Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

«ΜΙΛΗΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...»


Ο Κόλτον Άιβερσον της Μακάμπι Τελ Αβίβ μιλάει στο gazzetta.gr για τις επαφές που είχε με τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Παναθηναϊκό, τόσο το καλοκαίρι όσο και κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν τονίζοντας πως υπήρχε ενδιαφέρον για συνεργασία τόσο από την πλευρά του όσο και από τη δική τους.

Πιο αναλυτικά...

Το όνομα του ακούστηκε τον Φεβρουάριο όταν αποχώρησε από τον Ολυμπιακό ο Σον Τζέιμς και ο Παναθηναϊκός έψαχνε παίκτη για τη θέση του σέντερ. Το καλοκαίρι επανήλθε στο προσκήνιο και για τους δύο και κάποια στιγμή φερόταν να βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τους ερυθρόλευκους.

Όπως παραδέχεται ο ίδιος μίλησε και με τους δύο όμως δεν ήρθε τελικά στην Ελλάδα γιατί ποτέ δεν έγιναν σοβαρές διαπραγματεύσεις, ενώ κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν δεν μπορούσε να σπάσει το συμβόλαιο του με την Καρσίγιακα: «Υπήρχε ενδιαφέρον τόσο από τη δική μου πλευρά όσο και από αυτή των δύο Ελληνικών ομάδων το καλοκαίρι αλλά και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν. Ποτέ μα ποτέ όμως δεν μπήκαμε στη διαδικασία να συζητήσουμε σοβαρά το ενδεχόμενο συνεργασίας. Δεν μου έγινε ολοκληρωμένη πρόταση. Η Καρσίγιακα ήθελε να με κρατήσει οπωσδήποτε για τα playoffs του τουρκικού πρωταθλήματος και εκτός αυτού δεν υπήρχε buyout στο συμβόλαιο μου προκειμένου να μπορέσουμε διαπραγματευτούμε τη λύση του».

Τελικά κατέληξε στη Μακάμπι αν και όπως λέει η πρώτη του επιλογή ήταν το ΝΒΑ: «Περίμενα για την καλύτερη δυνατή επιλογή. Είχαν δείξει ενδιαφέρον κάποιες ομάδες της Euroleague αλλά και κάποιες άλλες καλές ευρωπαϊκές ομάδες. Βέβαια η πρώτη μου επιλογή ήταν να δοκιμάσω την τύχη μου στο ΝΒΑ. Οι Μπόστον Σέλτικς είχαν τα διακαιώματα μου και με αποδέσμευσαν δίνοντας μου την ευκαιρία να ψάξω μήπως βρω συμβόλαιο σε κάποια άλλη ομάδα. Όταν παρουσιάστηκε η Μακάμπι όμως διαπίστωσα πως είναι η ομάδα που μου ταιριάζει».

Το γιατί του ταιριάζει το έχει ήδη καταλάβει αν και δεν έχει περάσει ούτε μία εβδομάδα από τότε που πήγε στο Τελ Αβίβ. Μάλιστα μας προειδοποιεί πως όταν θα συντονιστεί με τους συμπαίκτες του θα δούμε ωραία πράγματα από τη Μακάμπι στο παρκέ: «Μου αρέσουν τα πάντα σε αυτή την ομάδα. Οι συμπαίκτες μου, οι προπονητές μου, οι άνθρωποι της διοίκησης. όλα είναι πολύ ωραία μέχρι στιγμής. Αυτή όμως είναι μία περίοδος που πρέπει να επικεντρωθούμε στο να μάθουμε ο ένας τον άλλο μέσα στο γήπεδο ώστε να δημιουργήσουμε μια χημεία μεταξύ μας. Όταν το πετύχουμε αυτό πιστεύω θα είμαστε μία ομάδα που θα χαίρεσαι να την βλέπεις».

Προς το παρόν θα πάρουμε μια πρώτη... γεύση από την «ομάδα του λαού» στο τουρνουά «Diamonds Are Forever» στο οποίο ο Παναθηναϊκός θα τιμήσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη αποσύροντας τη φανέλα του. Για τον Άιβερσον όσο και για τους υπόλοιπους παίκτες θα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, αφού δεν παίζουν συχνά φιλικά μπροστά σε σχεδόν 20.000 κόσμο αλλά πιστεύει πως θα την απολαύσουν: «Θα είναι ωραία. Δεν περιμένεις πως θα παίξεις φιλικά παιχνίδια σε γεμάτο γήπεδο με γιορτινή ατμόσφαιρα. Πιστεύω πως θα το ευχαριστηθούμε κι εμείς αλλά και ο κόσμος που θα παρακολουθήσει το τουρνουά. Θα είναι μια μεγάλη στιγμή για τον Διαμαντίδη. Είναι ένας θρύλος. Έχει πετύχει τόσα πολλά στην καριέρα του και νομίζω πως βλέποντας τον τη στιγμή που θα αποσύρεται η φανέλα του το μόνο που θα μπορείς να σκεφτείς είναι πως κάποια μέρα θα ήθελες να βρεθείς σε αυτή τη θέση».

Αυτή θα είναι και μια καλή ευκαιρία να θυμηθεί τι σημαίνει να παίζεις μπροστά στο ελληνικό κοινό γιατί φέτος θα επισκεφτεί τόσο το ΟΑΚΑ όσο και το ΣΕΦ (σ.σ. έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό ως παίκτης της Μπασκόνια το 2015). Βέβαια την τελευταία φορά που βρέθηκε στην έδρα του Παναθηναϊκού παραδέχεται πως πέρασε μια δύσκολη βραδιά: «Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι δύο πάρα πολύ δυνατές ομάδες και γεμάτες σε κάθε θέση. Ο Παναθηναϊκός μάλιστα ενισχύθηκε αρκετά σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις εναντίον τους. Εδικά στο γήπεδο τους. Οι φίλαθλοι τους δημιουργούν απίστευτο κλίμα. Θυμάμαι πέρυσι που έπαιξα κόντρα στον Παναθηναϊκό με την Καρσίγιακα γινόταν χαμός και οι παίκτες του πήραν μεγάλη ώθηση από τον κόσμο. Ήταν ένα δύσκολο βράδυ. Κάθε φορά που έρχεσαι να παίξεις στην Αθήνα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο».

Το νέο σύστημα διεξαγωγής της Euroleague εκτός από τις δύο ελληνικές ομάδες θα φέρει αντιμέτωπη την Μακάμπι με τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης κάτι που εξιτάρει τον Αμερικανό σέντερ, αφού η διοργάνωση θα έχει περισσότερα και σαφώς ποια ανταγωνιστικά παιχνίδια από κάθε άλλη φορά: «Φέτος με το νέο σύστημα της Euroleague όπου και να πάμε θα συναντήσουμε ωραία ατμόσφαιρα. Η διοργάνωση θα είναι πιο ανταγωνιστική από ποτέ, αφού θα παίξουμε με όλες τις ομάδες και ομολογώ πως αυτό είναι κάτι που με συναρπάζει. Με αγώνα κάθε 2-3 μέρες θα είναι σαν να είμαστε στο ΝΒΑ. Μου αρέσει περισσότερο έτσι. Πιο πολλά παιχνίδια, λιγότερες προπονήσεις. Θα είναι καλύτερο και για τους φιλάθλους. Θα δουν περισσότερα παιχνίδια».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :