Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΤΣΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ... ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!


Europa-ϊκός Θρύλος!

Με γκολ του Καμπιάσο στο 42' ο Θρύλος νίκησε 1-0 στην Ελβετία την Γιανγκ Μπόις στην πρεμιέρα των ομίλων του UEFA Europa League.

Με ένα υπέροχο σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ του Καμπιάσο (42’) ο Ολυμπιακός άρχισε νικηφόρα τις υποχρεώσεις του στη φάση των ομίλων του UEFA Europa League. Ο Θρύλος κέρδισε με 1-0 στη Βέρνη την Γιανγκ Μπόις για την 1η αγωνιστική δείχνοντας στην πράξη τις... προθέσεις του στον όμιλο κι αυτές δεν είναι άλλες από την κορυφή και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η ομάδα μας ήταν στιβαρή ανασταλτικά κρατώντας τους γηπεδούχους, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, μακριά από την εστία του Λεάλι. Παράλληλα ήταν και επικίνδυνη επιθετικά και το 1-0 αναμφίβολα αδικεί τον Θρύλο που θα μπορούσε να έχει σκοράρει τουλάχιστον σε 3-4 περιπτώσεις ακόμα. Όπως αποδείχθηκε ωστόσο, το ένα γκολ αρκούσε για να έρθει αυτή η πολύτιμη νίκη που θέτει τον Ολυμπιακό επικεφαλής του ομίλου από το 1ο κιόλας ματς.

Ο προπονητής μας, Πάουλο Μπέντο, χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα τους 10 από τους 11 που αγωνίστηκαν στην εντυπωσιακή πρεμιέρα της Super League με την Βέροια. Η μοναδική αλλαγή υπήρχε κάτω από τα δοκάρια όπου ο Λεάλι πήρε τη θέση του Καπίνο. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα και το ντεμπούτο του Αλεξί Ρομαό που αγωνίστηκε ως αλλαγή στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Το «φιλμ» του αγώνα:
2’ Σπουδαία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό που φεύγει στην αντεπίθεση με τον Σεμπά. Ο Βραζιλιάνος είδε δεξιά τον Μάριν που μπήκε διαγώνια στην περιοχή κι αφού «άδειασε» με έξοχη προσποίηση έναν αντίπαλο έκανε το αριστερό συρτό σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε.
3’ Οι γηπεδούχοι προσπαθούν να αιφνιδιάσουν εκτελώντας γρήγορα και στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού ένα πλάγιο που κέρδισαν κοντά στη μεγάλη περιοχή και αριστερά. Το σουτ του Κούμπο όμως βρίσκει τον Λεάλι σε ετοιμότητα με τον Ιταλό να διώχνει σε κόρνερ.
33’ Πολύ καλή στιγμή για τον Θρύλο με τον Ελιουνούσι να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και αριστερά και τον Μβόγκο να διώχνει με τις γροθιές.
42’ Ο Σεμπά σεντράρει παράλληλα από αριστερά αλλά ο Ιντέγε δεν προλαβαίνει να στείλει τη μπάλα προς την εστία.
42’ ΓΚΟΟΟΛ! Το 1-0 για τον Ολυμπιακό! Ο Καμπιάσο στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με έξοχο αριστερό πλασέ στην κίνηση ολοκληρώνοντας τέλεια μια υπέροχη φάση που άρχισε ο ίδιος. Εκείνος ήταν που πάσαρε στον Μάριν που βρήκε με κεφαλιά τον Ιντέγε και ο Νιγηριανός έδωσε έξοχη ασίστ στον σκόρερ Καμπιάσο ο οποίος άρχισε τη φάση λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και είχε ήδη κινηθεί σε θέση φορ.
45’ Ο Σεμπά εκτελεί φάουλ με το αριστερό, αρκετά μέτρα εκτός περιοχής, η μπάλα φεύγει μερικά μέτρα πάνω και δεξιά από την συμβολή των δοκαριών.
46’ Τεράστια ευκαιριά για τον Θρύλο με την έναρξη του β’ ημιχρόνου. Ο Ελιουνούσι σεντράρει από δεξιά με στόχο τον Σεμπά που κινείται σε θέση φορ και κάνει την προβολή. Όμως, η μπάλα αφού κοντράρει στον τερματοφύλακα χάνει τη φόρα της και για ελάχιστα εκατοστά δεν προλαβαίνει να περάσει τη γραμμή με συνέπεια να επανέλθει ο Μβόγκο και να μπλοκάρει.
61’ Διπλή σπουδαία απόκρουση του Λεάλι. Αρχικά σε προσπάθεια του Φράι και έπειτα του Κούμπο.
74’ Ύστερα από κόρνερ που εκτελέστηκε από δεξιά, η μπάλα στρώθηκε από τον Καμπιάσο στον Ντε Λα Μπέγια που έκανε το δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

ΓΙΑΝΓΚ ΜΠΟΙΣ (Άντι Χούτερ): Μβόγκο, Βον Μπέργκεν, Μπερτόνε, Σουλεϊμάνι, Λεζάκς, Ραβέ (86’ Ντουά), Φράι (78’ Σικ), Ροσά, Σούτερ, Ζακάρια, Κούμπο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντε Λα Μπέγια, Μποτία, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Μάριν (63’ Μάρτινς), Ελιουνούσι (90+3’ Ρομαό), Σεμπά, Ιντέγε (81’ Καρντόσο).


UEFA EUROPA LEAGUE 2016/17 – ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ, 1η αγωνιστική
ΓΙΑΝΓΚ ΜΠΟΙΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 - 1 * 15/9/2016 * 20.00
ΓΗΠΕΔΟ: Stade de Suisse
ΣΚΟΡΕΡ: - / 42’ Καμπιάσο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σερ. Μπόικο (Ουρανία)
ΒΟΗΘΟΙ: Ολ. Κορνίκο (Ουκρανία), Ιγκ. Αλ’ Όκχιν (Ουκρανία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 14’ Κούμπο, 44’ Λεζάκ / 11’ Ντα Κόστα, 78’ Σεμπά
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / -
ΔΟΚΑΡΙΑ: - / -

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :