Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

«ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΓΚΡΙΝ...»


Ο Ολυμπιακός έχοντας για πρώτο σκόρερ τον Ερικ Γκριν (17π.) επικράτησε του Απόλλωνα Πάτρας και ο Κώστας Μέξας μίλησε στο SDNA για το φιλικό παιχνίδι της ομάδας του με τους ερυθρόλευκους.

Αναλυτικά...

Ο Ολυμπιακός και ο Απόλλων Πατρών είχαν την ευκαιρία να... ξεμουδιάσουν, καθώς το μεσημέρι της Τετάρτης (7/9) βρέθηκαν αντιμέτωποι στο κλειστό γήπεδο του Μετσόβου, όπου έδωσαν το πρώτο τους φιλικό τεστ για την σεζόν 2016-17.

Οι «μελανόλευκοι» έβαλαν δύσκολα στους πρωταθλητές Ελλάδας στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης (40-35, 20'), αλλά στη συνέχεια η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου βρήκε ρυθμό από την άμυνά της κι έφτασε στη νίκη με 84-49 με πρώτο... βιολί τον Ερικ Γκριν, ο οποίος σημείωσε 17 πόντους.

Βέβαια, σε αυτό το χρονικό σημείο τα αποτελέσματα δεν έχουν σημασία, καθώς οι ομάδες βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της προετοιμασίας τους. Ο προπονητής του Απόλλωνα Πάτρας, Κώστας Μέξας, μίλησε τόσο για την ομάδα του, όσο και και για τον Ολυμπιακό.

«Αυτό ήταν το πρώτο φιλικό παιχνίδι για τις δύο ομάδες, οι οποίες ακόμα είναι ανέτοιμες. Μέσα στο παιχνίδι υπήρχαν καλές και κακές στιγμές και για τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε την απόδοσή του και μας νίκησε πολύ εύκολα, καθώς φάνηκε η ποιότητά του. Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα. Το παιχνίδι κύλησε όπως το περίμενα και από τις δύο πλευρές και δεν μπορώ να πω πως υπήρχε κάτι που μου έκανε εντύπωση», δήλωσε ο Κώστας Μέξας.

Ο Ερικ Γκριν στο ανεπίσημο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό σημείωσε 17 πόντους, ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης και η εμφάνισή του δεν πέρασε απαρατήρητη από τον κόουτς της ομάδας της Πάτρας. «Ολοι οι παίκτες σε αυτό το σημείο χρειάζονται τον χρόνο τους», ανέφερε, ενώ στη συνέχεια παρατήρησε πως

«ο Γκριν ήταν όπως τον ξέρουμε. Είναι ένας σκόρερ που αν βρει ρυθμό είναι δύσκολο να τον σταματήσεις. Αν έχει ρυθμό μπορεί να σημειώσει και δύσκολα καλάθια. Οι παίκτες, όμως, χρειάζονται τον χρόνο τους. Ο Μπιρτς μαθαίνει ακόμα τις συνεργασίες, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους παίκτες. Σε αυτό το σημείο (οι προπονητές) θέλουμε οι παίκτες να μπουν στη φιλοσοφία της ομάδας, αλλά είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα».

Ο κόουτς των Πατρινών αναφερόμενος στην πορεία της προετοιμασίας του Απόλλωνα τόνισε πως «σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι. Σίγουρα μπορούμε και καλύτερα, αλλά τα παιδιά προσπαθούν αρκετά. Θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτό το επίπεδο».

Τέλος, ο Κώστας Μέξας ρωτήθηκε για το τι πρέπει να περιμένουμε από τον Απόλλωνα τη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς οι «μελανόλευκοι» είναι μία από τις ομάδες που συνηθίζουν να... γλυκοκοιτάζουν τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ.

«Κάθε χρονιά είναι διαφορετική και το τι θα γίνει φέτος μπορεί να διαφέρει από ό,τι συνέβη πέρσι. Εμείς θέλουμε να γίνουμε ομάδα. Είναι νωρίς για να οριοθετήσουμε κάποιο στόχο. Θέλουμε τα παιδιά να βρουν τα πατήματά τους και να μάθουν τις συνεργασίες», ανέφερε καταλήγοντας ο Κώστας Μέξας πριν συνεχίσει το ταξίδι του από το Μέτσοβο στη Θεσσαλονίκη, όπου την Πέμπτη (8/9) θα διεξαχθεί η κλήρωση της Α1 της σεζόν 2016-17.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :