Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ «Aspire Academy Global Summit 2016»



Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός, Ακαδημία-Σχολές, έδωσαν το παρών στο Σεμινάριο της Aspire.


Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός:


Με μεγάλη επιτυχία και με πολυπληθή και ουσιαστική παρουσία του Ολυμπιακού πραγματοποιήθηκε το διήμερο 3-4 Οκτωβρίου στο "Amsterdam Arena" το "Aspire Academy Global Summit 2016". 

Η Aspire Academy διοργάνωσε και φέτος ένα διήμερο συνέδριο υψηλών προδιαγραφών και ο Ολυμπιακός για 3η συνεχόμενη χρονιά έδωσε βροντερό παρών. Η Ακαδημία και οι Σχολές του Ολυμπιακού εκπροσωπήθηκαν από τον Διευθυντή Ακαδημίας κ. Ελευθεριάδη, τον Διευθυντή Δικτύου Σχολών κ. Νάνο ενώ για πρώτη φορά έδωσαν το παρών και προπονητές από το Δίκτυο Σχολών. Συγκεκριμένα στο Άμστερνταμ ταξίδεψαν για τις Σχολές μας στην Κύπρο ο Μάριος Κουδελής και για τις Σχολές μας σε Αιγάλεω και Πετρούπολη οι  κ.κ Ευάγγελος-Ιωάννης Δουρδούμας, Αναστάσιος Λαζάρου, Βασίλειος Δρούζας, Γιώργος Φελλάς. Ο Ολυμπιακός και η Μίλαν ήταν οι μοναδικοί σύλλογοι που είχαν τόσο μεγάλη παρουσία και με την Ακαδημία και τις συνεργαζόμενες Σχολές. 

Στο συνέδριο που "φιλοξενήθηκε" στους εσωτερικούς χώρους του "Amsterdam Arena" αλλά και μέσα στο γήπεδο συμμετείχαν 50 ομάδες και ομοσπονδίες ποδοσφαίρου απ' όλο τον κόσμο και μέσα σ' αυτές ήταν και η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Άγιαξ, η Γιουβέντους, η Μίλαν, η Ίντερ, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Μπενφίκα, η Ρίβερ Πλέιτ, η Ιντεπεντιέντε, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η ομοσπονδία της Γαλλίας, της Βραζιλίας, της Χιλής, της Ιταλίας, της Νότιας Κορέας αλλά και εκπρόσωποι από το MLS. 

Από τους ομιλητές ο Μαρσέλο Μπιέλσα "έκλεψε" τις εντυπώσεις αφού ανέλυσε με πολύ ωραίο τρόπο και με πολλά παραδείγματα τα πάντα γύρω από την μοντέρνα τακτική και τους σχηματισμούς των ομάδων ενώ από το διήμερο συνέδριο ξεχώρισαν οι παλιοί άσοι του Άγιαξ. Ο Φαν Ντερ Σαρ, ο Όβερμαρς και ο Ρόναλντ Ντε Μπουρ άνοιξαν διάλογο μπροστά στους συνέδρους με θέμα το σύγχρονο ποδόσφαιρο και τις εμπειρίες τους από τα γήπεδα ενώ με τον δικό τους τρόπο έδωσαν σ' όλους να καταλάβουν και να θαυμάσουν τον τρόπο λειτουργίας της Ακαδημίας αλλά και γενικά του ποδοσφαιρικού-οργανισμού που λέγεται Άγιαξ. Φυσικά ξεχωριστό ενδιαφέρον είχαν ο διάλογος και οι αναλύσεις από τον Τσάβι και τον Πουγιόλ. 


Ο Βίλας Μπόας μίλησε μ' αφοπλιστική ειλικρίνεια για την θητεία του στην Τσέλσι αλλά και για την φιλοσοφία που έχει ακολουθήσει στις ομάδες που έχει εργαστεί ενώ ο Ντέιβ Κόλινς ανέλυσε στοιχεία για την υψηλή απόδοση στο ποδόσφαιρο. Μάλιστα ο Βίλας Μπόας "αποκάλυψε" ότι από εδώ και στο εξής θα στελεχώνει την ομάδα η οποία δουλεύει σε κάθε σύλλογο μαζί του και με φυσιοθεραπευτή για να έχει "μάτια και αυτά" και στο ιατρείο. Επιπλέον τονίστηκε ιδιαίτερα ότι ο προπονητής και το team πρέπει και ν' ακούν τους παίκτες. 


Στο τέλος του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν τα καθιερωμένα workshops με σκοπό να αναλυθούν θέματα όπως από την συλλογή δεδομένων στην προπόνηση, επιστροφή στο παιχνίδι – μετά από τραυματισμό, ανατροφοδότηση και επικοινωνία με το τελευταίο που αφορά την επικοινωνία μέσα στην Ακαδημία να έχει φτιαχτεί ως εργασία από την ομάδα του Ολυμπιακού. Οι εκπρόσωποι μας ήταν στο ίδιο topic μεταξύ άλλων με τις παρακάτω ομάδες :Μπαρτσελόνα, Ρόμα, Σπόρτινγκ, Μπιλμπάο, Πόρτο και είχαν την ευκαιρία ν' ανταλλάξουν απόψεις για την φιλοσοφία της Ακαδημίας και γενικά τον τρόπο λειτουργίας κάθε συλλόγου. 

Πολλές εταιρείες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν λογισμικά και προγράμματα παρακολούθησης απόδοσης ποδοσφαιριστών, scouting, αξιολόγησης. 


Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού εκτός από την ανταλλαγή απόψεων στα topic είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους συναδέλφους τους σε πολλές ομάδες της Ευρώπης και όχι μόνο με στόχο την συχνή επικοινωνία πάνω σ' θέματα οργάνωσης και λειτουργίας Ακαδημίας και Σχολών Ποδοσφαίρου. 

Ο Ολυμπιακός ήταν για άλλη μια χρονιά πιστός στο "ραντεβού" του με τους κορυφαίους του κόσμου αφού έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μια πολύ ουσιαστική επαφή με την Aspire Academy. Στόχος της διοίκησης είναι η συνεχής επιμόρφωση των στελεχών και των προπονητών της προκειμένου να παρέχουν την καλύτερη δυνατή γνώση στα παιδιά της Ακαδημίας και των Σχολών. 

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :