολλά έχουν ακουστεί γι’ αυτόν. Οτι έχει μείνει στάσιμος και φέτος έπρεπε να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Οτι η χρονιά που διανύουμε οφείλει να είναι εκείνη της… έκρηξής του για να ανεβάσει το μπασκετικό του επίπεδο.

Από την άλλη, ο ίδιος ο Ιωάννης Παπαπέτρου ακροβάτησε σε όλη τη σεζόν μεταξύ της θέσης του σμολ φόργουορντ και του πάουερ φόργουορντ. Πλέον έχει ενσωματώσει το παιχνίδι του σε όσα του ζητάει το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού και προσπαθεί να τα βγάλει όλα αυτά στο παρκέ.

Στον τρίτο ημιτελικό με την ΑΕΚ ο «Πάπι» κλείδωσε τον Μαλίκ Χέρστον, ο οποίος ήταν... φουριόζος στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε πετύχει 6 άνετους πόντους με τους Παπανικολάου και Στρόμπερι στο μαρκάρισμά του. Με την είσοδο του Παπαπέτρου έμεινε στους τέσσερις πόντους (2/2 βολές) στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου και μετά απλά... εξαφανίστηκε. Δεν βρήκε διαδρόμους από τον ερυθρόλευκο, είδε το κορμί του να του σταματάει το ποστ απ παιχνίδι και τη σκληράδα του να του διαλύει τα σχέδια.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στον «Γαύρο» για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, τη στήριξη του Κώστα Παπανικολάου, τον πάγκο της ομάδας του, αλλά και το πώς βλέπει τους τελικούς της Α1 στον δρόμο για την back to back κούπα του πρωταθλητή Ελλάδος.

Το ξεκίνημά σας ήταν κακό. Τι συνέβη; Πώς γύρισε το κλίμα και γιατί ο Ολυμπιακός βρέθηκε στους 17 πόντους;

Ξεκίνησε και η ΑΕΚ πολύ μαχητική και εμείς από τη μεριά μας χάσαμε κάποια σουτ, μας ενόχλησε αυτό. Δώσαμε πολλά ντράιβ στην ΑΕΚ και κάποια εύκολα καλάθια και πήγαν και στις βολές που σουτάρουν και καλά. Νομίζω ότι αυτά καμιά φορά συμβαίνουν και δεν γίνεται πάντα να παίρνεις τη διαφορά από την αρχή και να την κρατάς μέχρι το τέλος.

Την ώρα που ήσουν στο παρκέ, έβλεπα τον Κώστα Παπανικολάου να σε ενθαρρύνει συνεχώς. Μάλιστα σε μία στιγμή που γύρισες στον πάγκο, σου έδωσε συγχαρητήρια για την εμφάνισή σου. Πώς νιώθεις γι’ αυτό; Πόσο σημαντική είναι για σένα η επιβράβευση ενός παίκτη που μοιράζεστε μαζί την ίδια θέση και τον ίδιο χρόνο;

Είναι φοβερό να έχω τον Κώστα Παπανικολάου δίπλα μου… Αυτό δείχνει και τι ομάδα είμαστε. Στο ένα ματς κάποιος παίζει καλά και κάποιος άλλος μπορεί να μην παίζει. Νομίζω πως όλοι υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον και αυτό είναι πραγματικά που μας κάνει και ξεχωριστούς.

Στον πάγκο ήταν οι Σπανούλης, Μάντζαρης, Πρίντεζης και Παπανικολάου. Μέσα ήσουν εσύ, ο Χάκετ και ο Λοτζέσκι. Από το -17 το παιχνίδι γύρισε χάρη σε σας. Πώς το καταφέρνετε, αλήθεια, αυτό; Φοβερό οι βασικοί σου παίκτες να είναι στον πάγκο και να βρίσκεις το σθένος για αντίδραση.

Νομίζω ότι είμαστε μία γροθιά μαζί. Δεν παίζει κανένα ρόλο ποιος βρίσκεται στο παρκέ. Ο καθένας κάνει από την πλευρά του το καλύτερο που μπορεί. Εμείς αυτή η πεντάδα που ήμασταν μέσα εκείνη τη στιγμή προσπαθήσαμε να δώσουμε την παραπάνω ενέργεια, την ώρα που ήμασταν πίσω με 17 πόντους. Επειδή, λοιπόν, ήμασταν όλα νέα παιδιά, θέλαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω και όταν καταφέρουμε τη ροή του ματς, μπήκαν και οι παίκτες που είναι βαρόμετρα για μας, όπως ο Γιώργος (Πρίντεζης) και ο Βασίλης (Σπανούλης) και νομίζω ότι ήρθαν αυτοί και αλλάξανε εντελώς και τον ρυθμό.

Τώρα ξεκούραση και προετοιμασία για τους τελικούς. Τι πρέπει να δουλέψετε; Τι να διορθώσετε;

Νομίζω ότι τώρα ήρθε η ώρα και εμείς από τη μεριά μας για λίγο να ξεκουραστούμε, γιατί παρότι αυτή η σειρά τελείωσε στο 3-0 και με διαφορές, ήταν μία σειρά δύσκολη. Θα ξεκουραστούμε, λοιπόν, όπως είπες και εσύ μία μέρα και θα επικεντρωθούμε μετά στο ποιος θα είναι ο αντίπαλός μας στον τελικό. Θα παίξουμε με την ίδια συγκέντρωση και θα δούμε τι θα κάνουμε εμείς καλά.

Αλήθεια, στους τελικούς ποιο θα είναι το μυστικό; Η άμυνα ή η επίθεση; Πες μου τη γνώμη σου…

Νομίζω ότι η άμυνα είναι το νούμερο ένα για μας. Και από πέρσι που ήρθε ο κόουτς Σφαιρόπουλος και φέτος από εκεί ξεκινούν τα πάντα. Από εκεί παίρνουμε τη δύναμη και πηγαίνουμε καλά και στην επίθεση. Βάλαμε πάρα πολλούς πόντους στο δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ και αυτοί προήλθαν από τις καλές άμυνές μας.

Τέλος, θα ήθελα την άποψή σου για τον κόσμο σας. Πόσο αναγκαία είναι η στήριξή του στα εντός έδρας ματς. Τι θα ήθελες να του πεις;

Ο κόσμος είναι πάρα πολύ σημαντικός για εμάς και ξέρετε και εσείς και εμείς πόσο βοηθάει την ομάδα. Και τον περιμένουμε στο ΣΕΦ. Θα τα δώσουμε όλα και γι’ αυτόν και για τους εαυτούς μας.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :