Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ, ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ!


Εκπληκτικός Νίκος Αλέφαντος για το Euro 2016, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο "30meresmpala"! 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ : 

Θα αρχίσω με τη Γαλλία σήμερα, γιατί αν είχατε διαβάσει τι έγραφα στη στήλη πριν αρχίσει το Euro, θα είχατε δει ότι για μένα ήταν το φαβορί. Χθες η Γαλλία αποζημίωσε πολύ κόσμο με την μπαλάρα που έπαιξε, ευχαριστήθηκε η ψυχή τους μπάλα. Ανεβασμένος πολύ ο Παγιέ, ο Σισοκό, ο Γκριεζμάν, όλη η ομάδα έκανε περίτεχνο ματς. Αποζημίωσε φοβερά τον κοσμάκη η Γαλλία, ευχαριστήθηκαν ποδόσφαιρο.

Μπήκαν 7 γκολ, είχαν ταχύτητα, συνοχή, έπαιξαν πολύ καλά. Έβαλε τρεις δυνατούς χαφ, από αριστερά έβγαινε ο Παγιέ, ο Γκριεζμάν ήταν πότε δεξιά και πότε αριστερά, ανταπεξήλθε πολύ καλά στα χαφ ο Πογκμπά, ο Σανιά μαζί με τον Σισοκό έβγαιναν ωραία από δεξιά, χωνόταν και ο Πογκμπά που του αρέσει να βγαίνει μπροστά. Έκοβε, έραβε, αλλά είχε στο μυαλό του να βγάλει και φάσεις. Μπορώ να πω ότι ήταν το καλύτερο ματς του Euro μέχρι στιγμής και μακάρι να είναι όλα έτσι μέχρι το τέλος.

Οι Ισλανδοί είχαν εκπληκτικό στήσιμο με την Αγγλία και δεν έβγαινε ούτε κουνούπι. Ήταν πολύ κοντά οι γραμμές και φαινόταν ότι ήταν η έκπληξη. Οι Άγγλοι είχαν όλα τα όπλα μέσα, αλλά τους φάγανε λάχανο. Αλλά χθες η Ισλανδία ήταν σε χάλια κατάσταση, δραματική. Πιάστηκαν στον ύπνο με 4 στόπερ στην ευθεία! Πού πας, ρε κύριε, και παίζεις με ευθεία, 25-30 μέτρα έξω από την περιοχή σου, όταν έχει ο αντίπαλος έχει την μπάλα; Έχουν πάρει τα μυαλά σου αέρα ρε! Απαράδεκτος ο προπονητής των Ισλανδών!

Όταν φτάνεις εκεί που έφτασες, δεν παίζεις έτσι. Αναγνωρίζεις ότι είναι ανώτερος ο αντίπαλος, δεν επιτρέπεται να βλέπεις αυτόν τον Ζιρού και να μην του βάζεις πάνω του έναν παίκτη. Βγήκαν σαν αρχάριοι στο γήπεδο και έφαγαν 5 γκολ. Διασυρμός. Κι έχεις εδώ τους δημοσιογράφους να γράφουν για την Πορτογαλία του Σάντος. Ο Σάντος έχει πιάσει το νόημα κύριοι: Κλείνει χώρους και παίζει στην κόντρα επίθεση με Κουαρέσμα, Νάνι και τον Ρονάλντο. Και άντε πιάστε τους μετά. Μέχρι τον τελικό μπορεί να φτάσει έτσι.

Στα ημιτελικά πάει και τελείωσε, θα είναι αίμα κι άμμος τα παιχνίδια. Εγώ από την αρχή έδινα τις περισσότερες πιθανότητες να το πάρει η Γαλλία και αμέσως μετά η Γερμανία. Τώρα μία από τις δύο δε θα είναι στον τελικό. Η Αγγλία με την Ισπανία που έβλεπα στην 4άδα, πήγαν περίπατο. 

Πιστεύω ότι όποιος περάσει από το Γερμανία-Γαλλία, θα το πάρει κιόλας. Αλλά μεγάλη μάχη θα γίνει και στο Ουαλία-Πορτογαλία. Ο προπονητής που έκλεψε τις εντυπώσεις στο Euro πάντως, ήταν ο εκπληκτικός Κόντε με το 5-3-2. Αλλά ο θάνατός του ήταν που έβαλε τον Ζάζα. Είχε κι αυτόν τον Μπουφόν, που έπεσε λες και είναι γέρος 80 ετών στο γκολ του Οζίλ. Καλά, τέτοιο γκολ δεν το τρώνε άλλη φορά οι Ιταλοί. 

Αλλά, κύριε Μπουφόν, είσαι 37 ήδη και λες ότι θέλεις να πας στο Μουντιάλ της Ρωσίας; Πού πας; Εσύ θέλεις να είσαι εκεί, ρωτάς όμως και τους άλλους αν σε θέλουν; Πάντως και η Ουαλία που παίζει με το ίδιο σύστημα, το 5-3-2, πηγαίνει καλά. Αν το έπαιζε ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια, θα είχε πάει στους 8 της Ευρώπης και θα κυνηγούσε να πάει στους 4!

Τα φιλικά του Ολυμπιακού δεν έχω καταφέρει να τα δω ακόμα, αλλά θέλω να πω ότι ο Μαρινάκης είναι φοβερός, σωστός επιχειρηματίας, οπαδός του Ολυμπιακού και όσα λένε γι΄ αυτόν είναι συκοφαντίες. Θα πάρει δυναμικά κι άλλους, πολλούς τίτλους. Τι να λέμε τώρα, τον δέχονται στην Αγγλία, σε Νότιγχαμ Φόρεστ, βάζει λεφτά, παίρνει παίκτες, το ένα το άλλο. Θα ενισχύσει τον Ολυμπιακό ο Μαρινάκης. Γιατί η ομάδα χρειάζεται απαραίτητα έναν στόπερ γρήγορο αλλά και έναν χαφ γρήγορο. Και 101% έναν μεγάλο τερματοφύλακα, για να συνδυαστεί με τον Καπίνο. Γιατί μπορεί να μείνει μόνος του ο Καπίνο και να καεί. Άρα θες έναν μεγάλο τερματοφύλακα για να κάνουν δίδυμο.

Διαβάζω ότι ο νέος προπονητής θέλει να παίξει 4-4-2. Αν θέλει σε αυτό το σύστημα να βάλει στο πλάι του Ιντέγιε τον Φορτούνη, θα τον χάσει. Ο Φορτούνης είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ελλάδα και έκανε πέρσι παπάδες γιατί ερχόταν από πίσω από τον σέντερ φορ. Έχει καλά πόδια, αλλά αν τον πιάσει ο στόπερ και τον εξαφανίσει, γιατί να χαθεί; Πέρσι αλώνισε όταν ερχόταν από πίσω, εκεί διακρίνεται και είναι περιουσία για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο Το 4-4-2 ούτε η Γαλλία δεν το παίζει, πώς θέλει να το παίξει ο Βίκτορ; Θα είναι δύσκολο να παίζει με δυο χαφ και να γυρίζουν πίσω ο Πάρντο με τον Ντουρμάζ για να πλαισιώνουν τους χαφ και ο Φορτούνης να μένει ψηλά με τον Ιντέγιε. Πρέπει να πάει όπως πέρσι ο Βίκτορ με αυτούς τους παίκτες.

Ο Κόντε τώρα που θα πάει στην Τσέλσι, θα παίξει με 5-3-2 και θα μεταμορφώσει την ομάδα. Αν ο Κόντε ερχόταν στον Ολυμπιακό του Μαρινάκη και έπαιζε με αυτό το σύστημα, θα έφτανε στους 8 στην Ευρώπη. Το λέω και κρατήστε το: Όποιος προπονητής δεν παίζει με αντεπιθέσεις, είναι βλάκας και ανόητος. Το ποδόσφαιρο παίζεται με τακτική, αλλά οι προπονητές δεν το παίζουν αυτό το σύστημα γιατί δεν το ξέρουν! Το 5-3-2 έχει προτερήματα, γιατί όταν φεύγουν τα μπακ στην επίθεση, πίσω μένουν τρια στόπερ. Όταν όμως παίζεις 4-4-2, μένουν δύο στόπερ πίσω. Άρα με μία μπαλιά αν βγουν δύο γρήγοροι, σε τελειώσανε! Γι΄ αυτό θέλω αυτό το σύστημα στον Ολυμπιακό, γαιτί είναι μεγάλο προτέρημα το 5-3-2 και πρέπει να το προσέξουν οι προπονητές.

Να πω και για τον Παναθηναϊκό που τον είδα χθες, στο πρώτο ημίχρονο, ότι έχει καλές μονάδες. Αλλά έπαιζαν και ελεύθερα, ήταν ερασιτέχνες οι αντίπαλοι. Μπορούν να συνδυαστούν καλύτερα από πέρσι αυτοί που έχει. Γρήγορος αυτός ο Κολομβιανός, ο Ιμπάρμπο, έδειξε καλά στοιχεία αλλά πρέπει να προπονηθεί. Έχει ταχύτητα, φυσέκι, είναι ψηλός, ντριπλάρει, μπορεί να παίξει στην κορυφή και στην άκρη. Αλλά δεν ξέρω στο γκολ πώς βρίσκεται, πρέπει να τον ξαναδώ. Αν του πετάξεις την μπάλα στον κενό χώρο, μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Κινείται και χωρίς την μπάλα και, να θυμάστε, ότι χθες μπήκε και κουρασμένος. Ο Παναθηναϊκός γενικά έκανε καλές μεταγραφές. Και ο Ιβάνοφ καλός είναι. Αλλά πρέπει να πάρει και έναν κυνηγό γρήγορο και δυνατό. Ο Λέτο και ο Βιγιαφάνιες τραβάνε καλά και ο Βλαχοδήμος. Υπολογίσιμη ομάδα ο Παναθηναϊκός. Τώρα θα κυνηγήσουν την πρόκριση στους ομίλους. Για δεύτερη θέση και να πάρουνε κανένα Κύπελλο, εντάξει είναι. Αρκεί να τους συγκεντρώσει ο Στραματσόνι και να δει πώς θα παίξει.
Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :