Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Η... ΜΙΣΗ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΦΕΤΕΛ


Ο Σεμπάστιαν Φέτελ είναι το... αφεντικό στο Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης, καθώς έχει κερδίσει τους μισούς από τους αγώνες που έχουν διεξαχθεί εκεί. Για τη ζέστη και την υγρασία φημίζεται η Μαρίνα Μπέι.

Μετά την... περιοδεία στην Ευρώπη, η Formula1 επιστρέφει στην Ασία για το Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης. Αυτό είναι το πρώτο στην ιστορία του σπορ που έγινε υπό το φως των προβολέων και από το 2008 έχουν γίνει επεισοδιακοί αγώνες με ατυχήματα, με αυτό του Νέλσον Πικέ Τζούνιορ να προκαλεί τον μεγάλο... ντόρο, αφού αποδείχτηκε ότι ήταν στημένο.

Από εκεί και πέρα, το... αφεντικό στη Μαρίνα Μπέι, αφού έχει κερδίσει τους μισούς από τους αγώνες που έχουν διεξαχθεί εκεί. Επίσης, η εν λόγω πίστα φημίζεται για τη ζέστη και την υγρασία, με αξιοσημείωτο να είναι ότι ένας πιλότος μπορεί να χάσει μέχρι και τρία κιλά κατά τη διάρκεια του GP.

Αναλυτικά οι αριθμοί της Σιγκαπούρης

Ούτε ένα μονοθέσιο με κινητήρα Mercedes δεν είχαμε στο βάθρο στον περσινό αγώνα της Σιγκαπούρης. Από την ιδιόκτητη ομάδα ο Λιούις Χάμιλτον εγκατέλειψε και ο Νίκο Ρόσμπεργκ τερμάτισε τέταρτος.

Τέσσερις στις πέντε φορές τα τελευταία χρόνια ο νικητής της Σιγκαπούρης έχει κατακτήσει και τον τίτλο. Αυτό δεν ίσχυσε πέρυσι, αφού κέρδισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ και κατέκτησε τον τίτλο ο Χάμιλτον.

Μόνο δύο πιλότοι έχουν πετύχει γκραν σλαμ (pole position, νίκη, ταχύτερος γύρος και πρώτος σε κάθε γύρο) στην πίστα της Μαρίνα Μπέι. Είναι οι Φερνάντο Αλόνσο, Σεμπάστιαν Φέτελ το 2010 και το 2013, αντίστοιχα.

Σε κάθε αγώνα της Σιγκαπούρης από το 2008 μέχρι και πέρυσι έχουμε δει τουλάχιστον μία φορά στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας, καθώς δεν απουσιάζουν τα ατυχήματα.

Σε αυτό οφείλονται και οι 23 στροφές της Μαρίνα Μπέι, που είναι η μοναδική πίστα στο καλεντάρι με τόσες πολλές στροφές.

Χάρη στην υγρασία και τη ζέστη οι πιλότοι μπορούν να χάσουν μέχρι και τρία κιλά κατά τη διάρκεια του Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης. Πέρυσι η υγρασία άγγιξε το 84%.

Κυρίαρχος υπό το φως των προβολέων στη Σιγκαπούρη είναι ο Σεμπάστιαν Φέτελ, που έχει κερδίσει τους μισούς από τους αγώνες που έχουν γίνει έως τώρα (4 από τους 8). Από 2 νίκες έχουν οι Φερνάντο Αλόνσο και Λιούις Χάμιλτον. Μάλιστα, οι τρεις του Γερμανού ήταν σερί από το 2011 μέχρι και το 2013.

Οι τρεις προαναφερθέντες νικητές της Μαρίνα Μπέι έχουν το απόλυτο σε τίτλους, καθώς και οι τρεις έχουν πανηγυρίσει πρωτάθλημα, είτε τώρα, είτε στο παρελθόν. 4 έχει ο Φέτελ, 3 ο Χάμιλτον και 2 ο Αλόνσο.

Η μικρότερη διαφορά νίκης στη Σιγκαπούρη είναι 0.293 δεύτερα και επετεύχθη από τον Αλόνσο το 2010, όταν κέρδισε τον Φέτελ.

Η μεγαλύτερη διαφορά νίκης στην ασιατική χώρα είναι 32.627 δεύτερα και σημειώθηκε το 2013, όταν ο Φέτελ πήρε το... αίμα του πίσω και κέρδισε τον Αλόνσο.

Εννιά πιλότοι έχουν ανέβει στο βάθρο της Μαρίνα Μπέι, όμως εξ' αυτών μόνο οι δύο δεν είναι τώρα στο γκριντ. Ο λόγος για τους Μαρκ Γουέμπερ (τρίτος το 2010 και το 2011) και Τίμο Γκλοκ (δεύτερος το 2009).

Δεν... πάει στη Mercedes η Σιγκαπούρη, όπου έχει μόλις μία νίκη, αυτή του Λιούις Χάμιλτον το 2014. Από εκεί και πέρα, δύο ομάδες έχουν δει αμφότερους τους πιλότους τους να ανεβαίνουν στο πόντιουμ στη συγκεκριμένη πίστα. Η Red Bull το 2010 και το 2011 και η Ferrari πέρυσι.

Το Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης το 2012 ήταν σημαντικό για τον Μίκαελ Σουμάχερ, καθώς συμπλήρωσε τις 300 εκκινήσεις στην F1.

Το 49% της απόστασης της Μαρίνα Μπέι έχει ξοδευτεί με φουλ γκάζι σε μονοθέσιο της Formula1.

Μέχρι και 4480 αλλαγές ταχυτήτων έχουν γίνει σ' ένα Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης.


ΠΗΓΗ : gazzetta.gr

Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :