Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΤΟ... «ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ» ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!


Αν και στα 26 του χρόνια, θεωρείται από τους... παλαιότερους και εμπειρότερους στον Ολυμπιακό!

Διεθνής και βασικό πόιντ γκαρντ των ερυθρόλευκων με εξειδικευμένη -και πολλές φορές αθόρυβη- δουλειά μέσα στο παρκέ. Δεν είναι ο φαντεζί παίκτης, ούτε ο στυγνός σκόρερ αλλά το «κομπιούτερ», όπως χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό συμπαίκτες και προπονητές για να περιγράψουν τη δουλειά του. Αυτός που θυμάται τα δεκάδες συστήματα. Που θα τα «τρέξει», που θα είναι οικονομικός για την ομάδα με το πρόσημο στην αναλογία της παρουσίας του να βγαίνει θετικό.

Όποτε χρειαστεί βέβαια, όντας άριστος γνώστης των καταστάσεων και των ιδιαιτεροτήτων μετά από πέντε χρόνια παρουσίας του στον Ολυμπιακό, θα βγει μπροστά και θα αναλάβει πρωτοβουλίες. Το έκανε πέρσι για μια μακρά περίοδο όταν απουσίαζε ο Βασίλης Σπανούλης διπλασιάζοντας τους πόντους του και επιδεικνύοντας ένα διαφορετικό επιθετικό προσωπείο. Η συνέχεια βέβαια δεν ήταν ανάλογη. Υπήρξε μετάπτωση και πολλά ερωτηματικά, ακόμα και από τον ίδιο.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης λοιπόν- ο λόγος για τον οποίο φυσικά- δίνει απαντήσεις μέσω του iperiodico.gr και εξηγεί τα δύο περσινά διαφορετικά πρόσωπα που παρουσίασε, ευελπιστώντας βέβαια και προσδοκώντας για φέτος, «να δούμε τον πρώτο Βαγγέλη με σταθερότητα. Να μην χαθεί κάπου στη μέση αυτός»!

Δεν έμεινε εκεί… Μίλησε για την επικείμενη σεζόν, τους νέους παίκτες στην ομάδα, τους αναλλοίωτους στόχους και την διαφορά στην φετινή φιλοσοφία του Ολυμπιακού.

Βαγγέλη, κατ’ αρχήν μίλησέ μας για τα συμπεράσματά σας από τα δυνατά φιλικά της προετοιμασίας…

Έχουμε ρίξει πολλή δουλειά, όλοι προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό ώστε να μπορέσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να αφομοιώσουμε αυτά που θέλει ο προπονητής, γιατί όπως έχουμε πει επανειλημμένως, έτσι όπως έχει γίνει η Ευρωλίγκα πλέον, δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Δώδεκα Οκτωβρίου παίζουμε στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ και πρέπει να είμαστε… ΕΤΟΙΜΟΙ. Δεν είναι όπως πέρσι που μέχρι τα Χριστούγεννα, ότι κι αν γίνονταν πέρναγες στο Top 16. Τώρα κάθε αγώνας μετράει. Κάθε νίκη, κάθε ήττα, κάνεις ταμείο συνέχεια, οπότε πρέπει να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται.

Βγάζουμε συμπεράσματα συνεχώς στα φιλικά. Σίγουρα με την Εφές δεν ήμασταν αυτοί που θέλαμε. Αλλά παρ’ όλα αυτά, βλέπουμε συνεχώς τα λάθη μας, δουλεύουμε για να τα διορθώνουμε και για να είμαστε έτοιμοι στις πρεμιέρες που ακολουθούν, τις κρίσιμες.

Μιας που το ανέφερες, τι σου κτύπησε άσχημα με την Εφές; Στην εικόνα που είχατε, άσε κατά μέρους το αποτέλεσμα…

Είναι και η θέληση που έδειξε η Εφές. Δηλαδή ήταν δύο ταχύτητες πάνω από μας, θέλανε πιο πολύ τη μπάλα, τρέχανε πιο γρήγορα από μας, πηδάγανε πιο πολύ από μας στα ριμπάουντ κι αυτό φάνηκε πολύ κι ήταν άσχημο για την εικόνα μας.

Τι διαφορετικό θα δούμε σε σχέση με πέρσι; Ο κόουτς έχει πει ότι θέλει να είναι πιο γρήγορη η ομάδα.

Σίγουρα θέλουμε να τρέξουμε πιο πολύ στο γήπεδο. Να βρούμε εύκολο σκορ. Πρέπει να βελτιώσουμε πάρα πολύ την άμυνά μας. Γιατί, το λέμε ότι πάντα πρέπει να είναι η αφετηρία μας, αλλά πέρσι δυστυχώς μάς «πρόδωσε» στο Top 16, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Ειδικά στα εκτός έδρας, δεχόμασταν 80- 85 πόντους και μας «πλήγωσε» πολύ. Γιατί όταν τρως τόσους πόντους δεν μπορείς και να τρέξεις κιόλας, δεν μπορείς να πάρεις ριμπάουντ αφού τα βάζουν όλα οι άλλοι.

Γι αυτό πρέπει να ξεκινήσουμε από κει, να βελτιώσουμε την άμυνά μας και έπειτα να μπορέσουμε να τρέξουμε στο ανοικτό γήπεδο και να κάνουμε το καλύτερο που μπορεί να γίνει.

Πως βλέπεις τα νέα τα παιδιά; Έχουν μπει στην φιλοσοφία;

Έχουν προσαρμοστεί. Είναι πολύ καλοί χαρακτήρες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Κάνουν ότι μπορούν για να μπουν στη χημεία της ομάδας και πιστεύω πως παιχνίδι με το παιχνίδι θα γίνονται όλο και καλύτεροι και θα δώσουν στην ομάδα αυτά που της λείπανε τον προηγούμενο χρόνο και θα μας βοηθήσουν ώστε να φτάσουμε σίγουρα σε ένα σημείο ακόμα καλύτερο από πέρσι.

Κακά τα ψέματα- το έχεις πει και εσύ άλλωστε- πέρσι είδαμε δύο… Βαγγέληδες. Φέτος έχω την αίσθηση, ότι έχει ξεκινήσει ο πρώτος ο Βαγγέλης της περσινής σεζόν…

Κι εγώ πιστεύω να δούμε τον πρώτο Βαγγέλη (γέλια). Να μην σταματήσει στη μέση και κάπου χαθεί κι αυτός.

Είναι ψυχολογικό; Είναι σωματικό; Που οφείλεται αυτή η μετάπτωση;

Πιστεύω είναι πιο πολύ ψυχολογικό να σου πω την αλήθεια. Γενικά εγώ είμαι πιο πολύ της ψυχολογίας, επηρεάζομαι εύκολα. Δεν θα έπρεπε βέβαια αλλά έτσι είμαι σαν χαρακτήρας.

Να σου πω την αλήθεια, κάποιες στιγμές φαίνονταν αυτό στο σουτ. Γύρναγες τη μπάλα, φαίνονταν ότι το σκεφτόσουν, ότι ήσουν επηρεασμένος από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Φαίνεται ε; Όταν δεν είμαι καλά λες… Καταλαβαίνω. Όταν είσαι επαγγελματίας πρέπει να τα διαχειρίζεσαι αυτά. Τέλος πάντων… Τελείωσε καλά η χρονιά, αυτό μετράει. Το έχω ξαναπεί, ας είμαι ο χειρότερος εγώ και να κερδίζει η ομάδα. Αυτό είναι το σημαντικότερο για μένα. Όταν δεν είσαι καλός και χάνει η ομάδα αυτό είναι δύο φορές χειρότερο. Δηλαδή, να βάζω 20 και να κερδίζουμε δεν θα είχα κανένα πρόβλημα εννοείται, αλλά να βάλω 20 και να χάσουμε αυτό είναι πρόβλημα για μένα. Αλλά όπως είπες και εσύ, ελπίζω να δούμε τον καλό Βαγγέλη φέτος, πολύ καλύτερο από πέρσι, σταθερό, και πάνω απ’ όλα να πετύχει η ομάδα.

Πως ορίζεται την σκέψη σας πλέον με τα νέα δεδομένα της Ευρωλίγκας; «Πάμε παιχνίδι το παιχνίδι» ή ανοικτά το λέτε, «στόχος το Final 4»;

Αν κοιτάξουμε απευθείας και πούμε «πάμε Final 4» πιστεύω θα κάνουμε μόνο κακό στην ομάδα μας. Δεν πρέπει να κοιτάμε τόσο μακριά. Το Final 4 αργεί, είναι μακριά, κοιτάμε παιχνίδι το παιχνίδι, όπως έχουμε πει, και πρώτο αυτό της Ρεάλ ξεχωριστά. Θα είναι πολύ δύσκολα ματς φέτος, θα παίξουμε και τρία ματς μέσα στην εβδομάδα, θα υπάρχει πολύ κούραση οπότε πρέπει να μένουμε συγκεντρωμένοι και να κοιτάμε να έχουμε ψυχικά και σωματικά αποθέματα για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

Αυτό το τελευταίο είναι και το μήνυμα που αφήνεις στον κόσμο;

Σίγουρα. Η περσινή αποτυχία στην Ευρωλίγκα μας στεναχώρησε πάρα πολύ. Καταλαβαίνω ότι στεναχωρήσαμε τον κόσμο αλλά πιστέψτε με, απογοητευτήκαμε και εμείς πάρα πολύ. Είναι ένα επιπλέον κίνητρο για μας, να κάνουμε κάτι καλύτερο και να έχουμε μια πολύ καλύτερη εικόνα σχετικά με πέρσι στην Ευρώπη.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :